Kundcase

En vildvuxen flora av integrationer låg i vägen för den uppgradering till SAP S/4HANA som Bona så väl behövde. Lösningen blev att implementera SAP Integration Suite – och samtidigt få tillgång till en klart större verktygslåda, bl a AI-stöd, i BTP, Business Technology Platform.
Företag
Bona
Affärssystem
SAP S/4HANA
Bransch
Tillverkning & Industri

SAP Integration Suite – en viktig komponent i Bonas digitala transformation  

En vildvuxen flora av integrationer låg i vägen för den uppgradering till SAP S/4HANA som Bona så väl behövde. Lösningen blev att implementera SAP Integration Suite – och samtidigt få tillgång till en klart större verktygslåda, bl a AI-stödet i Business Technology Platform (BTP).  

Bona är ett svenskt, familjeägt företag som tillverkar produkter för installation, renovering och underhåll av golv. Bolaget befinner sig på en fantastisk tillväxtresa, inte minst i USA. De är idag drygt 600 anställda, har fem fabriker runtom i världen och finns representerade i fler än 90 länder. 

Som en del i den strategiska plan och roadmap Bona och Implema tillsammans tagit fram ingår att implementera SAP S/4HANA – men för att göra det behövde först ett av de verkliga hindren åtgärdas: den vildvuxna floran av integrationer. 

Under de senaste tio åren, då Bona vuxit snabbt och sprungit fort, hade man adderat nya system och integrationer allteftersom. Plötsligt fann man sig med en integrationsflora som, förutom att den var svår att underhålla och dyr att drifta, gjorde det klart svårare att uppgradera till SAP S/4HANA.  

Ett viktigt första steg mot S/4HANA blev därför att implementera SAP Integration Suite, en del av BTP, Business Technology Platform.    

Hör Ingemar Kristensson, Global IT Manager på Bona, berätta om arbetet med att implementera SAP Integration Suite, vinsterna med det och vägen framåt.             

Vinster med SAP Integration Suite enligt Bona: 

  • sammanhållen och överblickbar integrationsflora
  • lösning som möjliggör uppgradering till S/4HANA
  • lägre – och mer förutsägbar – TCO (total cost of ownership)
  • bättre dokumentation 
  • första stegen mot BTP och bl a det AI-stöd som finns där

– Genom vårt byte av integrationsplattform samlar vi så många integrationer som möjligt i en och samma korg, i en best practice-lösning. På så sätt kan vi göra oberoende anpassningar i systemet eller i integrationerna, utanför kärnan, som hålls ”ren”.
Ingemar Kristensson, Global IT Manager, Bona  

Parallellt har också påbörjat ett arbete med att bygga upp sin egen kapabilitet internt. 

– Hittills har vi haft en IaaS-lösning via Implema, där vi hyrt vår infrastruktur. Nu planerar vi för att istället använda oss av Implemas tjänst Implema Integration Management (IIM), som är bra för oss som växer och på sikt vill ha in infrastrukturen själva, men samtidigt vill ha tillgång till best practice vad gäller processer och integration.    

Med SAP Integration Suite på plats påbörjas nu nästa steg, en efterlängtad uppgradering till S/4HANA.

– Uppgradering till S/4HANA är något som vi verkligen ser fram emot och som kommer skapa fantastiska möjligheter i vår digitala transformation
Ingemar Kristensson, Global IT Manager, Bona 

Implema | Play
Mathias Arvidsson,
Business Area Manager Development & Integration

Vill du veta mer om Integration Platform, IIM eller annat inom integrationer? Varmt välkommen att kontakta mig!

Kontakta mig!
Dela med dig

Fler kundcase