VAD VI GÖR

Integration

Framtiden kräver flexibla integrationslösningar för att omedelbart kunna ta in ny teknik, integrera best-of-breed applikationer eller digitalisera kommunikationen med kunder, leverantörer och andra samarbetspartners. Med Implema får du en helhetsleverantör som tar fullt ansvar och är specialist på integrationer mot plattformarna SAP och Microsoft Dynamics. 

Frank Isaksson, ERP Manager

OEM International

Implemas mindset, samt det sätt som Implema och OEM arbetar tillsammans som partners, är nyckelfaktorer till att samarbetet pågått under så lång tid. OEM vill ha en aktiv roll i de beslut som fattas. Med Implema kan vi på ett bra sätt kombinera OEMs kunskap inom interna processer med Implemas spetsk
Urban Pettersson

Urban Pettersson, Head of Business Development and Digital Transformation

Tibnor

Integration är vår Google Translate. Vi ska förstå kundens behov i ett digitalt perspektiv och översätta mellan systemen för att sedan automatisera processerna. En hög automatiseringsgrad snabbar upp flöden med kunder och leverantörer samtidigt som ökad datakvalitet ger färre fel i leveranskedjan.

Gabriella Fällman, IT-chef Arvid Nordquist

Arvid Nordquist

Anledningen att vi väljer Implema är de med sin kompetens, erfarenhet och processtänk, tillsammans med deras kunskap och förståelse för vår verksamhet hjälper oss att förverkliga förbättringar i systemet och så att vi kan möta morgondagens utmaningar.
Kundcase SAP

Karl-Åke Nyrén, Erasteel Kloster AB.

Erasteel

Vi är mycket nöjda med resultatet då vi levererade det vi skulle samtidigt som vi höll både tidplan och budget.

I en snabbt föränderlig värld går utvecklingen mot en kraftfull ERP-kärna som kompletteras med nischlösningar och best-of-breed applikationer. Det gör att ditt systemlandsskap förändras snabbt, med många nya integrationer som är kritiska för dina affärsprocesser.

Aktuellt för många kunder är också att processer flyttas till molnet med hybrida systemlandsskap som följd. En utmaning är att API:erna du integrerar mot kan förändras över tid. Vem är då ägare till integrationslösningen? Och vem äger förvaltningen?

För varje ny applikation du tar in växer komplexiteten med nya utmaningarna i support, drift och förvaltning av integrationen. 

Har du och ditt företag kompetensen in-house att hantera framtidens integrationer och utmaningar? Är ni villiga att själva investera i kritisk kompetens, integrationsplattformar och teknik som riskerar att snabbt bli föråldrad? Eller vill du lämna över ansvaret på en partner med grym koll på integration.

Under årens lopp har vi byggt fler än 1,000 unika integrationer för bland annat EDI-flöden, e-faktura, 3PL och e-handel. Varje månad hanterar vi över 2,500,000 (två och en halv miljon!) transaktioner åt våra kunder. Från det lilla till det stora – enstaka kundintegrationer till fullskaliga systemintegrationer.

Med Implema som partner får du en helhetsleverantör, med spetskompetens inom integration såväl som SAP och Microsoft Dynamics ERP. Du får en framtidssäkrad lösning redo för ny teknik och fortsatt digitalisering av dina affärsprocesser. 

Systemintegation
Affärssystem tid och budget

SNABBT

TRYGGT

KOSTNADSEFFEKTIVT

ANTAL KUNDER
0
UNIKA INTEGRATIONER
0
TRANSAKTIONER PER MÅNAD
0

INTEGRATION

Hur framtidssäkrar jag mina integrationer tillsammans med Implema?

Vi guidar dig steg för steg

Tack vare lång erfarenhet av snabba och effektiva integrationsprojekt, samt mycket hög kompetens inom både integrationsmjukvara och affärssystem, kan vi ta helhetsgrepp kring hela företagets integrationsprocesser. 

Med Implema som partner får du ett helt team som jobbar med att positionera integrationsprojekt, att bygga integrationer och att identifiera nya produkter och tekniker. Vi gör integration enkelt för dig och guidar ditt företag till rätt lösning och effektiva processer i framtidens affärssystem. 

Partner som tar helhetsansvar

Med Implema får du en partner som tar ett helhetsansvar för hela livscykeln. Vi guidar dig till rätt lösning, bygger integrationen och tar sedan ansvar för förvaltning och drift av din integrationslösning.

Affärssystem tid och budget

Snabbt, tryggt & kostnadseffektivt

Implemas mindset – Implema Way – säkrar att du snabbt, tryggt och kostnadseffektivt kommer igång med dina integrationer. Vi guidar dig sedan vidare och utvecklar dina integrationslösningar steg för steg. 

Erfarenhet och bred kompetens

Implema är en erfaren partner som förstår både tekniken och affäsprocesserna. En partner som förstår hela systemlandsskapet och har spetskompetens inom integration och såväl som ERP. 

Har ditt företag rätt integrationsstrategi för framtiden?

”Jobbar man med en As-a-Service modell som vi erbjuder så behöver man inte gå in i upphandling och investera i en integrationsplattform eller i teknik som blir föråldrad. Det ligger på Implema. Det är en stor styrka att känna att man har en leverantör som tar det ansvaret

MATHIAS ARVIDSSON | WEBINAR

WEBINAR (19 MIN)

Molnlösning till fast pris!

Med Integration As-a-Service får du en tjänstebaserad integrationslösning till ett fast pris samt en partner som tar fullt ansvar för kopplingarna mellan olika system och aktörer. 

Du får ett team av specialister som guidar dig till rätt lösning för att sedan ta fullt ansvar för tillgänglighet, support och förvaltning. 

Du kommer snabbt igång med nya integrationer och kan känna trygghet i att du har en flexibel lösning redo för framtidens behov och utmaningar. 

SAP & MICRoSofT

Samma leverantör för integrationer och ERP

För att få ett bra systemstöd som involverar mer än en produkt krävs att man vet hur ERP systemet fungerar och vilken konfigurering som behöva för att kunna stödja processen. 

Med Implema som integrationspartner får du spetskompetens inom integration såväl som ERP. En partner som är specialist på integration mot plattformarna SAP och Microsoft Dynamics.

Stor kundbas med referenskunder

Implema har lång erfarenhet av integrationstjänster och har idag en stor kundbas med referenskunder där Implema tar helhetsansvaret för kundens integrationer.

Under årens lopp har vi byggt fler än tusen unika integrationer och processar varje månad över
2,500,000 (två och en halv miljon!) transaktioner åt våra kunder.

Oem Sap Kundcase

Så automatiserar OEM sina affärer med hjälp av EDI och integration

OEM International är en av Europas ledande teknikhandelskoncerner med huvudkontor i Tranås. Med automatisering och digitalisering sparar OEM tid och pengar, skapar mervärde för kunder och leverantörer samt knyter sina affärspartners närmare. I sin ökande satsning på EDI och integration har OEM ett nära samarbete med Implema. Ett partnerskap som utvecklats under snart tio år.

Frank Isaksson, ERP Manager

Stålleverantören Tibnor automatiserar leveranskedjan med Integration As-a-Service från Implema

SSAB:s dotterbolag Tibnor har en tydlig strategi att digitalisera och automatisera hela leveranskedjan av stål och metaller. Tillsammans med Implema som nordisk partner utvecklas den digitala resan steg för steg. Implemas roll är att guida i teknik och lösningar, att utveckla och implementera nya integrationer samt att drifta och övervaka Tibnors integrationer och automatiserade flöden. Tibnor har idag automatiserade processer mot närmare 50 strategiska affärspartners där Implema dygnet runt faciliterar 230 aktiva integrationer med affärskritisk data.
– Vi behöver ägna oss åt vår business och kan inte samtidigt upprätthålla takten i att förkovra oss inom integration och digitalisering. En extern partner, som även tar fullt ansvar för drift och övervakning, gör oss mindre sårbara och vi kan sova gott om natten.

Urban Pettersson, Head of Business Development and Digital Transformation

Transparent5x5px
Spela videoklipp

Se videon

Gabriella Fällman, IT-chef Arvid Nordquist

Arvid Nordquist uppgraderar till SAP S/4HANA

Nu har vi kört SAP-systemet i drygt 20 år. Vare sig man vill eller inte så måste man regelbundet uppgradera!
Anledningen att vi väljer Implema är de med sin kompetens, erfarenhet och processtänk, tillsammans med deras kunskap och förståelse för vår verksamhet hjälper oss att förverkliga förbättringar i systemet och så att vi kan möta morgondagens utmaningar.

Gabriella Fällman, IT-chef Arvid Nordquist

Erasteel Kloster stärker kärnverksamheten med SAP.

Erasteel Kloster är en världsledande producent av snabbstål och ingår i den franska Eramet-koncernen. På mindre än ett halvår tog hela den svenska verksamheten klivet till ett modernt affärssystem och effektivare arbetssätt med stöd av Implema.
Vi är mycket nöjda med resultatet då vi levererade det vi skulle samtidigt som vi höll både tidplan och budget.

Karl-Åke Nyrén, Erasteel Kloster AB.

Föregående
Nästa

Mer inspiration om hur du framtidssäkrar dina integrationer

Mathias Arvidsson,
Business Area Manager Development & Integration

Vill du ha hjälp att lösa dina utmaningar inom integration?

Varmt välkommen att kontakta mig för en diskussion kring utmaningar och möjliga lösningar.