Aktuellt

”Implemas visioner och värderingar fick mig att återvända nio år senare”

På Implema är det inte ovanligt att kollegor som lämnat företaget för andra äventyr återvänder efter en tid och vi kallar dem Rejoiners. En av dem är techveteranen Melanie Lauber, som nio år senare återvänder till en helt ny, anpassad roll som UX Lead Architect hos oss. Med sin mångåriga och breda bakgrund som programmerare, applikationskonsult och lösningsarkitekt är hon en viktig tillgång i våra projekt inom User Experience. Dessutom trivs vi bra ihop!

IMPLEMA REJOINER

Melanie Lauber

Precis nyinflyttad från Zürich, Schweiz började Melanie Lauber hösten 2008 som junior utvecklingskonsult hos Implema. Hon varvade applikationsutveckling för olika moduler inom SAP med supportärenden bland mycket annat. Efter några år som senior konsult bar det 2013 av mot nya äventyr och utmaningar och de senaste nio åren visar en genomgående röd tråd i vad Melanie brinner för – User Experience. När samtalet om en helt ny tjänst hos Implema kom blev steget enkelt att ta för Melanie.

Min känsla för Implema har alltid varit bra, även efter jag lämnade 2013. Det är ett seriöst företag med en bra bas av seniora konsulter som har gedigen kompetens inom affärssystemen vi jobbar med. Implema har också visioner och värderingar som passar mig bra samtidigt som det är en rolig arbetsplats med en bra balans mellan jobb och privatliv. Så beslutet att återvända var väl underbyggt för mig.

User Experience, UX eller på svenska användarupplevelse har de senaste åren fått en ännu större betydelse för Implema som systempartner. Våra kunder behöver mer stöd och kompetens för att ta ett aktivt grepp kring att förbättra användarupplevelsen. Dels genom att öka medvetenheten om slutanvändaren, dels arbeta fram rätt sorts lösningar så att slutanvändarna effektivt kan komma igång i sina affärssystem och applikationer. Därför är Melanie en viktig tillgång i våra projekt med mångårig förståelse och kompetens inom området. Under hela sin yrkesbana har hon följt teknologins utveckling med fokus på UX och på nära håll iakttagit hur system och applikationer blivit mer automatiserade och ”smartare” genom AI eller Machine Learning. Hon har såväl kompetens som förmåga att hjälpa kunderna förstå vad de gör i systemen, hur de kan optimera processerna och förbättra såväl nyttan som användarupplevelsen. 

Den avgörande faktorn i mitt beslut att återvända är vår delade passion för User Experience, UX. Användarvänlighet går mot att bli en hygienfaktor hos många företag, en grundläggande prioritet i den övergripande digitala transformationen. Det innefattar allt från att skapa logiska, intuitiva användargränssnitt till att minimera stegen i processer för att göra dem enklare och mer ändamålsenliga till exempel. Så när Implema möjliggjorde en helt ny position som UX Lead Architect var det en given öppning och ett perfekt tillfälle för mig att få göra mer av det jag brinner för hos ett företag där jag har möjlighet att maximera min egen potential.

Någonting annat som Melanie värdesätter hos Implema är ögat för kvalitet, öppenheten för nya teknologier och drivkraften att tidigt följa aktuella trender. Det är en balansgång som är utmanande på många sätt där det gäller att hänga med på ett smart sätt. Att använda den allra nyaste tekniken ”bara för att det är coolt” blir lätt en fälla. Enligt Melanie behöver man kunna släppa det gamla, såväl arbetssätt som teknik och sträva mot att anamma nya sätt att utvecklas ihop med tekniken, vilket hon upplever att Implema alltid varit bra på att uppmuntra sina konsulter till.

Utveckling är viktigt för mig personligen. I min roll är det mitt ansvar att ta till mig allt nytt inom affärssystem. Jag tycker om att fördjupa mig i hur man kan använda det nya och att utveckla lösningarna så att slutanvändarnas upplevelse blir bättre. En annan jätterolig del av mitt jobb är att utbilda såväl de kunder som kollegor jag har runt mig och på så sätt bidra till ökad medvetenhet och kompetens.

Vill du veta mer om vilka möjligheter det finns på Implema?

Varmt välkommen att kontakta mig
Dela med dig

Relaterat innehåll