Kundcase

I en bransch där många fokuserar på pris prioriterar Hästens kvalitet, hantverk och naturmaterial i sin sängtillverkning. Motsvarande höga krav ställer man på sitt affärssystem. SAP och Implema är det naturliga valet när Sveriges äldsta sängmakare satsar framåt.
Företag
Hästens
Affärssystem
SAP Business All-in-One
Bransch
Diskret tillverkning

Hästens tog språnget mot global tillväxt med SAP och outsourcad drift.

HÄSTENS BEHOV. Hästens behövde rusta för global expansion och valde efter noggrann utvärdering att gå över till SAP. Målet var att implementera ett fullt integrerat SAP standardsystem och vid behov anpassa verksamheten till systemet istället för tvärt om. Som partner valde man Implema baserat på en kravbild där kompetens, tidplan och gott renommé vägde tungt.

IMPLEMAS LÖSNING.  Endast 18 veckor efter projektstart gick Hästens i drift med SAP (Implema Industry Provider baserat på SAP Business All-in-One). Ovanpå det beslöt Hästens att avlasta den egna slimmade IT-organisationen genom att outsourca driften till Implema. Idag har Implema ansvar för drift och övervakning av Hästens hela SAP-miljö.

RESULTATET. Hästens medarbetare involverades fullt ut, Implemas konsulter stöttade och resultatet blev att projektet inte bara mötte, utan till och med gick under tid och budget. Med Implema har Hästens bäddat för global expansion och säker drift där SAP bidrar till effektivare affärsprocesser, större enkelhet för användarna och en ny nivå på kundupplevelsen i butikerna.

”I Implema har vi funnit in stark motpart som visar stort engagemang i Hästens”, säger Perry Forsberg, COO på Hästens.

Dela med dig

Fler kundcase