Aktuellt

I samarbete med Linköpings universitet har Implema bidragit till EU-projektet IE3:s arbete med att framtidssäkra det Industriella ekonomiprogrammet

Imorgon hålls slutkonferensen för Industrial Engineering and Management of European Higher Education (IE3) vid det Polytekniska universitet i Bari, Italien. IE3 är ett treårigt EU Erasmus+-projekt som involverat fyra universitet respektive företag runtom i Europa. Tillsammans med Linköpings universitet har Implema representerat Sveriges bidrag i projektet.

IE3-projektet syfte är att bedöma klyftan mellan industrins krav och förväntningar inom digitalisering och Industri 4.0 på de akademiska program på mastersnivå som erbjuds av europeiska universitet. Målet med projektet är att designa, testa och validera nya högskolemodeller inom ramverket för universitet.

Implema är stolta över att i samarbete med @Linköpings universitet och som representant från näringslivet få bidra med insikter och verksamhetskunskap i arbetet med att uppdatera och framtidssäkra det Industriella ekonomiprogrammet, en civilingenjörsutbildning. Tillsammans har vi bland annat tagit fram och kvalitetsgranskat en kurs kring AI och Machine Learning.

Jörgen Aronsson, CEO Implema inför IE3-mötet i Stockholm hösten 2022 hos Microsoft

Fyra universitet i Europa; Poznan University of Technology (PUT)  i Polen, Polytechnic University of Bari (POLIBA) i Italien, The Technical University of Madrid (UPM), i Spanien och Linköpings universitet (LiU), Sverige, har ihop med fyra företag från respektive land ingått i projektet.

Läs mer om IE3 här: https://ie3.eu/

Dela med dig

Relaterat innehåll