Vårt inspirationsbrev

Implema VIEWS

Här kan du läsa vårt inspirationsbrev Implema Views och ta del av ett axplock av våra artiklar, intervjuer och kundcase. Du kan även få inspirationsbrevet skickat till dig per e-post, se till att prenumerera idag. 

Implema views

Här kan du läsa marsnumret av VIEWS

I detta Implema Views kan du läsa om några spännande nyheter från SAP, bl a deras nya AI-copilot Joule och att MS Dynamics 365 lanserar Copilot för Finance. Dessutom ett riktigt coolt kundcase med StepLock, en krönika av Daniel Falk om svenska företag förstår vad som krävs för att överleva. Dessutom om vad som hänt sen sist här på Implema. 

Här kan du läsa decembernumret av VIEWS

För fjärde året i rad har vi tagit fram en julhälsning med vår alldeles egen jultomte. Som vanligt är det hemligt in i det sista vem som är årets tomte. Förutom det kan du i detta Implema Views läsa om några spännande nyheter från SAP och från MS Dynamics, ett kundcase med WirelessCar, en krönika om hur Molnet skapar stora möjligheter för små och mellanstora bolag av Robert Grahn och en intervju med vår kollega Ann Karholm som uppmanar bolag att skrota budgetarbetet. Dessutom berättar vi som vanligt om vad som hänt sen sist här på Implema.

Här kan du läsa oktobernumret av VIEWS

AI är stekhett och utvecklingen går nu enormt snabbt. Man pratar om AI first-strategier och alla sätt på vilka AI totalt kommer att förändra hur vi lever och arbetar. I detta nummer av Views kan du bl a läsa vår nya styrelseledamot Beata Wickboms tänkvärda krönika om vikten av att hänga på i AI-utvecklingen, om några nyheter från SAP på AI-området, om hur Microsoft nu lanserar sin AI-assistent Copilot för fler delar av Dynamics365-sviten samt som vanligt en del nyheter hos oss på Implema.

Här kan du läsa juninumret av VIEWS

I årets andra utskick kan du bl a läsa om Bonas spännande digitaliseringsresa i 90 länder. I en specialskriven krönika berättar Charlott Brask om varför det är så viktigt att integrera hållbarhetsarbetet i verksamheteten. Vi skriver också om ett par spännande nyheter från SAP , bl a deras ”green ledger”, liksom från Dynamics, bl a deras MS Dynamics Application Insights. Som vanligt avslutar vi med att berätta om några av de saker som är på gång hos oss.

Vi inleder VIEWS-året 2023 med...

I detta utskick kan du bland annat läsa om hur lågkonjunkturen även erbjuder möjligheter, inte minst för ditt affärssystem, om en implementering med särskilda utmaningar och ett par spännande nyheter från SAP och Microsoft Dynamics 365. Vi bjuder också på ett SAP-tips som få känner till och en ändring för Dynamics. Sist men inte minst berättar vi om några saker som är på gång hos oss. 

Till julnumret bjuder VIEWS på...

Årets julhälsning med vår egen ”årets julvärd”. I år Johan Hedlund, Chief Implema Way som reflekterar över det gångna året. Det bjuds också på en sammanfattning och reflektioner kring en färsk hållbarhetsundersökning samt helt ny information om ”Project readiness” – hur säkerställer du att organisationen är redo för ett implementationsprojekt? 

Oktobernumret av VIEWS bjuder på...

Bland annat kundcase från Calliditas Therapeutics och OEM International samt insikter från vår Head of New technology kring standardisering och automatisering. Du får också möta konsultveteranen Alf Frohm som pensionen till trots, har valt att deltidskonsultera hos oss. Våra eftermiddagsevent Implema Meets fortsätter under hösten med två nya tillfällen fyllda av kunskap och inspiration följt av mingel med mat och dryck.Trevlig läsning!

I det senaste numret av VIEWS får du...

Rykande färska kundcase från Avensia och Boxon har optimerat sina affärsflöden och andra nyheter kring våra innovationsplattformar från såväl SAP som Microsoft. Dessutom kan du se hela premiäravsnittet av Implema on Tour Malmö som finns ute nu. Sist men inte minst får du bekanta dig med vår senaste Implema People-profil, den projektledande Key Account Managern Tonny Kvant från vårt Malmö-kontor. Trevlig läsning!

Läs vårt premiärnummer av VIEWS

I det allra första numret av Implema Views möter du två fantastiska företag; Renewcell, det enda företaget i världen som kan återvinna kläder i stor skala och Calliditas Therapeutics som tillverkar avancerade läkemedel för livshotande sjukdomar. Du får även fördjupa dig i vår projektmetodik och hur vi arbetar med Project Readiness, som en del av Implema Way samt möta en av våra kollegor, utvecklingskonsulten Simon Palmert. Trevlig läsning!