Kundcase

Nu har vi kört SAP-systemet i drygt 20 år. Vare sig man vill eller inte så måste man regelbundet uppgradera!
Företag
Arvid Nordquist
Affärssystem
SAP S/4HANA
Bransch
Handel & grossist

Arvid Nordquist uppgraderar till SAP S/4HANA

Ta del av Gabriella Fällmans, IT chef på Arvid Nordquist, berättelse

Nu har vi kört SAP-systemet i drygt 20 år. Vare sig man vill eller inte så måste man regelbundet uppgradera!

Nu är det SAP S/4HANA som står för dörren. Det handlar bara om när i tiden man ska göra det. Nu passar det bra för vår del och för vår verksamhet att vi tar steget, redan i år, att gå mot S4. Det handlar inte om att vi måste. Systemet lever kvar ett par år till. Det handlar om att vi vill!

Vi har valt Implema som samarbetspartner både vad det gäller driften men även integration och applikationsförvaltning. Anledningen att vi väljer Implema är de med sin kompetens, erfarenhet och processtänk, tillsammans med deras kunskap och förståelse för vår verksamhet hjälper oss att förverkliga förbättringar i systemet och så att vi kan möta morgondagens utmaningar.

När vi nu går mot S4 ser vi fram mot att vi är på en framtidssäkrad plattform som kan ta oss vidare.  Ur ett driftperspektiv ser vi fram mot att minska datamängderna vilket också sparar energi och gör att vi blir mer hållbara på det sättet också.

Vi ska få ut så mycket som möjligt – rätt data i rätt tid, på rätt sätt så att ledningsgruppen kan fatta rätt beslut, men också så att den enskilda medarbetaren verkligen kan lita siffrorna och fatta rätt beslut varje dag.

SAP innebär för oss att vi kan följa produkterna från den kaffeböna och den kaffesäck vi köper in till att den kommer hit, vi rostar, maler, paketerar kaffet och levererar. Sen kan vi skicka en faktura och ha uppföljning på det ur ett lönsamhetsperspektiv. Det handlar om spårbarheten som har ännu bättre möjligheter i SAP S/4, att vi kan säkerställa att vi har rätt information i hela ledet.

Implema | Play

Vill du veta mer om uppgradering till S/4HANA?

Kontakta mig så berättar jag mer.
Dela med dig

Fler kundcase