Aktuellt

Nytt på Implema 

Som vanligt händer det massor på Implema. Här följer ett axplock av det som hänt sen sist:  

Vi fortsätter med Implema Meets under 2024  
 
Implema är våra lokala events runt om i landet där vi samlar kunder, partners och andra Implemavänner. Under en eftermiddag bjuder vi på nyheter, kunskap, inspiration och en möjlighet att utbyta erfarenheter och lära av varann. Det följs av en AW med mingel, mat och dryck. Nu är årets datum och orter spikade:  

  • Malmö 16/5 
  • Sundsvall 3/10 
  • Stockholm 16/10 
  • Göteborg 14/11 


Håll utsikt efter separat mejlinbjudan om du bor på aktuell ort eller information på hemsidan eller i sociala medier. Där återkommer vi med agenda närmare inpå. Information om eventet i Malmö finns i detta utskick (se förstasidan).  
 
Implema utsågs till SAP Growth Partner of the Year   
 
Vi är otroligt stolta och glada att nyligen ha utsetts till SAP Growth Partner of the Year. På Implema ser vi utmärkelsen först och främst som ett kvito på det stora förtroende vi får från allt fler kunder och att vi hjälper dem att realisera värdet i SAP och ta steget till Cloud – helt i linje med vår vision att bidra till ett svenskt näringsliv i världsklass. Så priset delar vi med alla våra fantastiska kunder!  
Läs gärna mer här: Implema är SAP Growth Partner of the Year 2023!  
 
Samarbetet med Arvid Nordquist uppmärksammat i media  
 
Det var otroligt roligt att uppmärksamma hur Arvid Nordqvists och vårt arbete med att framtidssäkra deras affär uppmärksammades i media! Som en del av en omfattande moderniseringsstrategi och resan mot digital transformation, är vi tillsammans i färd med att bl a implementera SAP Integration Suite. Där moderniseras tre system och integreras på djupet med befintligt SAP S/4HANA. Totalt rör det sig om 120 integrationer. 
 
Nyttan för Arvid Nordqvist blir bl a en effektivare produktionsstyrning och det kommer att möjliggöra ett helautomatiserat höglager. Andra fördelar är att det ger ökad möjlighet till nödvändig regelefterlevnad, med t ex exakt spårning av varje paket från produktionsstadiet till leverans enligt de nya spårbarhetskraven i CSRD. 
 
Här kan du läsa hela artikeln
 
Ses vi på SAPSA Impuls Göteborg 23 april?   
 
Implema kommer att finnas på plats med 2 presentationer. Dels ett kundcase tillsammans med WirelessCar – ”Strategi och erfarenheter av SAP Cloud” där de berättar om sin cloudstrategi och erfarenheter och fördelarna med att i huvudsak arbeta i SAP. Dels om ”AI i praktiken” och då bl a hur man kan använda AI i sina SAP Fiori-lösningar? Hoppas att vi ses där!  
 
Nu är karriärväxlingsprogrammet Upskill igång!  
 
Implema växer och vi är alltid på jakt efter nya talanger. Därför lanserade vi karriärväxlingsprogrammet Implema Upskill, som riktar sig till den med grundläggande affärssystemkunskaper och som vill ta klivet att bli en specialiserad applikationskonsult inom SAP eller Microsoft Dynamics 365, där vi erbjuder en gedigen utbildning och specialisering inom antingen ekonomi/finans- eller logistikprocesser och i vår unika metodik Implema Way.  
 
Den 4 mars var den första kullen på plats. Fyra personer som går utbildningen på heltid och en person som går delar av utbildningen. Det hela uppmärksammades också i media:  
IT-bolaget Implema drar igång karriärväxlingsprogram | IT-Karriär.se (it-karriar.se) 
ERP och kompetensbrist: SAP- och Dynamics-konsulten Implema drar igång karriärväxlingsprogram | PLM & ERP News (plm-erpnews.se) 
IT-bolaget Implema drar igång karriärväxlingsprogram (breakit.se) 
 
Fler stjärnor har anslutit till Implema 
 
Implema växer och vi är glada att fortsätta att välkomna fler härliga kollegor. Sen sist har en rad personer anslutit till oss.  
 
Till att börja med har vi fått tillbaka en gammal kollega, något som vi är väldigt glada för:  
* Patrik Borg, Senior SAP-konsult, Göteborg 
 
Dessutom har följande nya stjärnor anslutit:  
* Kanchan Suni, SAP Analytics Consultant, Göteborg 
* Oscar Zeidler, Senior Logistikkonsult Microsoft Dynamics 365, Göteborg 
* Ludwig Blom, New Business Sales, Stockholm 
* Michel Hedenstjerna, Senior consultant Dynamics, Malmö   
* Mikael Bohlin, Key Account Manager SAP, Göteborg 
* Nora Deninger, Sales Administration   
* Maria Azizmohammadi, Applikationskonsult SAP, Stockholm  
* Victor Persson, Applikationskonsult SAP , Malmö 
* Lilia Bolin, Applikationskonsult SAP, Sundsvall 
* Anders Ruusvik, Applikationskonsult SAP, Umeå  
* Charlotte Vikström, Service manager och Project manager, Sundsvall  
 
Vi önskar dem alla varmt välkomna!  

Dela med dig

Relaterat innehåll