Anlita VÅRa traineer

Vi har framtidens experter.

Sedan 2004 har vi utbildat civilekonomer, civilingenjörer, data- och systemvetare till expertkonsulter inom ledande affärssystem från SAP och Microsoft. I casestudier och projekt nära våra kunder, fördjupar sig våra traineer i projektmetodik, konsultmannaskap och arbetssättet Implema Way. Genom att utbilda framtidens experter bidrar vi till ett hållbart digitalt svenskt näringsliv. 

Vår traineekull 2023

Hos oss hittar du framtidens expertkonsulter inom ekonomi, logistik, utveckling, analytics och integration.

Årets traineekull är vår största någonsin med 26 noggrant utvalda traineer som antas till vårt sex månader långa utbildningsprogram med start i juni. De genomgår ett av Sveriges första och största certifierade traineeprogram med fokus på affärssystem utplacerade på våra kontor runtom i landet. Med vårt traineeprogram får de som blivande affärssystemkonsulter en gedigen grund att stå på med fördjupning i projektmetodik, konsultmannaskap och vårt eget unika arbetssätt Implema Way. De får också specialisera sig inom det område de själva brinner för såsom logistik, finans/ekonomi, integration och analytics eller utveckling. Under utbildningen tilldelas traineerna en mentor som följer och stöttar dem under deras utveckling.

Traineer Leende Low Res

Traineeprogrammets upplägg

Vi varvar lärarledd utbildning med praktiskt arbete

Ambitionen med vårt traineeprogram är att snabbt utveckla traineerna till självgående, initiativtagande och lösningsorienterade konsulter inom något av affärssystemen från SAP eller Microsoft men även inom de integrationsplattformar som håller ihop de olika systemnätverken. Utöver självstudier i affärssystemen är det viktigt att de får en god introduktion till vår företagskultur, hur vi arbetar såväl som samarbetar i våra projekt. Därför är programmet uppdelat i parallella block där vi varvar lärarledd utbildning med teori och praktiskt arbete inom generella- och specialistområden. Vi låter också traineerna tillämpa idéer och färdigheter i olika övningscase samt om möjligt i projekt hos våra kunder.

Behöver ni avlastning? Förstärkning? Ta hjälp av våra fantastiska traineer!

Redan nu i oktober finns årets kull av traineer redo för uppdrag runt om i landet. Många av våra kunder har anlitat traineer genom åren och kan vittna om att det är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att avlasta och stärka upp det egna teamet med kompetenta, ambitiösa och drivna kollegor.

Här kan du se några av de tidigare traineerna berätta om vad de hjälpt till med, liksom erfarenheter från en kund som anlitat dem:

SE FILMEN (2 MIN)

Vad Kan våra traineer göra för dig?

Stärk upp teamet med ambitiösa och drivna kollegor

Genom att anlita våra traineer, kan du snabbt och kostnadseffektivt stärka upp ditt eget team med fler ambitiösa och drivna kollegor som sätter din verksamhets affärsnytta främst. Nedan ser du ett urval över vad våra traineer kan bidra med.  

Avlastning

 • Stöttning i verksamheten där slutanvändarna inte hinner med
 • Felsökning i samband med problem i affärssystemet
 • 1st och 2nd line support hos kund
 • Migrering och basdataunderhåll

 

Processer
 
 • Driva en processkartläggning samt dokumentation av denna
 • Identifiera förbättringsområden, utarbeta krav och lösningsförslag
 

Manualer

 • Utarbeta instruktioner, dokumentation mm
certifierat traineeprogram

TraineeprogrAM

Certifierat traineeprogram

Implemas Traineeprogram är certifierat av TraineeGuiden.se och Civilekonomerna. För oss är det viktigt att kunna försäkra såväl våra traineer som våra kunder att vårt traineeprogram uppfyller de krav som ställs på ett bra traineeprogram.

En AV våra TrAineer Berättar

Uppdrag: Cockpit kring plock

Syfte: 

Uppdragets syfte var att skapa en informationsdisplay på kundens lager med olika KPI:er för att ge personalen en överblick över arbetsbelastningen på lagret.

Mina arbetsuppgifter: 

Under projektet, som jag själv ledde med stöttning från min mentor, fick jag bland annat göra följande:

 • Samla in krav och önskemål för lagerpersonalen
 • Skapa och utveckla nödvändiga objekt utifrån kundens krav och önskemål.

 

Uppnått resultat

Projektet utmynnade i följande effektmål:

 • Mer övergripande bild över arbetsbelastning.
 • Tidsbesparingar och effektiviseringar
 • Reducerat antal missade deadlines
Analytics SAP

”Det var väldigt lärorikt att få omsätta den teoretiska kunskapen från trainee-programmet i ett praktiskt case som skapade värde för kunden.”

En AV våra TrAineer Berättar

Uppdrag: Backfill SAP-ansvarig

Syfte: 

Uppdragets syfte var att, i en övergångsperiod, upprätthålla rollen som SAP-ansvarig hos
kunden och på så sätt säkerställa nyttjandet av SAP i den operativa, dagliga,
verksamheten.

 

Mina arbetsuppgifter: 

Detta innebar att ha ett finger med i många nya utvecklingar och att jobba nära verksamheten i införande och nyttjande av lösningarna. Exempel på områden:

 

 • App-interfaces
 • Aktivera data i SAP för lansering av nya produkter
 • Rapportera data till myndigheter
 • Förståelse för hur ett helt flöde inköp-produktion-kvalitetskontroller-försäljning samverkar

 

Uppnått resultat

Kunden fick en kontinuerlig förvaltning av SAP med fortsatt stöd till verksamheten som ett resultat i övergångsperioden.

”Då jag är analytiskt lagd och även uppskattar möten med alla människor i en verksamhet och förstå varje individs take-aways så var detta ett guldkantat uppdrag”


erbjudande Trainee 2022-2023

Anlita en trainee.

Från och med november är våra traineer redo för kontinuerliga uppdrag. Därför vill vi passa på att erbjuda ditt företag möjligheten att anlita våra duktiga, färdigutbildade traineer till ett förmånligt erbjudande. Perfekt för den verksamhet som till exempel är i behov av avlastning, användarstöd, hjälp med dokumentation eller att driva processkartläggningar och förbättringar bland annat. 

Kontakta oss för mer information.

Traineeprogrammet är ett prioriterat projekt hos oss!

Vi på Implema är mycket stolta över vårt traineeprogram som genomförts åtta gånger sedan 2004. Traineeprogrammet är också en starkt bidragande orsak till att vi har en så positiv utveckling av företaget.

Att våra traineer ofta lyckas märks ute i Implemas verksamhet – närmare en tredjedel av våra duktiga medarbetare kommer från tidigare traineeprogram. Det är vi mycket stolta över!

Vi har högt i tak, och många av våra traineer har utvecklats till stjärnkonsulter och är en mycket viktig del av Implema idag!

Jag hoppas att du vill vara med på vår resa och att du söker till Implemas Traineeprogram. Varmt välkommen!

Jörgen Aronsson, VD Implema AB

Nyheter och events

Vi finns lokalt nära våra kunder

Implema har 180 anställda med huvudkontor i Stockholm. 

Vi jobbar nära våra kunder och har lokala kontor i Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping, Karlstad, Västerås, Sundsvall, Umeå samt eget driftscenter i Örebro.

implema i Sverige
Affärssystem implementera kort tid

Erbjudande 1: Starta 1 november 2022
eller tidigare

Vecka 1-3: Free of charge
Vecka 4-8: 350 SEK per timme
Vecka 9-24: 700 SEK per timme

Inspire labs spara pengar

Erbjudande 2: Starta från 2 november 2022, fram till 28 februari 2023

Vecka 1-2: Free of charge
Vecka 3-6 350 SEK per timme
Vecka 7-24 700 SEK per timme

Erbjudande 3: Starta från 1 mars 2023 till den 30 april 2023

Vecka 1-4: 350 SEK per timme
Vecka 5-24: 700 sek per timme

*Samtliga erbjudanden förutsätter en allokering om minst 50% över avropad period (min. 6 månader). Sommar- och julsemester kan räknas bord från perioden om konsulten är planerad till ledighet. Reskostnader: Implema står för restid, kunden står för direkta reskostnader (milersättning, hotell, biljetter mm).