Aktuellt

Välkommen till Implema Meets Sundsvall!

I höst är det dags för Implema Meets Sundsvall igen! Varmt välkommen till en eftermiddag fylld av nyheter, kunskap och inspiration samt mingel och AW! Passa på att boka redan nu, så att du garanterat har en plats!  


 
När: 3 oktober 2024, incheckning från klockan 15.00  
Var: Implemas kontor, Södra Järnvägsgatan 37, Sundsvall  
För: Implemas kunder, partners och andra Implema-vänner 
 
Program: 
15.00-15.30: Incheckning och mingel 
15.30-18.00: Kunskaps- och inspirationspass, läs mer om passen nedan 
18.00-  Mingel med mat och dryck  

Programpunkter: 
 
Pass 1: Kundcase SCA  
SCA är Europas största privata skogsägare och producerar bl a papper för förpackningar, massa, trävaror, men även förnybar energi. Bolaget grundades 1929, bedriver verksamhet i ett flertal länder och har sitt huvudkontor i Sundsvall. Här berättar Peter Backlund om SCA:s SAP-resa och om utmaningarna med att implementera en harmoniserad systemlösning i ett decentraliserat företag likt SCA.  
Talare: Peter Backlund, IT-chef affärsystem SCA 
 
Pass 2: Så framtidssäkrar ni verksamheten 
I ljuset av en allt snabbare förändringstakt, efterfrågar alltfler sätt att ”framtidssäkra” sina företag. Och det finns sätt att göra sig redo. I takt med att ny teknik spelar en allt större roll för att skapa företagsvärde och konkurrensfördelar, är det viktigare än någonsin att IT samarbetar nära och effektivt med övriga verksamheten. Vad innebär det för IT? Hur vet vi att vi gör rätt saker som gynnar verksamheten? Och hur behöver vi arbeta för att säkerställa att företaget drar full nytta av affärssystemet och ny teknik?  
Talare: Jörgen Aronsson, CEO Implema och Ann Karblom, Business Consultant, Implema   

Pass 3: Return on Intelligence – snabbare och bättre data management med Data Fabric
”Data Fabric” har blivit ett högprioriterat område i många organisationer. Dvs att tillhandahålla en enhetlig och lättåtkomlig arkitektur med data som på ett automatiserat sätt integreras från olika datakällor och som uppfyller höga kvalitetskrav. Därigenom kan datan enkelt konsumeras av användare för analys och som beslutsunderlag. I den här sessionen berättar vi mer om begreppet ”Data Fabric”, hur våra partners SAP och Microsoft positionerar sina lösningar och hur man enkelt kan använda Microsoft och SAP tillsammans.                  
Talare: Johan Berg, Business Development Manager SAP på Implema 

Pass 4: Generativ AI i praktiken – var finns den stora nyttan för verksamheten idag?  
Det är fortsatt stort fokus generativ AI. Här ger vi en överblick över de praktiska möjligheter som finns med AI idag utifrån tydliga verksamhetsbehov. Tyngdpunkten är på värdeskapande samt praktisk och tydlig verksamhetsnytta. Sessionen är interaktiv och frågor uppmuntras, så ta gärna med frågeställningar från er egen verksamhet.  
Talare: Mathias Arvidsson, Business Area Manager och Jens Wallgren, Senior Integrations Consultant, båda från Implema  

Varmt välkommen!


Om Implema Meets 
Med Implema Meets vill vi samla kunder, partners och andra Implema-vänner som finns lokalt i de olika områden där vi har kontor. Vi har utvecklat det här konceptet inte bara för att umgås och nätverka, utan också för att inspirera, utbilda och lära från varandra genom kundcase, föredrag och workshops. Dessutom uppskattar vi att, mellan alla digitala möten, också få ses fysiskt ibland. 

Vill du veta mer om Implema Meets i Sundsvall?

Varmt välkommen att kontakta mig!
Dela med dig

Relaterat innehåll