VAD VI GÖR

Övervakning och drift

Affärskritiska processer måste vara trygga och tillgängliga. Oavsett om affärsprocesserna finns i Implemas Private Cloud, i publika molnet eller On-Premise.  Baserat på 20 års erfarenhet, och ett tekniskt team med spets inom drift av affärssystem, erbjuder Implema kundanpassade lösningar inom drift och övervakning av affärsprocesser. Tryggt, säkert och kostnadseffektivt.

SAP Certified Hosting Operations

Gabriella Fällman, IT-chef Arvid Nordquist

Arvid Nordquist

Anledningen att vi väljer Implema är de med sin kompetens, erfarenhet och processtänk, tillsammans med deras kunskap och förståelse för vår verksamhet hjälper oss att förverkliga förbättringar i systemet och så att vi kan möta morgondagens utmaningar.
KUNDCASE

Patrik Bergström, IT-systemförvaltare AVARN Security

Avarn Security

Jag är förvånad att det gick så smidigt. Implema gjorde ett bra förarbete.
kundcase SAP

Perry Forsberg, COO Hästens

Hästens

Implema har vi funnit in stark motpart som visar stort engagemang i Hästens.

Anki Jansson, IT-chef Hemtex

Hemtex

Vi ville i första hand få det så bekymmersfritt som möjligt och det känner jag att vi har idag. I och med att vi är en så pass slimmad IT-organisation känns outsourcing som ett prisvärt alternativ för oss.
KUNDCASE

Anders Lindvall, IT-chef Flextrus

Flextrus

Problemfritt är nyckelordet. Vi har fått det vi blivit lovade och vi är nöjda
Kundcase SAP

Tomas Malmqvist, Bona

Bona

Fiori blir en krydda som kommer att göra det hela mer aptitligt när vi ska presentera det för våra ekonomer och andra användare
Kundcase SAP Life science

Mark Beveridge, Vice President Finance på Moberg Pharma

Mobergs Pharma

Vi är mycket nöjda med att Implema kunde införa ett avancerat affärssystem från SAP så snabbt och under budget.

Vi säkrar tillgängligheten på dina affärsprocesser. Dygnet runt. Året runt.

Är dina affärsprocesser i trygga händer? Skulle det kännas tyggare att lämna ansvaret till en erfaren partner som kan ta fullt ansvar för tillgängligheten av dina affärskritiska processer?

Ny teknologi och digitalisering förändrar snabbt affärssystems-plattformar och hela systemlandsskap förändras, och utvecklas, i rasande takt. Kraven på tillgänglighet ökar samtidigt som affärssystem, och kringliggande applikationer, i snabb takt flyttar till molnet.

Det ställer stora krav på den som ansvarar för drift och tillgänglighet av dina affärskritiska processer, inte minst vid teknikskiften som en övergång till SAP S/4HANA. Det krävs kvalitetssäkrade processer och teknisk spetskompetens inom IT-drift såväl som de affärsprocesser och applikationer som används.

Implema har i snart 20 år tagit fullt ansvar för drift och övervakning av ett stort antal kunders affärssystemslösningar. Vi har idag över 150 produktiva SAP-system samt närmare hundra installationer på senaste minnesdatabasen SAP HANA, där Implema är den enda certifierade partnern på den svenska marknaden.

Med Implema som partner får du en säker drift och övervakning med mycket hög tillgänglighet som säkras av Sveriges starkaste tekniska team. Det gäller oavsett systemets fysiska placering: i Implemas Private Cloud, i publika molnet (som Azure eller AWS) eller On-Premise. 

Du får en erfaren och certifierad partner som är specialist på drift av just affärssystem och kringliggande applikationer. Det gör att vi kan säkra tillgängligheten på dina affärskritiska processer. Dygnet runt, året runt. 

Drift SAP system
Affärssystem tid och budget

SNABBT

TRYGGT

KOSTNADSEFFEKTIVT

ANTAL KUNDER
0
sap hanA INSTALLATIONER
0
PRODUKTIONSSYSTEM i Drift
0

ÖVERVAKNING OCH DRIFT

Hur säkrar jag tillgängligheten av
mina affärskritiska processer?

Vi guidar dig!

Med Implema som partner får du stöd och guidning av Sveriges starkaste team inom tekniska konsulttjänster. Ett team med spetskompetens inom IT-drift såväl som affärssystem. Vi skräddarsyr en lösning utifrån ditt företags behov, samtidigt som vi tar ett helhetsansvar och erbjuder en samlad kontaktpunkt (single point of contact).

Kostnadseffektiv Drift SAP

Fast månadskostnad

 Med Implema som partner får du en kostnadseffektiv, och skalbar, helhetslösning av drift och övervakning till en fast, och förutsägbar, månadskostnad.

SAP Drift Tillgänglighet

Tillgänglighet 24/7

Med beprövade och certifierade rutiner och processer tar Implema fullt ansvar för hela din systemmiljö dygnet runt, årets alla dagar. Det inkluderar säker, stabil och tillgänglig drift, proaktiv övervakning samt stöd av marknadens bästa tekniska team.

Proaktiv SAP Drift framtidssäker

Proaktivt och framtidssäkert

Implemas mycket erfarna tekniker jobbar i nära kontakt med dig som kund för att maximera prestanda och tillgänglighet. Vi monitorerar systemen proaktivt och agerar i tid för att ta minimera risken för behov av framtida reaktiva åtgärder.

Private Cloud Hosting

Med Private Cloud Hosting tar Implema, till en fast månadskostnad, fullt ansvar för drift och övervakning (operations-as-a-service) av hela din affärssystemsmiljö. 

Tjänsten inkluderar all nödvändig hårdvara (best practice från de största leverantörerna som HPE och Cisco), all mjukvara och redundans, säker drift och backup, proaktiv monitorering. 

Dessutom har du stöd av marknadens bästa team av tekniker med spetskompetens inom drift av affärssystem.

En stor fördel är att du som kund har en SPOC (single point of contact) med enbart en part involverad i din driftslösning. 

Systemen befinner sig fysiskt i säkra och toppmoderna datacenter i Örebro och Alingsås. All data finns inom Sveriges gränser och hanteras enbart av Implemas egna certifierade tekniker.

Operations-as-a-service Övervakning 24/7

Med operations-as-a-service får du övervakning av din systemmiljö dygnet runt, årets alla dagar. 

Vi monitorerar systemen proaktivt och agerar i tid för att ta minimera risken för behov av framtida reaktiva åtgärder.

Tjänsten är en del av Implemas Private Cloud Hosting men erbjuds även som en separat tjänst till kunder som har sitt system fysiskt placerat hos annan extern leverantör, i publika molnet (som Azure och AWS) eller On-Premise. 

SAP "anywhere"

Implema har erfarenheten och kompetensen att hjälpa dig med dina driftsutmaningar oavsett var du väljer att ha ditt SAP-system: Implema Private Cloud, publike molnet eller On-Premise. 

Har ditt företag en strategi att ha alla era system i publika molnet? Vi kan hjälpa dig och ditt företag att ta din SAP-miljö till molntjänster som Azure och AWS och även erbjuda övervakning av ditt system. 

Med Implemas operations-as-a-service (övervakning 24/7) tillför vi ett tekniskt lager och kan erbjuda, med marknadens starkaste tekniska team, övervakning och proaktiv monitorering av din systemmiljö. 

Private Cloud Hosing

Med Integration As-a-Service får du en tjänstebaserad integrationslösning till ett fast pris samt en partner tar fullt ansvar för kopplingarna mellan olika system och aktörer. 

Du får ett team av specialister som guidar dig till rätt lösning för att sedan ta fullt ansvar för tillgänglighet, support och förvaltning. 

Du kommer snabbt igång med nya integrationer och kan känna trygghet i att du har en flexibel lösning redo för framtidens behov och utmaningar. 

Operations As-a-Service
Övervakning 24/7

Med Operations As-a-Service får du övervakning av din systemmiljös dygnet runt, årets alla dagar. 

Tjänsten finns tillgänglig oavsett om Implema även ansvarar för driften, om systemet fysiskt är placerat i dina egna lokaler eller om du använder en extern driftspartners alternativt en molntjänst hos så kallade hyperscalers (exempelvis Azure eller Amazon AWS).

Application Lifecycle Management

En av nycklarna till hållbara affärsprocesser är Implemas koncept för förvaltning. Vi ser Application Lifecycle Management som ett ansvarsfullt åtagande med väl definierade processer och fokuserat arbete för att upprätthålla systemstödet i organisationen.  Vi har även ett uttalat proaktivt fokus med ständig förbättring och utveckling för att ytterligare effektivisera och digitalisera verksamheten.

Stor kundbas med referenskunder!

Implema har mer än 20 års erfarenhet av att, i egen regi, övervaka och drifta kunders affärssystem och kringliggande applikationer. Vi har idag ansvar för över 150 produktiva SAP-system, hos närmare 40 kunder, varav ett tjugotal ligger på den senaste minnesdatabasen SAP HANA. Ett tiotal av våra kunder har vi flyttat över till senaste tekniken SAP S/4HANA.

De flesta av våra kunder har sina system i Implemas toppmoderna datacenter (Private Cloud Hosting) men vi övervakar även system placerade i publika molnet (som Azure och AWS), hos externa driftspartners eller On-Premise hos dig som kund. 

Transparent5x5px
Spela videoklipp

Se videon

Gabriella Fällman, IT-chef Arvid Nordquist

Arvid Nordquist uppgraderar till SAP S/4HANA

Nu har vi kört SAP-systemet i drygt 20 år. Vare sig man vill eller inte så måste man regelbundet uppgradera!
Anledningen att vi väljer Implema är de med sin kompetens, erfarenhet och processtänk, tillsammans med deras kunskap och förståelse för vår verksamhet hjälper oss att förverkliga förbättringar i systemet och så att vi kan möta morgondagens utmaningar.

Gabriella Fällman, IT-chef Arvid Nordquist

AVARN Security framtidssäkrar med SAP HANA och certifierad drift.

Säkerhet står högst på agendan för AVARN Security (tidigare G4S) som erbjuder sina tjänster till större företag, organisationer och offentlig sektor. Med hjälp av Implema och SAP HANA säkrar man sina affärsprocesser för framtiden. På tid och budget.
Jag är förvånad att det gick så smidigt. Implema gjorde ett bra förarbete.

Patrik Bergström, IT-systemförvaltare AVARN Security

Hästens tog språnget mot global tillväxt med SAP och outsourcad drift.

I en bransch där många fokuserar på pris prioriterar Hästens kvalitet, hantverk och naturmaterial i sin sängtillverkning. Motsvarande höga krav ställer man på sitt affärssystem. SAP och Implema är det naturliga valet när Sveriges äldsta sängmakare satsar framåt.
I Implema har vi funnit in stark motpart som visar stort engagemang i Hästens.

Perry Forsberg, COO Hästens

Hemtex fokuserar på försäljning med stöd av SAP och drift hos Implema.

Hemtex är Nordens ledande detaljhandelskedja inom hemtextil med cirka 160 butiker samt webbutik. Framgångsformeln är funktionell hemtextil med hög kvalitet och unik design till ett bra pris, och Hemtex ställer höga krav på effektiva och tillgängliga affärsprocesser. Implema har förtroendet att drifta Hemtex SAP-system.
Vi ville i första hand få det så bekymmersfritt som möjligt och det känner jag att vi har idag. I och med att vi är en så pass slimmad IT-organisation känns outsourcing som ett prisvärt alternativ för oss.

Anki Jansson, IT-chef Hemtex

Problemfritt hos Flextrus med paketerad SAP-drift.

Flextrus är ett internationellt företag som utvecklar och producerar moderna förpackningslösningar för livsmedels- och hälsovårdsbranschen. Snabbt föränderliga marknadsbehov, konstant produktinnovation och höga kundkrav tillhör vardagen för Flextrus.
Problemfritt är nyckelordet. Vi har fått det vi blivit lovade och vi är nöjda

Anders Lindvall, IT-chef Flextrus

SAP S/4HANA ett naturligt steg för globala trägolvexperten Bona.

Det skånska familjeägda företaget Bona ligger inte bara i framkant när det gäller golv utan även på avancerade it-lösningar där man exempelvis är tidigt ute med att satsa på de senaste produkterna från SAP. Bona grundades redan 1919 i Malmö och har i dagsläget dotterbolag och distributörer i närmare 100 länder.
Fiori blir en krydda som kommer att göra det hela mer aptitligt när vi ska presentera det för våra ekonomer och andra användare

Tomas Malmqvist, Bona

Moberg Pharma framtidssäkrar tillväxt med SAP S/4HANA och Implema

Rekordsnabb implementering av affärssystem hos snabbväxande svenskt läkemedelsföretag ger nya möjligheter till affärsanalys i realtid och accelererar global tillväxt.
Vi är mycket nöjda med att Implema kunde införa ett avancerat affärssystem från SAP så snabbt och under budget.

Mark Beveridge, Vice President Finance på Moberg Pharma

Föregående
Nästa

Med Implema är du i trygga händer!

Med Implema får du en partner som har mer än 20 års erfarenhet av att – som helhetsleverantör – implementera, utveckla, aktivt förvalta och drifta affärsprocesser.

Implema är certifierad SAP Platinum Partner. Vi har också en lång rad certifieringar som skapar trygghet inom aktiv förvaltning, support och hosting: SAP Certified Partner Center of Expertise, SAP Certified Hosting Operations, SAP Certified in SAP HANA Operations samt SAP Certified in Cloud and Infrastructure Operations.

Implema är certifierad Mirosoft Gold Partner och Microsoft Partner – Silver Datacenter vilket innebär att Implema har visat på sin förmåga att tillhandahålla hybrid-lösningar mellan On-Premise och molnet samt har relevanta certifieringar.

Vi är kvalitetscertifierade enligt, ISO 9001:2015 (Quality Management),  ISO 27001 (Information Security),  ISO14001 (Environmental Management) samt ISO27701 (Privacy Information Management – GDPR).

SAP Certified Hosting Operations
Data center Microsoft Dynamics
Föregående
Nästa

Mer inspiration om övervakning och drift

Peter Wiotti,
Business Area Manager Technology

Vill du diskutera ditt företags utmaningar och möjligheter med övervakning och drift?

Varmt välkommen att kontakta mig!