Affärssystem & CLOUD ERP

Affärssystem

Med hjälp av affärssystemen som driver utvecklingen, SAP och Microsoft, ett ekosystem av utvalda partners och best-of-breedlösningar, samt vårt mindset
–  Implema Way – guidar vi dig på resan till en framtidssäker affär. Snabbt, tryggt och kostnadseffektivt.

Vi framtidssäkrar din affär med intelligent digitalisering.

Vi vill vara med och bidra till ett hållbart svenskt näringsliv i världsklass. Vårt bidrag är att framtidssäkra din affär med intelligent digitalisering. 

Men hur börjar man? Vårt råd är att börja inifrån. Ett modernt och kraftfullt affärssystem är en förutsättning för fortsatt digitalisering. Den tekniska utveckling går snabbt och affärssystemen ligger nu i molnet. Vi har valt plattformarna från de ledande leverantörerna SAP och Microsoft

Tillsammans med utvalda partners och ett ekosystem av best-of-breed lösningar guidar vi dig vidare i din digitala evolution. Big data, machine learning, artificiell intelligence, Internet of Things, sensorer och robotisering är exempel på teknologier som är avgörande för din framgång. Vi hjälper dig att under resans gång plocka ut potentialen av innovation och ny teknik. 

Är din affär redo för framtiden? Vi guidar dig steg för steg. Den snabbaste och tryggaste vägen mot framtidens affärssystem.

Affärssystem konsulter

Klarar affärssystemet tillväxten?

Den här guiden vägleder dig genom 5 frågor som är avgörande för ett framgångsrikt projekt.

Välj en framtidssäker plattform och en framtidssäker partner

Vi på Implema har jobbat med affärssystem i mer än 20 år och är ett framtidssäkert och tryggt val. Vi guidar och leder din digitala evolution tillsammans med noga utvalda partners som delar vårt engagemang och bidrar till en dynamisk helhet.

Vi har under dessa år utvecklat och förfinat vårt arbetssätt och vår metod – Implema Way – vilket är motorn i vårt värdeskapande för en trygg och hållbar resa mot en framtidssäker affär.

AFFÄRSSYSTEM & CLOUD ERP

Vi guidar dig steg för steg

Med hjälp av affärssystemen som driver utvecklingen, SAP och Microsoft, ett ekosystem av utvalda partners och best-of-breedlösningar, samt vårt mindset – Implema Way – guidar vi dig på resan till en framtidssäker affär. Snabbt, tryggt och kostnadseffektivt.

Implemas roll i den digitala resan

”Vi vill vara med och bidra till att hållbart svenskt näringsliv i världsklass, det är vår vision. Och det ska vi göra tillsammans!”

VD OCH MEDGRUNDARE JÖRGEN ARONSSON | IMPLEMA INSPIRE 2021

SE FILMEN (10 MIN)

Implema vill gå sin egen väg - bort från timträsket

”Vår affärsidé är att implementera affärssystem med en väl beprövad och kvalitetssäkrad standard som bas, och inte skruva sönder det. Det är där, i affärssystemet, du har dina värdefulla data. Idag kretsar allt kring att du måste hålla koll på den data du har och då har det visat sig att det är affärssystemet och affärsprocesserna som är navet, säger han och konstaterar att det inte alltid ser ut så i kundernas it-miljöer.”

Jörgen Aronsson, VD Implema AB

Är det dags att byta affärssystem?

Håll budget och undvik förseningar

Hur ser jag till att affärssystemet är framtidssäkert?

Snabbhet lönar sig

Oavsett bransch blir det allt tydligare att allting handlar om att vinna tid. Och de riktiga vinnarna blir företagen som är duktigast på att fånga, analysera, bearbeta och agera förutseende på enorma mängder data i realtid.

Affärssystem för hållbara affärsprocesser

En annan aspekt av tid är förmågan att snabbt utveckla hållbara affärsprocesser som stödjer företagets långsiktiga strategi och proaktivt möter kraven från kunder och omvärld. Det är här som Implema kommer in i bilden. 

Vi guidar och leder dig

Många företag jobbar idag i föråldrade affärssystem. Detta leder till bristfälligt beslutsstöd och ineffektivitet. Det är detta vi på Implema brinner för att förändra. Vi fungerar som rådgivare och hjälper våra kunder att utvecklas.

Vi bidrar till konkurrenskraftiga, hållbara företag med vår branschkunskap, vår metodik och våra team genom att på kortast möjliga tid och med bestående effekt guida dig när det är dags att byta affärssystem, uppgradera till ett nytt eller säkerställa att du som kund får ut det bästa av ditt affärssystem.

Säkerställ att ditt affärssystem klarar tillväxten

Att byta affärssystem är något de flesta gör först när man är tvungen. Det är ett stort, komplext och resurskrävande projekt som påverkar hela organisationen. Många väntar tills affärerna, verksamheten och personalen börjar bli lidande. Men du har mycket att vinna på att inte sticka huvudet i sanden. Börja med att gå igenom företagets behov. Kommer ert nuvarande affärssystem att kunna tillgodose dem?

Snabba affärssystemsprojekt

”När vi startade Implema 1998 var vårt mål att hitta enklare och snabbare sätt att implementera affärsprocesser på. Genom att fokusera på standardprocesser i SAP kunde vi korta implementationstiderna drastiskt. Vår plan var att använda samma arbetssätt och samma metodik på Microsoft Dynamics. Och det har visat sig att det fungerar alldeles utmärkt

NIKLAS LINDEFELT | IMPLEMA INSPIRE 2020

SE FILMEN (2 MIN)

15 år som global SAP partner

Står ditt företag inför en internationell expansion? Behöver ni arbeta smartare över landsgränserna i era affärssystemsprojekt, eller vill ni genomföra en SAP-implementering i annat land? Under de senaste 15 åren har Implema, som enda svensk partner, tillgång till marknadsledande SAP support och expertis över hela världen. Samarbetet inom alliansen United VARs har resulterat i många internationella projekt.

Sverige kan vara ett litet land, men vi har många företag med internationell verksamhet och som en del av United VARs har Implema tillgång till support och expertis från hela världen. Under de senaste 15 åren har vi drivit många projekt i Sverige och utomlands i samarbete med många andra VAR-partners. Många av dessa projekt hade inte hänt om det inte hade varit för vår starka allians av SAP-lösningsleverantörer.

Niklas Lindefelt, medgrundare Implema AB

Hur ser ditt företags digitala resa ut?

Den 25 november slår vi upp portarna för årets Implema Inspire. Här träffas kunder, partners och andra Implemavänner för att tillsammans blicka in i framtiden. 

Implema Inspire logo

25 november 2021

Implema TALKS

Vill du utvecklas och inspireras tillsammans med andra?

Implema Talks är korta, digitala möten i ett snabbfotat format där vi på Implema, tillsammans med våra kunder och partners, inspirerar och delar med oss av kunskap, erfarenheter och lösningar inom affärsprocesser och digitalisering.
Implema Talks

AFFÄRSSYSTEM & CLOUD ERP

Ett av Sveriges ledande event inom affärssystem och digitalisering

Implemas årliga kundevent – Implema Inspire – är den givna mötesplatsen för beslutsfattare och nyckelpersoner med fokus på affärssystem och digitalisering. Här kan du ta del av framgångsrika digitaliseringsprojekt, lyssna till inspirerande talare och få nyttiga expertråd. Samtidigt kan du dela erfarenheter och nätverka med branschkollegor och leverantörer.

Sveriges ledande event inom affärssystem och digialisering!

Inspiration, kunskap och nätverkande inom affärssystem och digitalisering på temat Framtidssäkra din affär! 

Insikter och kundcase inom SAP och Microsoft Dynamics. Ett stort tack till årets deltagare och välkomna  igen 2021!

Inspiration relaterat till affärssystem

Nyheter relaterat till affärssystem

Många bolag lägger onödigt mycket tid och energi på att göra månadsbokslut. Det vill vi råda bot på och lanserar Snabba bokslut – en tjänst som kan frigöra upp till 8-10 dagars arbete per månad. Här en intervju med upphovsmakarna.
Många bolag lägger onödigt mycket tid och energi på att göra månadsbokslut. Det vill vi råda bot på och lanserar Snabba bokslut – en tjänst som kan frigöra upp till 8-10…
Den 17 april är det återigen dags för Microsoft D365 användarträff. Vi är självklart på plats, både som utställare och sponsor. Dessutom håller vi i en av programpunkterna.
Den 17 april är det återigen dags för Microsoft D365 användarträff. Vi är självklart på plats, både som utställare och sponsor. Dessutom håller vi i en av programpunkter…
När StepLock behövde ett nytt, robust och framtidssäkrat affärssystem föll valet på S/4HANA Cloud Public Edition. På rekordtiden 12 veckor fick de tillsammans med Implema sitt nya affärssystem på plats.
När StepLock behövde ett nytt, robust och framtidssäkrat affärssystem föll valet på S/4HANA Cloud Public Edition. På rekordtiden 12 veckor fick de tillsammans med Implema…

Vill du ha hjälp att framtidssäkra din affär?

Välkommen att höra av dig till mig för ett samtal kring utmaningar, möjligheter och framtidens affärssystem.