Kundcase

Hemtex är Nordens ledande detaljhandelskedja inom hemtextil med cirka 160 butiker samt webbutik. Framgångsformeln är funktionell hemtextil med hög kvalitet och unik design till ett bra pris, och Hemtex ställer höga krav på effektiva och tillgängliga affärsprocesser. Implema har förtroendet att drifta Hemtex SAP-system.
Företag
Hemtex
Affärssystem
SAP Business All-in-One
Bransch
Handel & grossist

Hemtex fokuserar på försäljning med stöd av SAP och drift hos Implema.

HEMTEX BEHOV. Hemtex beslut att outsourca driften av SAP har två orsaker. Dels en slimmad IT-organisation. Dels en tydlig strategi att fokusera på kärnverksamheten. Valet föll på Hemtex SAP-leverantör Implema som kunde matcha kraven på specifik SAP-kompetens för driften och garanterad tillgänglighet för de affärskritiska processerna.  

IMPLEMAS LÖSNING.  Idag ansvarar Implema för Hemtex hela driftsmiljö. Förutom SAP ERP outsourcas driften av SAP BI, Solution Manager och SAP Forecasting & Replenishment, samt Hemtex test- och utvecklingssystem.

RESULTATET. Med driften outsourcad får Hemtex bland annat systemövervakning dygnet runt. Skulle ett fel inträffa under natten så är det löst när kontor och butiker öppnar.

Vi ville i första hand få det så bekymmersfritt som möjligt och det känner jag att vi har idag. I och med att vi är en så pass slimmad IT-organisation känns outsourcing som ett prisvärt alternativ för oss”, menar Anki Jansson, IT-chef på Hemtex. 

Peter Wiotti,
Business Area Manager Technology

Vill du veta mer om Implemas erbjudande inom drift och övervakning?

Kontakta gärna mig för en diskussion kring utmaningar och möjligheter!
Dela med dig

Fler kundcase