SAP Affärssystem

Implema – SAP Business partner of the year 2019

Implema utsedd till SAP Business Partner of the Year

– Vi på Implema är stolta och glada över att SAP uppmärksammar oss med detta pris. Det visar att vi behåller vår position som den partner i Sverige som är ledande på SAP implementationer, säger Jörgen Aronsson, VD och medgrundare på Implema.  Han fortsätter  och säger: För oss är det allra viktigaste att vi alltid levererar ett långsiktigt affärsvärde hos våra kunder, varje dag. Här har vi ett starkt stöd i vår partner SAP.

Stor guide!

Håll budget och undvik förseningar

Frågor du bör ställa till dig själv om du vill byta affärssystem

Lärdomar Life Science implementation av SAP S/4HANA

FUJIFILM Diosynth Biotechnologies implementerade ett fullt validerat SAP S/4HANA projekt inom life science på bara sex månader. Arbetet påbörjades under hösten 2019 och avslutades mitt i Covid-pandemin under en total lock down i Danmark. Hur lyckas man gå i land med ett så komplext projekt, med helt nya förutsättningar och med en så tight tidplan? Vad är utmaningarna och lärdomarna?

100% Referenskunder

Vi har förmånen att jobba med kunder i alla storlekar och i många branscher, många av våra kunder verkar internationellt. Implema har därför stor vana vid projekt i verksamheter av varierande komplexitet, ofta med enheter över hela världen.
Implema Ejendals Kundreferens Logo
Ejendals

Fyra steg för ledningen att skapa överblick i expressfart

Implema Avarn Kundreferenser Logo
Kundreferens Avarn

AVARN Security framtidssäkrar med SAP HANA och certifierad drift.

Implema Boxon Kundreferens Logo
Workers In Distribution Warehouse

Boxon växer lokalt och globalt med stöd av skalbart SAP-system.

Implema Erasteel Kundreferens Logo
SAP tillverkning stål

Erasteel Kloster stärker kärnverksamheten med SAP.

Implema Hastens Kundreferens Logo
Kundreferens Hastens 1500

Hästens tog språnget mot global tillväxt med SAP och outsourcad drift.

Implema Hemtex Kundreferens Logo
Kundreferens Hemtex

Hemtex fokuserar på försäljning med stöd av SAP och drift hos Implema.

Implema Flextrus Kundreferens Logo
Kundreferens Flextrus

Problemfritt hos Flextrus med paketerad SAP-drift.

Implema Bona Kundreferens Logo
Kundreferens Bona

SAP S/4HANA ett naturligt steg för globala trägolvexperten Bona.

Implema Efva Attling Kundreferens Logo
Efva Attling Stockholm Valjer Implema Och SAP For Fortsatt Global Tillvaxt

Affärsanalys i molnet med SAP Analytics Cloud

Logo Moberg White
Moberg Pharma Framtidssakrar Tillvaxt Med SAP S 4HANA Och Implema

Moberg Pharma framtidssäkrar tillväxt med SAP S/4HANA och Implema

Föregående
Nästa

Kom igång snabbt

Vår erfarenhet är att det är betydligt effektivare att komma igång med affärssystemet så snabbt som möjligt och ta hänsyn till vad det faktiskt kan göra och hur det fungerar när man utvecklar sina processer. Ett realistiskt scope och en tydlig roadmap med små, avgränsade steg brukar vara den säkraste vägen. Med oss som partner kommer du igång med ditt nya affärsystem snabbt.

100% Framtidssäkert

Vi guidar dig till rätt SAP lösning för din verksamhet – i molnet, on premises eller en kombination av båda. Ovanpå det erbjuder vi experttjänster och säker outsourcad drift i Implemas egen regi. Många av våra kunder har slimmade IT-organisationer och väljer Implema som driftpartner för att säkerställa kvalitet, skalbarhet och framtidssäkrade affärsprocesser.

Vi guidar dig och hjälper dig att framtidssäkra din affär

Svaret på dina behov behöver inte alltid vara ett helt nytt affärssystem. En fördel med befintliga SAP-system är att de ofta har stor outnyttjad potential som vi kan frigöra. Enkelt beskrivet hjälper vi dig framtidssäkra dina affärsprocesser med SAP på tre olika sätt:

Implementera ett helt nytt affärssystem

Migrera ditt befintliga affärssystem till nästa generation

Utveckla ditt befintliga affärssystem genom kontinuerlig förbättring

Med SAP-Affärssystem kan ni växa länge

Framtiden tillhör företag som har förmågan att snabbt anpassa sig i en föränderlig värld. SAP har alla verktyg du behöver för att framtidssäkra ditt affärsstöd och möjliggöra nya affärsmodeller. Implema var först i Sverige med att implementera SAP S/4HANA och guidar dig gärna på din resa till smarta och hållbara affärsprocesser.

IMPLEMA TRADE SOLUTION - en branschanpassad lösning baserad på SAP S/4HANA Cloud

Lösningen levereras med ett komplett paket med best practice-processer som är standardkonfigurerade, testade och verifierade för företag inom handel och distribution. Implema Trade Solution är tillgänglig idag och redo för Go Live med en projekttid på 12-16 veckor. Lösningen levereras med fullständiga användarinstruktioner, utbildningsmaterial, utskrifter mm.

SAP S/4HANA Capabilities

Finance

Learn how SAP S/4HANA can help enable subscription-based revenue models, simplify accounting and financial close processes, improve treasury and financial risk processes, support collaborative finance operations, simplify real-estate management and more.

Supply Chain

Provide more accurate commitment dates, integrate transportation management, streamline warehouse management, optimize inventory levels and processes, and more.

Manufacturing

Learn how SAP S/4HANA can help you improve production planning, support complex assembly processes, accelerate operations, support seamless manufacturing engineering, enhance quality management, and more.

R&D and Engineering

Improve project control and product development, manage enterprise projects effectively, streamline product life cycle management, speed up product engineering processes, boost efficiency with requirement-driven processes, and more.

Kundreferens Efva Attling
Spela videoklipp

Ett modernt och kraftfullt affärssystem som kan växa med verksamheten

I en bransch där många fokuserar på pris prioriterar Hästens kvalitet, hantverk och naturmaterial i sin sängtillverkning. Motsvarande höga krav ställer man på sitt affärssystem. SAP och Implema är det naturliga valet när Sveriges äldsta sängmakare satsar framåt.

Anna Östlund, Seniorkonsult

Espresso Arvid Nordquist
Spela videoklipp

Arvid Nordquist uppgraderar till SAP S/4HANA

I en bransch där många fokuserar på pris prioriterar Hästens kvalitet, hantverk och naturmaterial i sin sängtillverkning. Motsvarande höga krav ställer man på sitt affärssystem. SAP och Implema är det naturliga valet när Sveriges äldsta sängmakare satsar framåt.

Jonas Anger, Applikationskonsult

Kundreferens OEM
Spela videoklipp

OEM International effektiviserade över förväntan med hjälp av SAP.

“Det är de som utmanar mig, lär mig och verkligen ger känslan av att man är ett team som jobbar hårt och har kul tillsammans.”

Eskil Rehme, Data Scientist

Sales

Learn how SAP S/4HANA for sales can help your company maximize revenue with order and contract management, drive and manage sales performance, support your sales force and sales managers, and more.

Professional Services

Learn how SAP S/4HANA for professional services can help your company optimize engagement profitability, assess staffing levels, simplify time entry, enforce limits on time and expense billing, reimagine bid management, streamline quote to cash, and more.

Procurement

Gain in-depth purchasing insights, streamline operational purchasing, automate sourcing and contract management, centralize procurement processes, manage commodity procurement, effectively reduce supply chain risk, and more.

Asset Management

Turn asset management practices into new opportunities for operational excellence by planning, scheduling, and executing maintenance activities with integrated and optimized processes enabled by SAP S/4HANA.

Implema är en av två SAP-Platinum partners i Sverige

Implema är certifierad SAP Platinum Partner och det ena av endast två företag i Sverige som får drifta minnesdatabasen SAP HANA. Implemas SAP experter kombinerar verksamhetskunnande och lösningskunnande i SAP med stor erfarenhet av affärsprocesser i en rad olika branscher, från skogsindustri till handel, distribution och tillverkning och läkemedel. Vi erbjuder dig allt från kompletta affärssystem till nischlösningar såsom integration, mobilitet och business intelligence.

SAP UNITED VAR

Dra nytta av den starkaste lokala SAP-expertisen i 90 länder

Står ditt företag inför en internationell expansion? Behöver ni arbeta smartare över gränserna i era ERP-projekt, eller vill ni genomföra en SAP-implementering i ett annat land?

Implema är den enda svenska medlemmen i SAP United VARs, SAPs globala partnernätverk för specialister på att implementera och utveckla SAP-lösningar hos medelstora företag. Alla medlemmar i SAP United VARs är utvalda till partnerprogrammet mot bakgrund av att de är Platinum Partners, den högsta partnerstatusen hos SAP.

Jörgen Aronsson
Jörgen Aronsson,
CEO/CO-Founder

Nu är SAP i sitt livs form!

“Egentligen var det tyst om SAP lite för länge. Men i och med lanseringen av SAP S/4HANA är alla eventuella tveksamheter som bortblåsta. SAP sätter återigen standarden och det gagnar både befintliga och nya Implema-kunder. Oavsett vilket kan du räkna med att SAP är rätt plattform för att utveckla dina affärsprocesser och agera proaktivt när nya, strategiskt relevanta teknologier ser dagens ljus. Hör av dig till mig så berättar jag mer om alla nya mervärden du kan skapa med SAP S/4HANA och Implema.”

Har du några frågor?