KARRIÄR

Traineeprogram

Utbilda dig till affärssystemkonsult inom marknadens ledande affärssystem från SAP och Microsoft. Arbeta med flera olika kunder och utvecklas i varierande, spännande projekt som bidrar till att stärka svenskt näringsliv.

Vill du jobba med digitalisering och bidra till ett starkt svenskt näringsliv? Som trainee på Implema utbildas du till affärssystemkonsult inom marknadens ledande affärssystem: SAP och Microsoft Dynamics.

Implema Traineeprogram 2024

Implemas nästa traineeprogram startar i juni 2024.

Ditt första nästa steg i karriären

Vårt traineeprogram med fokus på affärssystem ger dig som nyexaminerad en gedigen grund att stå på i din karriär hos oss. På Implema får du som trainee fördjupa dig i projektmetodik, konsultmannaskap och vårt eget unika arbetssätt som vi kallar Implema Way. Dessutom får du möjlighet att specialisera dig inom ett affärsområde och får under hela programmet guidning av en mentor från företaget.

Implemas nästa traineeprogram startar i juni 2024

Din egen drivkraft har betydelse

Tillsammans accelererar vi varandras kompetensutveckling och vi kombinerar framgångsrikt traineer med junior och senior kompetens. Efter avslutat traineeprogram blir du utbildad applikationskonsult eller integrationskonsult inom marknadens ledande affärssystem från SAP eller Microsoft Dynamics med inriktning mot de områden du brinner för, såsom: 

 • Logistik
 • Finans/ekonomi
 • Integration
 • Analytics
 • Utveckling

Hos Implema får du jobba med digitalisering och teknik i framkant

Affärssystemet är en strategisk komponent i företags digitala transformation. Att jobba med affärssystem, och i team nära våra kunders kärnverksamhet, är ett av de mest intressanta yrken man kan ha.

Tillsammans med kunden effektiviserar vi affärsprocesser och skapar konkurrenskraftiga och hållbara företag.  

Hos oss jobbar du nära kunden med frågorna som står högt på agendan – digitalisera för att öka konkurrenskraften.

traineeprogram affärssystem

Sök vårt TraineeprogrAM

Var med och digitalisera svenskt näringsliv!

Implemas certifierade Traineeprogram är ett av Sveriges största och första traineeprogram med fokus på affärssystem. Moderna affärssystem är en strategisk komponent i företags digitala transformation. I kundnära team och med god verksamhetskunskap effektiviserar vi våra kunders affärsprocesser samtidigt som vi bidrar till att skapa konkurrenskraftiga digitala och hållbara företag inom svenskt näringsliv. 

Traineeprogrammet har funnits sedan 2004 och idag kommer cirka en tredjedel av Implemas medarbetare från tidigare årskullar. Vill du jobba med digitalisering och teknik i framkant? Gillar du lagarbete och att arbeta nära kunder? Då kommer du trivas hos oss. Vi gillar att tänka nytt och testa nytt tillsammans med engagerade, modiga medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad. Låter det som du? Sök då vårt traineeprogram.     

Till traineeprogrammet söker vi dig som har några års arbetslivserfarenhet eller dig som är nyutexaminerad civilingenjör, civilekonom, datavetare eller systemvetare. 

TraineeprogrAM

En flygande start på nästa steg i din karriär

Implemas certifierade Traineeprogram är ett av Sveriges största och första traineeprogram med fokus på affärssystem. Traineeprogrammet har funnits sedan 2004 och idag kommer cirka en tredjedel av Implemas medarbetare från tidigare traineeprogram.   

Gillar du att jobba kundnära, i team och i framkant av digitaliseringen? Då kommer du trivas i laget på Implema. Vi gillar att göra saker annorlunda och smartare. Därför välkomnar vi engagerade och modiga medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad. 

Till traineeprogrammet söker vi dig som har några års arbetslivserfarenhet eller dig som är nyutexaminerad civilingenjör, civilekonom, datavetare eller systemvetare. 

Varva lärarledd utbildning med praktiskt arbete

Alla våra utbildningspass i Traineeprogrammet är utformade att ge dig de bästa förutsättningarna att snabbt utvecklas till en självgående konsult som kan ta egna initiativ och lösa problem. Du får varva lärarledd utbildning med praktik och självstudier inom något av affärssystemen från SAP eller Microsoft.

Programmet består av två block som löper parallellt. I det ena blocket blir du introducerad till vår företagskultur, får lära dig vår projektmetodik och fördjupa dig inom konsultmannaskap. Det andra blocket syftar till att ge dig fördjupning inom ditt specialistområde – med fokus på att varva teori med praktik. Här får du tillämpa idéer och färdigheter i olika traineecase samt om möjligt i olika projekt hos våra kunder.

Här gillar vi att ha det högt i tak

We are Implema

Hur är det att arbeta på  Implema? Vad säger kollegorna om arbetsklimatet och företagskulturen? I den här filmen får du möt några av dem som berättar om sin arbetsvardag, vilka drivkrafter och ambitioner som styr dem i samarbetet med kunderna och tillsammans med varandra. 

SE FILMEN (3:12 MIN)

Implema Traineeprogram

”Om man likt mig är intresserad av affärsprocesser och digitalisering så ska man självklart söka sig till Implema. Förutom arbetsuppgifterna så tycker jag det bästa med Implema är själva kulturen. Det är otroligt högt till tak och man känner sig hemma från dag ett” 

Klara Strandell, Civilingenjör Maskinteknik
Implema Trainee 2020

SE FILMEN (3:13 MIN)

Att vara Trainee kräver mod!

Att vara trainee på Implema är ett utmanande uppdrag. Implemas kunder fick på årets stora digitala kundevent – Implema Inspire – lära känna några av 2020 års traineer, tillsammans med Implemas VD, i ett härligt och modigt inslag på temat ”föryngring av branschen”.  

SE FILMEN (4:27 MIN)

Implema Traineeprogram

Om man likt mig är intresserad av affärsprocesser och digitalisering så ska man självklart söka sig till ImplemaFörutom arbetsuppgifterna så tycker jag det bästa med Implema är själva kulturen. Det är otroligt högt till tak och man känner sig hemma från dag ett 

Klara Strandell, Civilingenjör Maskinteknik
Implema Trainee 2020

SE FILMEN (4:27 MIN)

En stark företagskultur med laget före jaget

Tillsammans vågar vi tänka nytt och testa nytt för att utmana våra kunder och oss själva. Vare sig du är trainee, junior eller senior hjälps vi åt hela vägen genom våra projekt. Vi är ett sammansvetsat gäng som gillar öppenhet och högt i tak. Med hela laget i ryggen får du det stöd du behöver för att kunna pröva din egen kreativitet och lösningsförmåga. 

Nätverksträffar, fester, kick-offer och AW:s

På Implema gillar vi att träffas och vi anordnar kundevents, AW, nätverksträffar, sommar- och julfester samt kick-offer för både våra team och hela bolaget med jämna mellanrum. Under traineeprogrammet får du även möjlighet att delta på gemensamma resor till våra kontor runtom i Sverige.

En stark företagskultur med laget före jaget

Tillsammans vågar vi tänka nytt och testa nytt för att utmana våra kunder och oss själva. Vare sig du är trainee, junior eller senior hjälps vi åt hela vägen genom våra projekt. Vi är ett sammansvetsat gäng som gillar öppenhet och högt i tak. Med hela laget i ryggen får du det stöd du behöver för att pröva din egen kreativitet och lösningsförmåga. 

Nätverksträffar, fester, kick-offer eller AW:s

På Implema gillar vi att träffas och vi anordnar kundevents, AW, nätverksträffar, sommar- och julfester samt kick-offer för både våra team och hela bolaget med jämna mellanrum. Under traineeprogrammet får du även möjlighet att delta på gemensamma resor till våra kontor runtom i Sverige.

Implema-Trainee-2022

Studenterna har sagt sitt - Implema in på Topp 10 listan

Implema tar plats på Karriärföretagens Topp 10 lista som den sjunde mest attraktiva och spännande arbetsgivaren för civilingenjörsstudenter.
 
– Det är fantastiskt roligt att se att det arbete vi och våra kollegor gör inom området Employer Branding ger effekt, på riktigt! Vi jobbar hårt varje dag för en attraktiv arbetsplats för såväl seniora som yngre medarbetare.  Att studenter röstar in Implema på Topp 10 listan är ett kvitto på att vi gör mycket rätt.
 
CAMILLA WAERNELIUS, EMPLOYER BRANDING & REQRUITMENT MANAGER
 
karrriar topp 10 jobb

Implema har utsetts till en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Varje år listar Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. Vi är stolta över att Implema finns med på årets lista och har utsetts till Karriärföretag 2021. 
 
– Det känns jättekul att vi får den här uppmärksamheten. Vi har en bra mix av seniora medarbetare och unga talanger och det känns såklart spännande att Implema har utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.
 
OONA PIPPING, HR MANAGER IMPLEMA
 
Karriarforetag

TRAINEEPROGRAM

Möt några av våra tidigare traineer!

Från trainee till rektor

Jonas Anger, Civilingenjör
Applikationskonsult och huvudrektor Implema traineeprogram
 Implema Trainee 2010

– Jag har sökt ett jobb i mitt liv – det var hit till Implema, via Traineeprogrammet 2010 och jag kan inte se mig själv jobba någon annanstans. Oavsett vem man är, vad man vill göra, hur man vill göra det finns utrymme för alla att göra det de tycker om – men ändå som ett lag.

Traineeprogrammet var en utmärkt språngbräda in i arbetslivet.

Erik Larsson, Civilingenjör
Applikationskonsult
 Implema Trainee 2021

– Det var väldigt kul att få ett sådant stort förtroende så tidigt. Motiverande och inspirerande. Det ger en helt annan förståelse att vara på plats och se hur det är i verkligheten när nya affärssystem ska rullas ut.

Variation att arbeta med kunder i
olika branscher

Lina Andersson, Civilekonom, Applikationskonsult
Implema Trainee 2017

– Det som fick mig att söka till Implemas traineeprogram var möjligheten till en bra utbildning i en för mig ny bransch och även att tidigt få komma ut i projekt och träffa kunder. Det bästa med mitt jobb är alla härliga kollegor och variationen i att jag får arbeta i flera olika projekt med kunder i olika branscher.

Niklas Eriksson Implema AB

Från trainee till konsultchef

Niklas Eriksson, Civilingenjör och
Ekonomie Kandidat
Konsultchef, Implema Trainee 2006

– Varje dag ställs jag inför nya utmaningar som gör att jag ständigt utvecklas vilket är otroligt viktigt för mig. Att Implema är ett mindre konsultbolag där beslutsvägarna är korta bidrar självklart också. Vi är ett sammansvetsat gäng som delar samma framåtanda och arbetsglädje.

Logistik, problemlösning
och digitalisering

Linnea Harrysson, Civilingenjör, Applikationskonsult
Implema Trainee 2020

– Jag valde Implema för att jag ville kombinera logistik, problemlösning och digitalisering. Att få jobba i team och att få jobba kundnära är något som jag verkligen brinner för och något som jag vill utvecklas inom.

Det är väldigt mycket positivitet här och man utvecklas både på det personliga planet och inom företaget.

Rubrik

Jonas Anger, utbildning, titel
Implema Trainee årskull

– citat

(länk till artikel)

Niklas Eriksson Implema AB

Rubrik

Erik Larsson, utbildning, titel
Implema Trainee årskull

– citat

(länk till artikel

Rubrik

Sofie Karlsson, utbildning, titel
Implema Trainee årskull

– citat

(länk till artikel

Rubrik

Jonas Anger, utbildning, titel
Implema Trainee årskull xy

– citat

Det bästa med mitt jobb är utan tvekan mina kollegor

Erik Larsson, utbildning, titel
Implema Trainee 2021

– citat

Rubrik

Jonas Anger, utbildning, titel
Implema Trainee årskull xy

– citat

Det bästa med mitt jobb är utan tvekan mina kollegor

Erik Larsson, utbildning, titel
Implema Trainee 2021

– citat

Variation att arbeta med kunder i olika branscher

Lina Andersson, Civilekonom, Applikationskonsult
Implema Trainee 2017

– Det som fick mig att söka till Implemas traineeprogram var möjligheten till en bra utbildning i en för mig ny bransch och även att tidigt få komma ut i projekt och träffa kunder. Det bästa med mitt jobb är alla härliga kollegor och variationen i att jag får arbeta i flera olika projekt med kunder i olika branscher.

Eskil Rehme Implema AB

Det bästa med mitt jobb är utan tvekan mina kollegor

Eskil Rehme, Civilingenjör, Data Scientist
Implema Trainee 2017

– Det bäst med mitt jobb är utan tvekan mina kollegor. Det är de som utmanar mig, lär mig och verkligen ger känslan av att man är ett team som jobbar hårt och har kul tillsammans. 

Det som fick mig att söka just Implemas traineeprogram var, utöver att branschen som sådan är fruktansvärt intessant och framåt, att det gav mig en unik möjligheten att lotsas in i karriären och snabbt komma ut i verkliga projekt där jag faktiskt får vara med och påverka.

Niklas Eriksson Implema AB

Från trainee till konsultchef

Niklas Eriksson, Civilingenjör och Ekonomie Kandidat
Konsultchef, Implema Trainee 2006

– Varje dag ställs jag inför nya utmaningar som gör att jag ständigt utvecklas vilket är otroligt viktigt för mig. Att Implema är ett mindre konsultbolag där beslutsvägarna är korta bidrar självklart också. Vi är ett sammansvetsat gäng som delar samma framåtanda och arbetsglädje.

Logistik, problemlösning och digitalisering

Linnea Harrysson, Civilingenjör, Applikationskonsult
Implema Trainee 2020

– Jag valde Implema för att jag ville kombinera logistik, problemlösning och digitalisering. Att få jobba i team och att få jobba kundnära är något som jag verkligen brinner för och något som jag vill utvecklas inom.

Det är väldigt mycket positivitet här och man utvecklas både på det personliga planet och inom företaget.

Traineeprogrammet är ett prioriterat projekt hos oss!

Vi på Implema är mycket stolta över vårt traineeprogram som genomförts åtta gånger sedan 2004. Traineeprogrammet är också en starkt bidragande orsak till att vi har en så positiv utveckling av företaget.

Att våra traineer ofta lyckas märks ute i Implemas verksamhet – närmare en tredjedel av våra duktiga medarbetare kommer från tidigare traineeprogram. Det är vi mycket stolta över!

Vi har högt i tak, och många av våra traineer har utvecklats till stjärnkonsulter och är en mycket viktig del av Implema idag!

Jag hoppas att du vill vara med på vår resa och att du söker till Implemas Traineeprogram. Varmt välkommen!

Jörgen Aronsson, VD Implema AB

Är du nyfiken på Implemas traineeprogram?

Bli en del av ett modigt lag!

Gillar du att jobba kundnära, i team och i framkant av digitaliseringen? Då kommer du trivas i laget på Implema.

Att vara trainee på Implema kräver mod!

Att vara trainee på Implema är ett utmanande uppdrag. Implemas kunder fick på årets stora digitala kundevent – Implema Inspire – lära känna några av 2020 års traineer, tillsammans med Implemas VD, i ett härligt och modigt inslag på temat ”föryngring av branschen”.  

DELAR AV TRAINEEKULLEN 2020 | IMPLEMA INSPIRE 2020

SE FILMEN (4:27 MIN)

TRAINEEPROGRAM

Ständig utveckling och eftertraktad kompetens!

Implemas traineeprogram utgörs av individuell mentorstödd utbildning varvat med praktik och självstudier med målet att du ska arbeta i kunduppdrag så snabbt som möjligt.

Syftet är att ge dig som trainee de bästa förutsättningarna för att snabbt utvecklas till en självgående konsulter inom områden som försäljning, logistik, inköp, produktion, ekonomi, utveckling och integration.

Traineeprogrammets upplägg

Traineeprogrammet består av två block som löper parallellt.

Block 1 – gemensam introduktion

 • Implemas företagskultur
 • Projektmetodik
 • Konsultmannaskap
 • Vårt arbetssätt Implema Way

 

Block – individuell mentorstödd fördjupning

 • Fördjupning inom valt specialistområde
 • Självstudier inom affärssystem från SAP eller Microsoft
 • Praktik genom trainee- och kundcase

Praktik

Vi varvar tidigt i programmet teoretiska kunskaper med praktik i projekt nära våra kunder. På så sätt ger vi dig som trainee de bästa förutsättningarna att snabbt utvecklas till självgående konsulter inom områden som ekonomi/finans, logistik, integration, analytics eller utveckling.

Placeringsorter

Implema har huvudkontor i Stockholm med lokala kontor i Linköping, Malmö, Göteborg, Sundsvall, Umeå, Örebro, Västerås, Karlstad och Jönköping.

Traineeprogrammets upplägg

Traineepogrammet består av två block som löper parallellt.

Block 1 – gemensam introduktion

 • Implemas företagskultur
 • Projektmetodik
 • Konsultmannaskap
 • Implema Way

 

Block  – individuell mentorstödd fördjupning

 • Fördjupning inom valt specialistområde 
 • Självstudier inom affärssystem från SAP eller Microsoft 
 • Praktik genom trainee- och kundcase

 

Vi varvar teoretiska kunskaper med praktik för att ge våra traineer de bästa förutsättningarna att snabbt utvecklas till självgående konsulter inom områden som ekonomi/finans, logistik, integration, analytics eller utveckling.

Praktik

Vi kommer tidigt i programmet att varva de teoretiska kunskaperna med praktik i projekt nära våra kunder.

Placeringsorter

Implema har huvudkontor i Stockholm med lokala kontor i Linköping, Malmö, Göteborg, Sundsvall, Umeå, Örebro, Västerås, Karlstad och Jönköping.

Traineeprogrammets upplägg

Traineepogrammet består av två block som löper parallellt.

Block 1 är gemensamt och introducerar hela gruppen till Implemas företagskultur, projektmetodik och konsultmannaskap. Här ligger mycket av hemligheten i att Implema idag är ledande i Sverige när det gäller implementation av affärssystem.

Block 2 handlar om att fördjupa sig inom sitt eget specialistområde. Detta block består av individuell mentorstödd utbildning varvat med självstudier och praktik. Syftet med att vi tidigt i programmet varvar teoretiska kunskaper med praktik är att ge varje trainee de bästa förutsättningarna för att snabbt utvecklas till självgående konsulter inom områden som ekonomi/finans, logistik, teknik/systemutveckling, analytics, CRM eller integration.

Praktik

Vi kommer tidigt i programmet att varva de teoretiska kunskaperna med praktik i skarpa projekt.

Placeringsorter

Implema har huvudkontor i Stockholm med lokala kontor i Linköping, Malmö, Göteborg, Sundsvall, Umeå, Örebro, Västerås, Karlstad och Jönköping.

Vad gör man egentligen som trainee och vad innebär det att jobba som affärssystemkonsult?

Möt våra traineer, ta del av behind-the-scenes i deras vardag, följ de olika utbildningsstegen, projektarbeten, kundmöten, inspelning av Youtubesketcher, medverkan på events, samarbeten med mentorer bland mycket, mycket mer. Det är minst lika kul som inspirerande för dig som aspirerande affärssystemkonsult.

trainee affärssystem

Vill du få en inblick i hur det är att vara trainee på Implema? ​

Vad gör man egentligen som trainee och vad innebär det att jobba som affärssystemkonsult? Få en unik inblick i en trainees vardag genom att följa årets traineekulls instagramkonto.  

På Instagramkontot @implematrainee får du följa årets Implema traineer för en unik inblick och behind-the-scenes i en trainees vardag: olika utbildningssteg, projektarbeten, kundmöten, inspelning av youtubesketcher, partneransvar på kundeventet Implema Inspire, sommarens bästa afterwork, samarbete med mentorer och mycket mer.  

trainee affärssystem

Vad gör man egentligen som trainee och vad innebär det att jobba som affärssystemkonsult?

Möt våra traineer, ta del av behind-the-scenes i deras vardag, följ de olika utbildningsstegen, projektarbeten, kundmöten, inspelning av Youtubesketcher, medverkan på events, samarbeten med mentorer bland mycket, mycket mer. Det är minst lika kul som inspirerande för dig som aspirerande affärssystemkonsult.

trainee affärssystem

Vill du få en inblick i hur det är att vara trainee på Implema? ​

Vad gör man egentligen som trainee och vad innebär det att jobba som affärssystemkonsult? Få en unik inblick i en trainees vardag genom att följa årets traineekulls instagramkonto.  

På Instagramkontot @implematrainee får du följa årets Implema traineer för en unik inblick och behind-the-scenes i en trainees vardag: olika utbildningssteg, projektarbeten, kundmöten, inspelning av youtubesketcher, partneransvar på kundeventet Implema Inspire, sommarens bästa afterwork, samarbete med mentorer och mycket mer.  

trainee affärssystem

Inte redo att byta jobb?

Vi vill lära känna dig. Bekanta dig med våra lediga tjänster, bevaka framtida jobb, eller ställ en fråga till vår Recruitment & Employer Branding Manager.

Håll dig uppdaterad

Fy

Förmåner och annat kul

Försäkringar

Flexibel arbetstid

6 veckors semester

Friskvårdsbidrag

Fördelaktig lönestruktur & föräldralön

Personalbil & Cykel

Massage

Sjukvård

Dessutom en rad kundevent under året, sommarfest, utlandsresa vartannat år, roliga AWs och fredagsfika med härliga kollegor.

Försäkringar

Flexibel arbetstid

6 veckors semester

Friskvårdsbidrag

Fördelaktig lönestruktur & föräldralön

Personalbil & Cykel

Massage

Sjukvård

certifierat traineeprogram

TraineeprogrAM

Certifierat traineeprogram

Implemas Traineeprogram är certifierat av TraineeGuiden.se och Civilekonomerna. För dig som trainee på Implema innebär det en försäkran om att Implemas Traineeprogram uppfyller de krav som ställs på ett bra utformat traineeprogram.

Har du frågor gällande Implemas traineeprogram?

Hittar du inte det du söker på denna sida så är du välkommen att kontakta mig.

Implema Trainee 2021

”Om man likt mig är intresserad av affärsprocesser och digitalisering så ska man självklart söka sig till Implema. Förutom arbetsuppgifterna så tycker jag det bästa med Implema är själva kulturen. Det är otroligt högt till tak och man känner sig hemma från dag ett” 

Klara Strandell, Civilingenjör Maskinteknik
Implema Trainee 2020

IMPLEMA WAY

Våra kunder

Implemas kunder är ofta internationella, svenskägda företag verksamma inom en rad olika branscher. Våra kunder är företag som söker en långsiktig partner som kan ta ansvar för helheten. En partner som, i en snabbt föränderlig värld, kan guida kunden till en framtidssäker affär över affärsprocessernas hela livscykel.

Extra stolta är vi över att ha flera av Sveriges främsta familjeföretag bland våra kunder. Vår målsättning är, och har alltid varit, 100% referenskunder. Det gör att vi har många nöjda kunder.

StepLock moves to the cloud in just 12 weeks with S/4HANA Cloud Public Edition

When StepLock needed a new, robust, and future-proof business system, they chose S/4HANA Cloud Public Edition. With Implema’s help, the new business system was up and running in a record 12 weeks.
When StepLock needed a new, robust, and future-proof business system, they chose S/4HANA Cloud Public Edition. With Implema’s help, the new business system was up and running in a record 12 weeks.

Fredrik Stendal, VD

Så kunde StepLock gå till molnet i raketfart – S/4HANA Cloud Public Edition på 12 veckor

När StepLock behövde ett nytt, robust och framtidssäkrat affärssystem föll valet på S/4HANA Cloud Public Edition. På rekordtiden 12 veckor fick de tillsammans med Implema sitt nya affärssystem på plats.
När StepLock behövde ett nytt, robust och framtidssäkrat affärssystem föll valet på S/4HANA Cloud Public Edition. På rekordtiden 12 veckor fick de tillsammans med Implema sitt nya affärssystem på plats.

Fredrik Stendal, VD

Kundcase: Med rätt struktur och processer kan WirelessCar accelerera tillväxtresan

WirelessCar är på en imponerande tillväxtresa. De är redan världsledande i sin bransch och växer med ca 20-30% per år. En sådan tillväxt kräver struktur och processer kring de finansiella flödena. Här berättar de om hur partnerskapet med Implema bidragit med den expertis som behövts för att nu ta nästa steg som bolag.
Med rätt struktur och processer kan WirelessCar accelerera tillväxtresan.

Anna Gunlycke, Head of People Talent Strategy

Biotech company Novavax implemented SAP S/4HANA Cloud at the height of the pandemic 

When Implema was appointed to help implement SAP S/4HANA Cloud at Novavax's Swedish subsidiary, there was no shortage of challenges. The company was transitioning from a clinical business to a commercial organisation in the midst of the pandemic and needed a new business system. At the same time, unprecedented demand meant the company was growing rapidly. "We couldn't have done it without Implema," says Magnus Sävenhed, CEO of Novavax Sweden, referring to the joint effort behind the project.
When Implema was appointed to help implement SAP S/4HANA Cloud at Novavax’s Swedish subsidiary, there was no shortage of challenges. The company was transitioning from a clinical business to a commercial organisation in the midst of the pandemic and needed a new business system. At the same time, un

Magnus Sävenhed, CEO Novavax Sweden

Biotechbolaget Novavax implementerade SAP S/4HANA Cloud mitt under brinnande pandemi

När Implema fick uppdraget att hjälpa det svenska dotterbolaget med implementeringen av SAP S/4HANA Cloud saknades inte utmaningar: mitt under pågående pandemi skulle bolaget ställa om från kliniskt bolag till kommersiellt bolag och implementera ett affärssystem. Detta samtidigt som bolaget växte kraftigt till följd av den stora efterfrågan på bolagets produkter. ”Vi hade inte klarat det utan Implema”, summerar Novavax svenska vd Magnus Sävenhed den gemensamma resan.
När Implema fick uppdraget att hjälpa det svenska dotterbolaget med implementeringen av SAP S/4HANA Cloud saknades inte utmaningar: mitt under pågående pandemi skulle bolaget ställa om från kliniskt bolag till kommersiellt bolag och implementera ett affärssystem. Detta samtidigt som bolaget växte kr

Magnus Sävenhed, VD

Oem Sap Kundcase

Så automatiserar OEM sina affärer med hjälp av EDI och integration

OEM International är en av Europas ledande teknikhandelskoncerner med huvudkontor i Tranås. Med automatisering och digitalisering sparar OEM tid och pengar, skapar mervärde för kunder och leverantörer samt knyter sina affärspartners närmare. I sin ökande satsning på EDI och integration har OEM ett nära samarbete med Implema. Ett partnerskap som utvecklats under snart tio år.

Frank Isaksson, ERP Manager

Föregående
Nästa

Implema Trainee 2021

”Om man likt mig är intresserad av affärsprocesser och digitalisering så ska man självklart söka sig till Implema. Förutom arbetsuppgifterna så tycker jag det bästa med Implema är själva kulturen. Det är otroligt högt till tak och man känner sig hemma från dag ett” 

Klara Strandell, Civilingenjör Maskinteknik
Implema Trainee 2020

StepLock moves to the cloud in just 12 weeks with S/4HANA Cloud Public Edition

When StepLock needed a new, robust, and future-proof business system, they chose S/4HANA Cloud Public Edition. With Implema’s help, the new business system was up and running in a record 12 weeks.
When StepLock needed a new, robust, and future-proof business system, they chose S/4HANA Cloud Public Edition. With Implema’s help, the new business system was up and running in a record 12 weeks.

Fredrik Stendal, VD

Så kunde StepLock gå till molnet i raketfart – S/4HANA Cloud Public Edition på 12 veckor

När StepLock behövde ett nytt, robust och framtidssäkrat affärssystem föll valet på S/4HANA Cloud Public Edition. På rekordtiden 12 veckor fick de tillsammans med Implema sitt nya affärssystem på plats.
När StepLock behövde ett nytt, robust och framtidssäkrat affärssystem föll valet på S/4HANA Cloud Public Edition. På rekordtiden 12 veckor fick de tillsammans med Implema sitt nya affärssystem på plats.

Fredrik Stendal, VD

Kundcase: Med rätt struktur och processer kan WirelessCar accelerera tillväxtresan

WirelessCar är på en imponerande tillväxtresa. De är redan världsledande i sin bransch och växer med ca 20-30% per år. En sådan tillväxt kräver struktur och processer kring de finansiella flödena. Här berättar de om hur partnerskapet med Implema bidragit med den expertis som behövts för att nu ta nästa steg som bolag.
Med rätt struktur och processer kan WirelessCar accelerera tillväxtresan.

Anna Gunlycke, Head of People Talent Strategy

Biotech company Novavax implemented SAP S/4HANA Cloud at the height of the pandemic 

When Implema was appointed to help implement SAP S/4HANA Cloud at Novavax's Swedish subsidiary, there was no shortage of challenges. The company was transitioning from a clinical business to a commercial organisation in the midst of the pandemic and needed a new business system. At the same time, unprecedented demand meant the company was growing rapidly. "We couldn't have done it without Implema," says Magnus Sävenhed, CEO of Novavax Sweden, referring to the joint effort behind the project.
When Implema was appointed to help implement SAP S/4HANA Cloud at Novavax’s Swedish subsidiary, there was no shortage of challenges. The company was transitioning from a clinical business to a commercial organisation in the midst of the pandemic and needed a new business system. At the same time, un

Magnus Sävenhed, CEO Novavax Sweden

Biotechbolaget Novavax implementerade SAP S/4HANA Cloud mitt under brinnande pandemi

När Implema fick uppdraget att hjälpa det svenska dotterbolaget med implementeringen av SAP S/4HANA Cloud saknades inte utmaningar: mitt under pågående pandemi skulle bolaget ställa om från kliniskt bolag till kommersiellt bolag och implementera ett affärssystem. Detta samtidigt som bolaget växte kraftigt till följd av den stora efterfrågan på bolagets produkter. ”Vi hade inte klarat det utan Implema”, summerar Novavax svenska vd Magnus Sävenhed den gemensamma resan.
När Implema fick uppdraget att hjälpa det svenska dotterbolaget med implementeringen av SAP S/4HANA Cloud saknades inte utmaningar: mitt under pågående pandemi skulle bolaget ställa om från kliniskt bolag till kommersiellt bolag och implementera ett affärssystem. Detta samtidigt som bolaget växte kr

Magnus Sävenhed, VD

Oem Sap Kundcase

Så automatiserar OEM sina affärer med hjälp av EDI och integration

OEM International är en av Europas ledande teknikhandelskoncerner med huvudkontor i Tranås. Med automatisering och digitalisering sparar OEM tid och pengar, skapar mervärde för kunder och leverantörer samt knyter sina affärspartners närmare. I sin ökande satsning på EDI och integration har OEM ett nära samarbete med Implema. Ett partnerskap som utvecklats under snart tio år.

Frank Isaksson, ERP Manager

Avensia goes live with a group-wide platform for growth

Avensia, the modern commerce specialist, is is streamlining operations with a new group-wide business system. In close collaboration with Implema, Avensia has rolled out Microsoft Dynamics 365 for Finance & Operations across 10 companies in six countries . Next up are Project Operations and HR. In this video, Avensia project manager Nathalie Torshall and CFO Anders Wehtje, talk about the partnership with Implema and how the new ERP system will support their growth.
Tack vare ett gemensamt pragmatiskt mindset och Implemas unika arbetssätt Implema way fick Avensia, steg för steg, land för land, snabbt på plats ett skalbart och effektivt affärssystem anpassad för den globala marknaden koncernen verkar på.

Anders Wehtje, CFO

Avensia möter tillväxt med skalbart och effektivt affärssystem, gemensamt för 10 bolag i sex länder

Expertbolaget inom modern handel, Avensia effektiviserar verksamheten med ett gemensamt, framtidssäkrat affärssystem i sex länder. I ett tätt samarbete med Implema har Avensia avslutat utrullningen av Microsoft Dynamics 365 för Finance & Operations - härnäst väntar moduler för Project Operations och HR. I den följande filmen berättar Avensias projektledare Nathalie Torshall och Anders Wehtje, CFO mer om samarbetet och behovet av ett nytt affärssystem i den fortsatta tillväxten.
Tack vare ett gemensamt pragmatiskt mindset och Implemas unika arbetssätt Implema way fick Avensia, steg för steg, land för land, snabbt på plats ett skalbart och effektivt affärssystem anpassad för den globala marknaden koncernen verkar på.

Anders Wehtje, CFO

Biotechbolaget Calliditas Therapeutics moderniserar för en global marknad med Microsoft Dynamics 365

Det snabbväxande biotechbolaget Calliditas Therapeutics moderniserar för en global marknad. Bolaget framtidssäkrar försäljnings- och leveranskedjan av läkemedel genom Microsoft Dynamics 365 i ett framgångsrikt samarbete med Implema. Med det nya affärssystemet står Calliditas rustade att möta omfattande krav på den amerikanska läkemedelsmarknaden.
Det snabbväxande biotechbolaget Calliditas Therapeutics moderniserar för en global marknad. Bolaget framtidssäkrar försäljnings- och leveranskedjan av läkemedel genom Microsoft Dynamics 365 i ett framgångsrikt samarbete med Implema. Med det nya affärssystemet står Calliditas rustade att möta omfatta

Jan Hedenström, Finance Director

Renewcell går live med ett nytt affärssystem på 10 veckor

Med en ny, innovativ metod för att bryta ned cellulosa har sustaintechföretaget Renewcell etablerat sig som det enda företaget i världen som kan återvinna kläder i stor skala. Uppskalningen till flera (framtida) anläggningar och kraftigt ökad produktion har inneburit ett behov av ett fullskaligt, ”framtidssäkert”, integrerat affärssystem. Tillsammans med Implema har Renewcell fått på plats ett helt nytt SAP S/4HANA affärssystem och gått från uppstart till go-live inom 10 veckor.
I samband med att sustaintechföretaget Renewcell skalar upp och ökar sin produktion har de tillsammans med Impema fått på plats ett ”framtidssäkert”, integrerat affärssystem.

Hugo Petit, Chief Financial Officer

The steel supplier Tibnor automates the supply chain with Integration As-a-Service from Implema

SSAB's subsidiary Tibnor has a clear strategy to digitalize and automate the entire supply chain of steel and metals. With Implema as a Nordic partner, the digital journey is developing step by step. Implema's role is to guide in technology and solutions, to develop and implement new integrations and to operate and monitor Tibnor's integrations and automated processes. Tibnor currently has automated processes with almost 50 strategic business partners, where Implema around the clock facilitates 230 active integrations with business-critical data.

Urban Pettersson, Head of Business Development and Digital Transformation

Stålleverantören Tibnor automatiserar leveranskedjan med Integration As-a-Service från Implema

SSAB:s dotterbolag Tibnor har en tydlig strategi att digitalisera och automatisera hela leveranskedjan av stål och metaller. Tillsammans med Implema som nordisk partner utvecklas den digitala resan steg för steg. Implemas roll är att guida i teknik och lösningar, att utveckla och implementera nya integrationer samt att drifta och övervaka Tibnors integrationer och automatiserade flöden. Tibnor har idag automatiserade processer mot närmare 50 strategiska affärspartners där Implema dygnet runt faciliterar 230 aktiva integrationer med affärskritisk data.
– Vi behöver ägna oss åt vår business och kan inte samtidigt upprätthålla takten i att förkovra oss inom integration och digitalisering. En extern partner, som även tar fullt ansvar för drift och övervakning, gör oss mindre sårbara och vi kan sova gott om natten.

Urban Pettersson, Head of Business Development and Digital Transformation

Oem Sap Kundcase

OEM får enhetlig säljprocess i fjorton länder med SAP Sales Cloud

Med hjälp av SAP Sales Cloud har OEM koncernens cirka femhundra säljare och sortimentsansvariga, i fjorton länder, fått en gemensam säljprocess och transparens mellan säljare och sortimentsansvariga i olika länder samt prislogik i realtid.
En stor fördel med SAP Sales Cloud är att det är integrerat direkt som en del av vårt SAP-systemlandskap.

Jens Landgren, Key Account Manager OEM Motor

Nelson Garden

Nelson Garden prepares global growth with SAP in the cloud at a fixed monthly cost

With Implema as a partner, Nelson Garden decided on the latest technology - SAP S / 4HANA - delivered as a cloud solution. The solution is an industry packaging of SAP S/4HANA Cloud developed by Implema to provide medium-sized companies with a cost-effective and scalable way to use full-scale SAP S / 4HANA and advanced business system technology in the cloud.
We see many advantages with a cloud solution. It helps us to stick to standard processes while knowing that we always have a business system that is up to date with the latest technology. With that as a base, we can focus on our core business with full focus on developing our business.

Martin Borgström, President and CEO, Nelson Garden

Nelson Garden

Nelson Garden förbereder global tillväxt med SAP i molnet till en fast månadskostnad

Nelson Garden implementerade 2020 SAP S/4HANA Cloud - som är ett fullskaligt SAP system levererat i molnet av Implema till en fast månadskostnad. Projektet pågick under hösten och från och med årsskiftet är Nelson Garden live med sin verksamhet i Norge.
– Vi ser många fördelar med en cloud-lösning. Det hjälper oss att hålla oss till standardprocesser samtidigt som vi vet att vi alltid har ett affärssystem som är uppdaterat med den senaste tekniken.

Martin Borgström, VD och koncernchef

Transparent5x5px
Spela videoklipp

Se videon

Torbjörn Bäck, President Camfil Northern Europe

Dynamics 365

Hur bidrar Dynamics 365 i Camfils digitaliseringsresa?

När Camfil tog beslutet att med Microsoft Dynamics 365, och med Implema som partner, bygga en koncerngemensam affärssystemlösning och en framtidssäker plattform för digitalisering. Den molnbaserade lösningen innefattade initialt moderbolaget och de svenska produktions- och säljenheterna för att senare rullas ut i hela koncernen.
Det nya affärssystemet blir en möjliggörare för den fortsatta digitaliseringen. Vi ser exempelvis möjligheter i att använda AI i olika delar av processen, internt såväl som mot kund. Sen finns det jättemånga andra spännande utvecklingsområden med exempelvis sensorer och Internet of Tings.

Torbjörn Bäck, President Camfil Northern Europe

Life science: Atlas Antibodies implements Microsoft Dynamics 365

Atlas Antibodies, a Swedish Life Science company based in Stockholm, has selected Microsoft Dynamics 365 and Implema to streamline its processes and support its extremely fast growth.
Atlas Antibodies, a Swedish Life Science company based in Stockholm, has selected Microsoft Dynamics 365 and Implema to streamline its processes and support its extremely fast growth.

John Daicic, PhD and CEO Atlas Antibodies

Transparent5x5px
Spela videoklipp

Se videon

Christian Houburg, VP Product Supply FUJIFILM Diosynth Biotechnologies

Lärdomar Life Science implementation av SAP S/4HANA

FUJIFILM Diosynth Biotechnologies implementerade tillsammans med Implema och danska Implement Consulting Group ett fullt validerat SAP S/4HANA projekt inom life science på bara sex månader.
Vi ville välja en plattform för framtiden. En plattform där vi kan växa in i framtiden och utveckla affären. Beslutet vi tog var helt rätt samtidigt som projektet i sig innebar en tuff utmaning att på rekordkort tid, endast sex månader, gå live med SAP S/4HANA inom Life Science.

Christian Houburg, VP Product Supply FUJIFILM Diosynth Biotechnologies

Transparent5x5px
Spela videoklipp

Se videon

Christian Houburg, VP Product Supply, Fujifilm Diosynth Biotechnologies

Lessons learned Life Science implementation of SAP S/4HANA

FUJIFILM Diosynth Biotechnologies implemented together with Implema and Implement Consulting Group a fully validated SAP S/4HANA Life Science project in six months only.
We wanted to go with the platform of the future. We really wanted a platform that would enable us to grow the business. It was the right thing to do but of course, record time of six months to go live with SAP S/4HANA in a pharma context had never been done before. It was a bit nerve wrecking.

Christian Houburg, VP Product Supply, Fujifilm Diosynth Biotechnologies

Fyra steg för ledningen att skapa överblick i expressfart

I ett nyligen utfört projekt har vi arbetat med att skapa uppföljning på styrelse- och ledningsnivå med SAP Analytics Cloud hos en av våra kunder. På bara några dagar skapade vi en analysplattform på strategisk nivå med konsoliderad data från den operativa uppföljningen där vi gjort den tillgänglig för att överblicka organisationen.
Nu kan jag och användarna hålla oss uppdaterade och enkelt bygga egna och moderna rapporter som är kompatibla med telefon och surfplatta, vilket vi anser vara ett stort plus gällande användarvänlighet samt tillgänglighet av information.

Sjö Martin Larsson, Business Controller Ejendals

Föregående
Nästa

Kunskap & inspiration om hur du framtidssäkrar din affär

Nyheter relaterat till Trainee

Nyfiken på Implema? Välkommen till en After Work på Implemas kontor i Malmö.
Nyfiken på Implema? Välkommen till en After Work på Implemas kontor i Malmö.
Nyfiken på Implema? Välkommen till en After Work på Implemas kontor i Sundsvall.
Nyfiken på Implema? Välkommen till en After Work på Implemas kontor i Sundsvall.
Nyfiken på Implema? Välkommen till en After Work på Implemas kontor i Linköping.
Nyfiken på Implema? Välkommen till en After Work på Implemas kontor i Linköping.
I takt med att digitalisering och automatisering blir alltmer affärskritiskt, ökar betydelsen av en effektiv process för att hantera sina integrationer. Nu lanserar vi tjänsten Implema Integrations Management (IIM), ett komplement till våra Integrations as a Service-lösningar. Målgruppen är medelstora företag som vill växa och på sikt etablera eller utvidga sina IT-avdelningar och äga sin egen infrastruktur.
I takt med att digitalisering och automatisering blir alltmer affärskritiskt, ökar betydelsen av en effektiv process för att hantera sina integrationer. Nu lanserar vi tj…
Nu är årets traineer på plats. Redan i höst finns de redo för uppdrag runt om i landet. Många av våra kunder har anlitat traineer genom åren och kan vittna om att det är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att avlasta och stärka upp det egna teamet med kompetenta, ambitiösa och drivna kollegor.
Nu är årets traineer på plats. Redan i höst finns de redo för uppdrag runt om i landet. Många av våra kunder har anlitat traineer genom åren och kan vittna om att det ä…
Här kan du läsa en sammanfattande dragning av vad som händer på Implema; nya Implema Meets, en ny traineekull, ett nytt affärsområde. 
Här kan du läsa en sammanfattande dragning av vad som händer på Implema; nya Implema Meets, en ny traineekull, ett nytt affärsområde. 

Vi finns nära våra kunder

Implema har 180 anställda med huvudkontor i Stockholm. 

Vi jobbar nära våra kunder och har lokala kontor i Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping, Karlstad, Västerås, Sundsvall, Umeå samt eget driftscenter i Örebro.