Kunskap & Inspiration

Kunskap

Vi delar med oss i form av kunskap och inspiration och det senaste gällande digitalisering, framtidens affärssystem och hållbara affärsprocesser.

Dataanalytiker, dataingenjör, datavetare, data scientist, affärsanalytiker – kärt barn har många namn. Och ett kärt barn är det, yrket som utsetts till 2000-talets hetaste. Förklaringen är enkel: allt fler företag vill jobba datadrivet.
Ett datalager, eller data warehouse kopplar ihop information från flera källor och system i företaget på ett sätt som och gör den lätt att analysera. Här kan du läsa om vad ett datalager är och varför det kan vara en bra investering för dig.
Det händer inte sällan att vi träffar på företag med ostrukturerad, felaktig och utdaterad information i sina system. Information som de bygger sina strategiska och operativa beslut i verksamheten på. Det är, försiktigt uttryckt, inte optimalt.
Power BI från Microsoft är vad det låter som: ett kraftfullt verktyg för affärsanalys. Dess styrka sitter mycket i hur det kopplar ihop företagets datakällor och låter användarna på ett flexibelt och visuellt sätt kombinera och leka med data. Resultatet är nya insikter och bättre beslutsunderlag.
Projektet är finansierat av EU och kommer att löpa under tre års tid. Det nya masterprogrammet kan förhoppningsvis få spridning och kopieras av många universitet runt om i EU.
Tillsammans med lösningar som Analytics Cloud, BW/4HANA, Embedded Analytics i S/4 och Analysis for Office tillhandahåller nu SAP lösningar på HANA-plattformen både i molnet och on-prem.
© Implema. All rights reserved