Kundcase

Ejendals är ett svenskt företag som säljer och marknadsför högkvalitetsprodukter för skydd av händer och fötter på den europeiska marknaden. Företaget säljer ett komplett säkerhetskoncept, som ska minska antalet olyckor genom kvalitetsprodukter, utbildning och säkerhetsinspektioner.
Företag
Ejendals
Affärssystem
SAP S/4 HANA
Bransch
Diskret tillverkning

Ejendals växer snabbt i Europa med SAP S/4HANA

EJENDALS BEHOV. Ejendals är inne i en period med kraftig expansion och behövde ett modernare affärssystem som möjliggör fortsatt tillväxt i Europa. Krav på större skalbarhet och mer enhetliga processer i olika länder gjorde att Ejendals beslutade att utvärdera olika leverantörer och bjöd in ett antal företag till upphandling.

IMPLEMAS LÖSNING. Efter en grundlig upphandlingsprocess togs beslutet att Implema skulle implementera SAP S/4HANA Cloud hos Ejendals. Implema valdes då företaget hade lång erfarenhet av att hantera SAP-projekt i flera länder med mycket goda resultat och på kort tid. Med SAP S/4HANA Cloud valde Ejendals en framtidssäker lösning för fortsatt tillväxt, med hög skalbarhet där nya moduler enkelt kan läggas till i takt med expansionen. Eftersom det är en molnlösning uppdateras den kontinuerligt, utan behov av uppgraderingsprojekt. Med implementationen hos Ejendals var Implema den första leverantören i Sverige att implementera SAP S/4HANA.

Med SAP S/4HANA har vi blivit betydligt effektivare. Ökad automatisering av viktiga finansiella processer, i kombination med tydligare standarder och förbättrad skalbarhet, gör att vi kan fortsätta växa med god kontroll.
Ann-Charlotte Grönlund, CFO på Ejendals.

RESULTATET. Med den nya lösningen har Ejendals ökat effektiviteten i arbetssätt och processer betydligt. Viktiga processer, som inköp, har utvecklats för att följa SAPs standarder, vilket effektiviserar det dagliga arbetet och gör Ejendals till en bättre leverantör. En ökad automatisering av exempelvis fakturering och inläsning av betalningar sparar tid och ökar effektiviteten. Tydligare standarder har utvecklats inom hela koncernen, där best practice-processer tagits i bruk för alla länder. Länderna kan därmed stödja varandra bättre, med en smidigare expansion som följd.

Samarbetet med Implema har varit över all förväntan. Implema finns alltid där som stöd. Om vi behöver hjälp av någon på hög nivå, eller till och med kontakt direkt med SAP, så finns Implema där och kan hålla oss i handen. Samarbetet har varit smidigt, med erfarna, pålitliga och lyhörda konsulter.
Anncie Persson, projekt- och förvaltningsledare.

Implema | Play
Katarina Sutrowitz,
Business Area Manager SAP

Välkommen att höra av dig till mig för en diskussion kring dina behov och tankar om framtidens affärssystem!

Dela med dig

Fler kundcase