DATA ANALYTICS

Data Analytics & BI

Framtiden ligger i att bli mer datadriven i sitt beslutsfattande och att du kan ta beslut baserat på det som kommer att hända istället för det som redan hänt. 

Kundreferens

Sjö Martin Larsson, Business Controller Ejendals

Ejendals

Jag är imponerad över hur snabbt det här kunde realiseras, och hur enkelt SAP Analytics Cloud är att jobba i.
Kundcase SAP

Tomas Malmqvist, Bona

Bona

Fiori blir en krydda som kommer att göra det hela mer aptitligt när vi ska presentera det för våra ekonomer och andra användare
Kundreferens

Anders Wiberg, VD Efva Attling

Efva Attling

För oss är det viktigt att arbeta i ett digitalt verktyg som är lätt att förstå och där det går snabbt att få en överblick över hur verksamheten utvecklas.

Vill du bli mer datadriven och proaktiv i ditt beslutsfattande?

Beslutsunderlag, analyser och rapporter ska hjälpa dig att förstå vad som kommer att hända. Inte vad som redan har hänt. Med Analytics och ny teknik som möjliggörare hjälper Implema dig och ditt företag att bli mer datadrivna och proaktiva i beslutsfattandet.

Analytics, eller Business Intelligence (BI) som det också kallas, handlar i grund och botten om att samla in, förädla och tolka affärsdata till relevant information som sedan sprids till rätt funktioner och nivåer inom företaget.  

För att kunna förutspå och optimera det som inte redan har hänt vill man samla in och tolka data i realtid. Det duger inte längre att analysera och rapportera i efterhand.

Analytics Konsult
Affärssystem tid och budget

SNABBT

TRYGGT

KOSTNADSEFFEKTIVT

Vi guidar dig steg för steg

Implema Way är motorn i vårt värdeskapande för en trygg och hållbar resa mot framtidens affärssystem. Ett mindset som levt inom oss i tjugo år och som vuxit sig starkare med tiden. I en snabbt föränderlig värld, där ny teknologi och digitalisering snabbt skapar nya möjligheter men också nya utmaningar, guidar vi dig steg för steg mot en framtidssäker affär. Snabbt, tryggt och kostnadseffektivt. 

DATA ANALYTICS & BI

Hur kan Implema hjälpa dig?

Implema Mission

Implema kan de nya verktygen

De nya digitala plattformarna SAP S/4 HANA och Dynamics 365 omdefinierar affärssystemet med realtidsbearbetning av data och molnbaserade appar för prediktiv analys.

Implema Mission

Implema har kompetensen

Analytics är ett komplext område som kombinerar affärskompetens och analytisk kompetens med IT-kompetens.

Med Implema som partner får ditt företag den kompetens som krävs för att utveckla kraftfulla verktyg för att utvärdera framtiden och styra kundrelationerna och din verksamhet i rätt riktning.

Implema Mission

Kvalitet säkras i team

Inom området Analytics arbetar Implema med små, medelstora och stora företag. Det ställer krav på en flexibel leveransmodell. Inom konceptet Implema Analytics Competence Center (IACC) skapar Implema tillsammans med kunden en effektiv utvecklings- och förvaltningsorganisation som säkerställer kvalitet och effektiva lösningar. Vi blir tillsammans ett team som ständigt tar kundens lösning till nästa nivå.

IMPLEMA KAN DE NYA VERKTYGEN

De nya digitala plattformarna SAP S/4 HANA och Dynamics 365 omdefinierar affärssystemet med realtidsbearbetning av data och molnbaserade appar för prediktiv analys.

Affärssystem standardprocesser best practices

IMPLEMA HAR KOMPETENSEN

Analytics är ett komplext område som kombinerar affärskompetens och analytisk kompetens med IT-kompetens.Med Implema som partner får ditt företag den kompetens som krävs för att utveckla kraftfulla verktyg för att utvärdera framtiden och styra kundrelationerna och din verksamhet i rätt riktning.

Affärssystem implementera kort tid

KVALITET SÄKRAS I TEAM

Inom området Analytics arbetar Implema med små, medelstora och stora företag. Det ställer krav på en flexibel leveransmodell. Implema skapar tillsammans med dig som kund en effektiv utvecklings- och förvaltningsorganisation som säkerställer kvalitet och effektiva lösningar. Vi blir tillsammans ett team som ständigt tar din lösning till nästa nivå.

Kraftfull affärsanalys i molnet

Med SAP Analytics Cloud kan Efva Attling Stockholm snabbt och enkelt följa upp data och nyckeltal för exempelvis försäljning och resultat i tre länder. I och med att lösningen nu är direkt integrerad med andra viktiga system så minskar behovet av manuell datainmatning och datakvaliteten förbättras.

Lösningen implementerades av Implema på under två månader, och på budget. 

Hur lyckas du med beslutsstöd i SAP S/4?

webinar serie. 

Beslutsstöd inne i SAP S4
Spela videoklipp

Beslutsstöd inne i SAP S/4 - en av de största nyheterna i S/4

xx

x

Business Intelligence i SAP S/4
Spela videoklipp

Implema Analytics - Business Intelligence i SAP S/4

Hur jobbar Implema med uppföljning i SAP S/4 hos våra kunder? Vi ger dig en inblick i hur vi på Implema arbetar med att säkra analysen i SAP S/4 genom våra paketeringar på området.

Beslutsstöd i SAP S/4
Spela videoklipp

Hur arbetar man med beslutsstöd i SAP S/4 med Fiori och appar?

LIVEDEMO Användargränssnittet Fiori gör det möjligt att arbeta med analys direkt i appar. Det finns många olika appar för analys, både integrerat med andra aktiviteter och appar enbart för analys. Webbinariet är en livedemo med olika scenarion av hur man gör sin analys via appar.

Beslutsstöd inne i SAP S4
Spela videoklipp

Beslutsstöd - uppföljning i SAP av hela affären (1 av 2)

Hur kan du bygga kraftfulla beslutsstödslösningar i SAP för uppföljning av hela din affär? Vi berättar hur vi på Implema  arbetar med detta och hur du kan bli mer datadriven i dina beslut.

Business Intelligence i SAP S/4
Spela videoklipp

Beslutsstöd - uppföljning i SAP av hela affären (2 av 2)

LIVEDEMO Hur kan du bygga kraftfulla beslutsstödslösningar i SAP för uppföljning av hela din affär? Vi berättar hur vi på Implema  arbetar med detta och hur du kan bli mer datadriven i dina beslut.

Beslutsstöd i SAP S/4
Spela videoklipp

Hur får du effektivare inköpsprocess genom analys av rätt data?

Du får en ökad insikt i hur du i SAP kan effektivisera inköpsprocessen med hjälp av tillgång till rätt data, samt hur en datadriven uppföljning av inköpsprocessen i ett medelstort företag kan se ut.

Business Intelligence i SAP S/4
Spela videoklipp

Hur kan du förbättra den ekonomiska planeringsprocessen genom att flytta in i molnet? (1 av 2)

Upptäck fördelarna och möjligheterna som uppstår när planeringen i SAP flyttar till molnet. Vi visar hur planeringsprocessen i ett SAP-verktyg normalt går till och avslöjar även de viktigaste skillnaderna mellan on-prem och molnet. Du får se hur du kan jobba med hybrida planeringsscenarion och hur en transformation till molnet skulle kunna se ut. 

Business Intelligence i SAP S/4
Spela videoklipp

Hur kan du förbättra den ekonomiska planeringsprocessen genom att flytta in i molnet? (2 av 2)

LIVEDEMO 

Kommande webinar: 11 mars

Beslutsstöd inne i SAP S4
Spela videoklipp

Hur återvinner du din satsning på SAP Analytics Cloud (SAC)?

xx

Kommande webinar: 11 februari

Beslutsstöd inne i SAP S4
Spela videoklipp

Hur återvinner du din satsning på SAP Analytics Cloud (SAC)?

xx

Kommande webinar: 11 februari

Business Intelligence i SAP S/4
Spela videoklipp

Hur förvaltar du din beslutsstödslösning?

xxxxx

Kommande webinar: 25 mars

Nio webbinarier om beslutstöd i SAP

Vill du bli mer datadriven i dina beslut?

Att lita på magkänslan kan stå dig dyrt

Så använder du data för att ta bättre beslut

Stärk din konkurrenskraft med rätt beslutstöd

Spela videoklipp

Så tar du bättre beslut: beslutsstödets 5 nivåer

”Vi vet att majoriteten av dagens företag endast utnyttjar en bråkdel av de möjligheter som finns på dagens plattformar för beslutsstöd”

Carl-Johan Nordqvist, Business Area Manager Analytics

Spela videoklipp

Så stärker du företagets konkurrenskraft med dataanalys

”Information och analytics gick ifrån att vara ”nice-to-have” till ”must-have”

Jörgen Aronsson, CEO och medgrundare på Implema

Spela videoklipp

Data analytics fyra hörnstenar för bättre beslut

”Att arbeta datadrivet innebär att arbeta faktabaserat. Det kräver rätt förutsättningar för ditt beslutsstöd.”

Carl-Johan Nordqvist, Business Area Manager Analytics

DATA ANALYTICS & BI

Vill du utvecklas och inspireras
tillsammans med andra?

Implema Talks är korta, digitala möten i ett snabbfotat format där vi på Implema, tillsammans med våra kunder och partners, inspirerar och delar med oss av kunskap, erfarenheter och lösningar inom affärsprocesser och digitalisering.

I gruppen Implema Talks Analytics och Beslutstöd diskuterar vi aktuella ämnen och frågeställningar såsom automatisering av uppföljningen, prediktiva beslutsstöd och hur man bygger datadrivna kulturer i organisationer. 

Implema Talks

Fyra steg för ledningen att skapa överblick i expressfart

I ett nyligen utfört projekt har vi arbetat med att skapa uppföljning på styrelse- och ledningsnivå med SAP Analytics Cloud hos en av våra kunder. På bara några dagar skapade vi en analysplattform på strategisk nivå med konsoliderad data från den operativa uppföljningen där vi gjort den tillgänglig för att överblicka organisationen.
Nu kan jag och användarna hålla oss uppdaterade och enkelt bygga egna och moderna rapporter som är kompatibla med telefon och surfplatta, vilket vi anser vara ett stort plus gällande användarvänlighet samt tillgänglighet av information.

Sjö Martin Larsson, Business Controller Ejendals

Transparent5x5px
Spela videoklipp

Se videon

Niklas Andersson, affärsutvecklare Efva Attling

Ett modernt och kraftfullt affärssystem som kan växa med verksamheten

Efva Attling Stockholm, som skapar unika smycken och design, valde Implema som partner för att implementera SAP i sin verksamhet.
Jag förväntar mig att Implema kommer vara en nära och aktiv partner i framtiden där vi tillsammans möter de utmaningar som framtiden kräver.

Niklas Andersson, affärsutvecklare Efva Attling

Polypeptide Group kundreferens

Polypeptide fick global Microsoft Dynamics plattform på 6 månader

Polypeptide Group är specialiserade inom peptidtillverkning för läkemedel och bioteknik. Koncernen är världens näst största producent och har produktionsenheter i tre världsdelar. När affärsprocesserna behövde enas valde man Implema som partner.
Projektet i Malmö är absolut en succé. Antalet anpassningsdagar sjönk från 400 i tidigare förstudier till cirka 80 och vi upplever en hög grad av flexibilitet hos Implema när vi exempelvis behöver extra resurser.

Jan Fuhr Miller, CFO Polypeptide Group

SAP S/4HANA ett naturligt steg för globala trägolvexperten Bona.

Det skånska familjeägda företaget Bona ligger inte bara i framkant när det gäller golv utan även på avancerade it-lösningar där man exempelvis är tidigt ute med att satsa på de senaste produkterna från SAP. Bona grundades redan 1919 i Malmö och har i dagsläget dotterbolag och distributörer i närmare 100 länder.
Fiori blir en krydda som kommer att göra det hela mer aptitligt när vi ska presentera det för våra ekonomer och andra användare

Tomas Malmqvist, Bona

Affärsanalys i molnet med SAP Analytics Cloud

Med SAP Analytics Cloud förstärker Efva Attling Stockholm möjligheterna till kraftfull affärsanalys i molnet för att fortsätta växa. Lösningen implementerades av Implema på under två månader och på budget.
Vi är väldigt nöjda med samarbetet med Implema som SAP-partner. De har visat god förståelse för vår verksamhet och implementationen har drivits professionellt och på budget.

Anders Wiberg, VD Efva Attling

Moberg Pharma framtidssäkrar tillväxt med SAP S/4HANA och Implema

Rekordsnabb implementering av affärssystem hos snabbväxande svenskt läkemedelsföretag ger nya möjligheter till affärsanalys i realtid och accelererar global tillväxt.
Vi är mycket nöjda med att Implema kunde införa ett avancerat affärssystem från SAP så snabbt och under budget.

Mark Beveridge, Vice President Finance på Moberg Pharma

Polypeptide Group kundreferens

Life Science: från ERP implementation till validering på sex månader

Polypeptide Group är specialiserade inom peptidtillverkning för läkemedel och bioteknik. Koncernen är världens näst största producent med produktion i Belgien, Frankrike, Indien, Sverige och USA. För att skapa ett koncerngemensamt system för rapportering, processer och efterlevnad av regulatoriska krav valde Polypeptide Implema och Epista Life Science som leverantörer.
Av Implema fick vi bra guidning om hur vi kunde lösa de olika stegen och processen handlade till stor del om att ändra våra interna rutiner till systemet och inte tvärtom.

Jan Fuhr Miller, PolyPeptide Group

Föregående
Nästa

Mer inspiration om hur du kan bli mer datadriven i dina beslut

Nyheter relaterat till analytics och beslutsstöd

Den 9 mars höll vi tillsammans med Planacy ett webinar där vi tittar närmare på hur man kan arbeta enklare och effektivare med datadriven finansiell planering. Nu kan du ta del av det fullständiga webinariet som är ca 60 minuter långt.
Den 9 mars höll vi tillsammans med Planacy ett webinar där vi tittar närmare på hur man kan arbeta enklare och effektivare med datadriven finansiell planering. Nu kan du…
Automatisering är superhett, och det med all sin rätt. Det som är lätt att glömma bort när det här diskuteras är att allt som kan automatiseras inte nödvändigtvis ska automatiseras. När något har identifierats som automatiseringsbart borde första frågan vara om det är något som borde göras överhuvudtaget?
Automatisering är superhett, och det med all sin rätt. Det som är lätt att glömma bort när det här diskuteras är att allt som kan automatiseras inte nödvändigtvis ska aut…
Vill du kunna utveckla unika tjänster och särskilja dig från konkurrenterna?  Vill du ligga steget före i den digitala transformationen? Med innovationsplattformen SAP Business Technology Platform finns inga gränser. Börja i en mindre skala skala och öka stegvis, med låg risk och till en fast månadskostnad levererat från Implema som en tjänst.
Vill du kunna utveckla unika tjänster och särskilja dig från konkurrenterna?  Vill du ligga steget före i den digitala transformationen? Med innovationsplattformen SAP Bu…
Göran Flink Joles,
Teamlead & Expert Consultant

Vill du kunna ta mer insiktsfulla beslut?

Välkommen att kontakta mig och berätta om dina planer och behov inom beslutsstöd.