Aktuellt

”På Implema fick jag lära mig att våga tro på min egen förmåga och kompetens; att ta plats som konsult.”

En bland många stjärnor hos oss som visar hur självförtroende och mod är avgörande för att lyckas som IT-konsult är Amanda Lekeborn. De senaste 25 åren har Implema utbildat och format experter, och Amanda är ett exempel på en framgångsrik alumn. Vi är stolta över en företagskultur som främjar teamwork, engagemang och individuell utveckling.

Implema Alumni

Amanda Lekeborn

Sedan sin civilekonomexamen med inriktning mot ekonomisk styrning vid Linköpings universitet 2018, har Amanda gjort en fantastisk resa från trainee, till junior- och sedermera senior konsult. Hon har i flera olika SAP-projekt antagit nya uppgifter och roller med nyfikenhet och entusiasm. Nu, snart 4,5 år senare, har det blivit dags för nya utmaningar och att axla nya uppgifter för Amanda på en ny arbetsplats. Innan vi skickar med Amanda våra lyckönskningar och säger tack för den här tiden, vill vi passa på att se tillbaka på åren som gått.

Stark dragningskraft till IT- och tech

Efter sina studier kände Amanda en stark dragning till IT-världen och techbranschen. Hon kunde tydligt se möjligheterna med att kombinera sin specialistkompetens inom ekonomi med spetskompetens inom digitala affärsprocesser och affärssystem. Efter att hon besökt en arbetsmarknadsmässa stod det klart att Implema var bolaget där hon skulle ta sina första steg ut i en helt ny, främmande men spännande värld som applikationskonsult inom SAP.

Drygt 6 månader därefter, ett traineeprogram senare, var det dags att arbeta i ett skarpt projekt hos kund. Ensam på plats, men med ett team från övriga Implema i ryggen, fick Amanda tillfälle att sätta alla sina kunskaper på prov, samt omsätta den utbildning traineeprogrammet kompletterat henne med. Att få ett sådant stort förtroende tidigt var både tacksamt och viktigt – för att växa in i rollen.

Utöver de utmaningar som det innebar att vara konsult; att se problemen, identifiera lösningarna och optimera dessa för kunden; fick jag tidigt uppleva hur det är att sitta som spindeln i nätet. Ända sedan starten har jag fått möjligheten att förverkliga idéer, kliva in i olika typer av roller, stora som små, i olika branscher och möta olika kunder. Det har varit otroligt värdefullt för mig på flera plan.

Den genuina prestigelösheten har varit mycket värdefull

Genom åren har Amanda värdesatt den genuina prestigelösheten; att den legat där som en grundsten i bolaget. Den har inneburit en gemenskap, en trygghet och ett skyddsnät där kollegorna hjälps åt för att både utvecklas och nå framgång tillsammans. Amanda har uppskattat kompetensmixen; att arbeta tillsammans med kollegor med olika erfarenheter. Mentorskapet har också hjälpt henne att utvecklas som konsult, från tiden som trainee till seniorkonsult.

Implema är ett bolag som sätter individen i centrum. Redan som trainee fick jag lära mig av mentorer och chefer att ’tro på min egen förmåga och ta plats’. Det fungerade som ett värdefullt mantra som hjälpt mig känna tillit till min kompetens och erfarenhet i mitt arbete med att förstå kundernas, verksamhet, affärsprocesser och utmaningar. Och det är minst sagt en mäktig känsla när jag som konsult vågar ta plats och ställa krav på både interna kollegor och kollegor hos kunden i ett projekt.

En annan sak som Amanda värdesätter från sin tid hos Implema är synen på ny teknik och nyfikenheten på den nya och outforskade terrängen i det digitala landskapet. Det har under de senaste åren varit viktigt att vilja och kunna ta sig an nya kunskapsområden, fördjupa sig i branschvertikaler och vara i framkant för att utvecklas i både synsätt och arbetssätt. Amanda kommer att ta med sig dessa värdefulla lärdomar och tillämpa dem i framtiden som konsult.

Det finns en inneboende nyfikenhet inom mig – som jag fick användning för tidigt hos Implema, då jag blev involverad i ett av de tidigare SAP-cloudprojekten som genomfördes Sverige. Det var helt ny terräng, som innebar ett gediget arbete med att förstå sig på en ny lösning och fördjupa sig i den bakomliggande tekniken.

Stort tack Amanda, och på återseende

Innan vi avrundar vår tillbakablick på Amandas tid på Implema, har vi givetvis passat på att fråga hur hon ser på att återvända till Implema i framtiden, något som en hel del andra av våra kollegor har gjort.   

Ingenting är omöjligt! Implema står inför en spännande framtid som ska bli rolig att följa! Att se mig själv som en Implema rejoiner längre fram känns inte helt främmande. Om det kommer ske är omöjligt att svara på, här och nu såklart. Men, faktumet att flera återvänder är verkligen ett kvitto på den starka företagskulturen som finns. Dessutom är det en värmande känsla och trygghet att känna sig välkommen tillbaka.

Avslutningsvis önskar vi Amanda all välgång på den fortsatta resan som konsult i SAP-världen. Vi kommer sannolikt springa på varandra här och var – och självklart är du alltid välkommen tillbaka till oss. Lycka till, Amanda!

Vill du veta mer om vilka möjligheter det finns på Implema?

Varmt välkommen att kontakta mig
Dela med dig

Relaterat innehåll