Aktuellt

Nytt på Implema – 2024

Som vanligt händer det massor på Implema. Här ett axplock av det som hänt sen sist.  

Implema till final i Årets affärssystemsprojekt 2023/2024 
 
Implema – och vår kund StepLock – var en av tre finalister till utmärkelsen ”Årets Affärssystemprojekt 2023/2024” för projektet där vi gemensamt implementerade S/4HANA Cloud Public Edition i två länder (Sverige och Norge) på rekordtiden 12 veckor (!). Bakom priset står HerbertNathan & Co, Skandinaviens ledande oberoende rådgivare inom bl.a. affärssystem och vinnaren utsågs på ERP Summit 2024 i Stockholm den 21 maj.  
 
En av jurymedlemmarna uttryckte att det i år hade varit tre extremt bra projekt i final, så konkurrensen var stenhård och vi är verkligt stolta över vår finalplats.  
 
Här kan du läsa om projektet: https://implema.se/kundreferenser/sa-kunde-steplock-ga-till-molnet-i-raketfart-s-4hana-cloud-public-edition-pa-12-veckor/   
 
 
Årets första Meets gick av stapeln i Malmö 16 maj  
 
Implema är våra lokala events runt om i landet, där vi samlar kunder, partners och andra Implemavänner för att under en eftermiddag bjuda på nyheter, kunskap, inspiration och en möjlighet att utbyta erfarenheter, följt av en AW med mat och dryck. Även denna gång vart det ett väldigt lyckat event av utvärderingen och stämningen i lokalen att döma, med bra samtal, nyfikna och initierade frågor och en del skratt.  
 
Stort intresse väckte kundcaset från Fujifilm Diosynth Biotechnologies, där Paulius Pakalniskis, Global Head of ERP & Enterprise Services och Venkata Suresh Bandaru, Global Lead SAP Technology, Security & Compliance generöst delade med sig av den SAP-resa vi gjort tillsammans. De tryckte framför allt på TID som avgörande och de utmanar hela tiden sig själva och oss, allt i syfte att kunna öka takten i sin expansion. Men det bjöds även på ett matnyttigt pass om AI och verksamhetsnytta, om vår nya tjänst Snabba bokslut och om hur man bäst får verksamheten mer involverad i utvecklingen av affärssystemet, som hölls av vår vd Jörgen Aronsson tillsammans Ann Karblom.  
 
Resterande Implema Meets 2024 – datumet för Göteborg är ändrat  
 
Som vi tidigare berättat genomför vi fyra Implema Meets under 2024. Tre återstår nu och det på nedanstående orter. Dock har vi behövt flytta tidigare aviserat datum för Implema Meets i Göteborg, som nu istället flyttar över på andra sidan årsskiftet.  

  • Sundsvall 3/10 
  • Stockholm 16/10 
  • Göteborg 23/1 2025 (nytt datum!) 

 
Webinar tillsammans med Fujifilm Diosynth Biotechnologies 
 
Den 24 maj höll vi ett live webinar tillsammans med vår kund, life science-bolaget Fujifilm Diosynth Biotechnologies, som berättade om sin molnflytt till RISE with SAP Cloud Private Edition – ett viktigt steg för att kunna skala upp och framtidssäkra sig. De berättade bland annat om varför de beslutade att flytta delar av affärssystemet till molnet, hur de genomförde det och vad man behövde tänka på samt vilka resultat de fått. Missade du det? Du kan se det i efterhand här: Webinar May 24: Cloud First Strategy for Fujifilm Diosynth Biotechnologies 
 
 
Implema på SAPSA IMPULS 
 
Det var otroligt roligt att möta så många SAP-användare, både befintliga kunder och andra, på SAPSA IMPULS i Göteborg i slutet av april! Extra roligt också att våra två seminarier var så välbesökta; dels vårt kundcase det WirelessCar:s CFO Carl-Fredrik Rindebro förtjänstfullt delade med sig av bolagets resa till SAP S/4HANA Public Cloud, dels att våra kollegor Jesper och Marcus fick möjlighet att berätta om AI i praktiken och om en av Implemas egenutvecklade AI-produkter KLAS.  
 
 
Richard Nagel på besök på Implema:s SAP-kickoff 
 
Implemas årliga SAP-konferens fick ”finbesök” av Richard Nagel, SAP S/4HANA-expert/Blackbelt, som flög in från Nederländerna. Richard, som är ett verkligt stort namn i SAP-kretsar, höll både ett  inspirationspass med fokus på SAP Cloud och en Master Class med mer fördjupad kunskap och insikter i samma ämne – allt i syfte att kunna erbjuda våra SAP-kunder verkligt värde. 
 
 
Daniel Falk utsedd till vice vd på Implema 
 
Implema har utsett Daniel Falk, fram till nyligen Business Area Manager för Business Solutions and Advisory. Rollen är nyinrättad och syftet är att ytterligare stärka organisationen och beredskapen för kommande tillväxt och för ökat fokus på befintliga åtaganden. Läs gärna mer här: Läs gärna mer här: Daniel Falk utsedd till vice VD på IT-bolaget Implema
 
Fler stjärnor har anslutit till Implema 
 
Implema fortsätter att växa och vi är glada att få välkomna fler härliga kollegor. Sen sist har en rad personer anslutit till oss. Till att börja med har vi fått tillbaka två tidigare kollegor, något som vi är väldigt glada för:  

  • Amanda Lekeborn, Senior Consultant SAP, Stockholm 
  • Johan Wigert, Expert Developer SAP, Stockholm 

Dessutom har följande nya stjärnor anslutit: 

  • Johan Berg, Business Development Manager SAP, Västerås 
  • Isabelle Jonsson, Accounting Assistant, Stockholm 
  • Filip Wiklund, Senior Analytics Consultant Dynamics, Stockholm 
  • Emma Humble, Talent Acquisition Specialist, Stockholm 
  • Camilla Paulsson, Senior Consultant SAP, Göteborg 
Dela med dig

Relaterat innehåll