Kunskap & Inspiration

Kunskap

Vi delar med oss i form av kunskap och inspiration och det senaste gällande digitalisering, framtidens affärssystem och hållbara affärsprocesser.

Systemintegration

Inspelat webinar: Har ditt företag rätt integrationsstrategi för framtiden?

I detta inspelade webbinarium berättar Mathias Arvidsson om de utmaningar han ser att allt fler företag kämpar med för att snabbt kunna ta in ny teknik, integrera best-of-breed applikationer eller digitalisera kommunikationen med kunder och leverantörer.

Inspelat webinar: Hur kan du förbättra den ekonomiska planeringsprocessen genom att flytta in i molnet?

I detta inspelade webbinarium upptäcker du fördelarna och möjligheterna som uppstår när planeringen i SAP flyttar till molnet.
Analytics SAP
Masterdata är själva kärnan i alla affärstransaktioner i ditt företag. Den är förutsättningen för er styrning, drift och uppföljning. Det är ingen överdrift att säga att verksamheten står och faller med masterdatan. Ändå har många företag förbluffande dålig koll på den.
Dataanalytiker, dataingenjör, datavetare, data scientist, affärsanalytiker – kärt barn har många namn. Och ett kärt barn är det, yrket som utsetts till 2000-talets hetaste. Förklaringen är enkel: allt fler företag vill jobba datadrivet.
Ett datalager, eller data warehouse kopplar ihop information från flera källor och system i företaget på ett sätt som och gör den lätt att analysera. Här kan du läsa om vad ett datalager är och varför det kan vara en bra investering för dig.
Det händer inte sällan att vi träffar på företag med ostrukturerad, felaktig och utdaterad information i sina system. Information som de bygger sina strategiska och operativa beslut i verksamheten på. Det är, försiktigt uttryckt, inte optimalt.
Power BI från Microsoft är vad det låter som: ett kraftfullt verktyg för affärsanalys. Dess styrka sitter mycket i hur det kopplar ihop företagets datakällor och låter användarna på ett flexibelt och visuellt sätt kombinera och leka med data. Resultatet är nya insikter och bättre beslutsunderlag.
Projektet är finansierat av EU och kommer att löpa under tre års tid. Det nya masterprogrammet kan förhoppningsvis få spridning och kopieras av många universitet runt om i EU.
Tillsammans med lösningar som Analytics Cloud, BW/4HANA, Embedded Analytics i S/4 och Analysis for Office tillhandahåller nu SAP lösningar på HANA-plattformen både i molnet och on-prem.
© Implema. All rights reserved