Implema 20 år!

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Implemas Grundare
Om några dagar fyller Implema 20 år. Det är unikt i IT branschen att efter 20 år ha samma namn, att fortfarande bygga verksamheten på samma koncept och grundidé samt att Implemas ägare och grundare efter 20 år fortfarande är 100% aktiva i bolaget. Vi är mycket stolta över det vi tillsammans med våra medarbetare, partners och kunder åstadkommit! Men vi vill inte leva i gårdagen, utan i framtiden! Nu blickar vi framåt tillsammans!

IMPLEMA INSPIRE – dags att våga lämna vardagen och tänka på framtiden! 
Alla pratar om digitalisering. Men var börjar man egentligen? För oss är svaret enkelt: börja inifrån. Det är ditt affärssystem som är livsnerven i framtidens “app”-drivna, molnbaserade, totalintegrerade affärsprocesser. Robotisering, IoT, mobilitet, big data och AI är en realitet redan nu. Och det är ditt affärssystem som sätter gränserna för vad som är möjligt.

I årets stora kundevent – Implema Inspire – har vi satt ihop det mest ambitiösa programmet hittills. Ett program fullspäckat med inspiration. Men vi vill göra mer än så. Vi vill ta inspirationen och idéerna till konkreta lösningar. På Implema Inspire lanserar vi Implemas koncept för detta som bygger på Design Thinking. Ett väletablerat koncept för att effektivt och snabbt få fram lösningar på dina och andra kunders problem och möjligheter.

Att ta sig tid att åka iväg och lämna vardagen för att tänka på morgondagen är utmanande, då allt snurrar i hög fart just nu. De som tar sig den tiden och vågar blicka in i framtiden kommer vara morgondagens vinnare. Vi hoppas att du och ditt företag vill blicka framåt, inspireras och byta erfarenheter tillsammans med Implema och kollegor från ett stort antal företag. Dessutom kommer vi att fira Implemas 20-årsjubileum tillsammans på kvällen! 

Varmt välkomna till Implema Inspire

IMPLEMA – THE STORY! 
Implema är ett företag som föddes för att vi som SAP-experter var bergfast övertygade om vår idé: att skala ned gigantiska SAP så att det skulle passa för små och medelstora företag. Det var en idé som vände upp och ner på alla föreställningar. Som omkullkastade det vedertagna. Det var också en tuff uppgift att övertyga en skeptisk omvärld om att denna nya väg var rätt. Men tiden visade att vår idé höll måttet. Och framförallt har vi sedan dess bevisat att framgången inte var en tillfällighet.

Receptet bakom framgången? Det är många saker. Huvudingrediensen var att vi vågade guida våra kunder in i den best practise som finns inbyggt i ett standardsystem. Att våga låta bli att fråga kunden hur de vill ha det och hur det nya systemets parametrar skall sättas upp. Att våga låta bli att utgå från det gamla systemet eller hur man jobbar idag. Redan efter några år kunde vi implementera ett komplett SAP ERP affärssystem på under 90 dagar. Något som än idag, drygt femton år senare, fortfarande är unikt.

Under våra 20 år i branschen har vi byggt en företagskultur som har till syfte att kunna erbjuda byte av affärssystem snabbare än någon annan, med en tidsplan som håller och med många nöjda kunder som resultat. De flesta av våra kunder har varit med oss under många år. Vårt, ibland maniska, fokus på korta tidsplaner har tvingat fram ett extremt fokus på att bara göra det absolut viktigaste och att hålla scope.

Vi ser att tid är något som kommer fortsätta göra skillnad i framtiden, då vi kan konstatera att det aldrig kommer att gå så långsamt som det gör idag.

Hela vårt tillvägagångsätt är idag paketerat i något vi kallar Implema Way. Sedan några år tillbaka har vi breddat vår portfölj och är nu även partner med Microsoft. Implema Way är ett mindset oberoende av vilka lösningar vi arbetar med och är idag lika vedertaget för Microsoft Dynamics portfölj av lösningar som för SAPs. Implema Way har utvecklades initialt för implementationer hos små och medelstora företag men är precis lika användbart när vi idag arbetar även med de större företagen.

I takt med att allt fler kommer att välja att flytta sina affärssystemlösningar till gemensamma moln, kommer det ställas ännu högre krav på att hålla sig till standard. Vårt arbetssätt Implema Way kommer bli än mera avgörande.

Vi på Implema väljer ofta vår egen väg. Ännu ett exempel på detta är att vi valt att finnas med våra medarbetare på fler platser än någon annan i Sverige. I takt med att fler och fler koncentrerar sina verksamheter till några få stora städer, väljer vi tvärtom att växa ute i hela Sverige. Vi ser det som vår uppgift att bidra till att hjälpa våra kunder med att digitalisera och säkerställa en hållbar tillväxt i hela Sverige. Implema finns idag på elva orter och vår tillväxt med nya medarbetare sker just nu snabbast utanför Stockholm.

NY HEMSIDA OCH NY FÄRG
– en del i att framtidssäkra Implema
 
I början av året lanserade Implema en ny webbplats baserat på ett varumärkesarbete för att bli ännu tydligare i vilka vi är och vart vi är på väg. Vi har också valt att lämna den gröna färgen som ej var optimal i digital kommunikation.

Vi är väldigt stolta över vårt nya utseende och detta är en del i att framtidssäkra Implema för att fortsätta vara det självklara valet för dig som vill ta ut potentialen i ditt affärssystem eller implementera ett nytt affärssystem på någon av plattformarna SAP eller Microsoft Dynamics.

Vårt varumärke är också en viktig del i att attrahera morgondagens stjärnor och talanger för att hjälpa dig att bli smartare och effektivare för att klara framtidens konkurrens!

ÖNSKAR ER EN LUGN OCH GLAD PÅSK! 
Med dessa ord vill alla vi på Implema passa på att önska alla en riktigt glad påsk och tacka er medarbetare, partners och kunder för de första 20 åren tillsammans. Vi ser fram emot att tillsammans med dig och ditt företag ta oss in i framtiden.

Vi hoppas få se er alla på Implema Inspire i april! 

Jörgen Aronsson, Niklas Lindefelt, Björn Ödewing, Tomas Gustafsson 
och hela Implema
 

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest

Fortsätt läsa

Implema fortsätter att växa och satsar stort på CRM och Customer Engagement. I spetsen för detta arbete finns Mattias Liss-Daniels, bolagets ”driver” i region väst.

Stora nog för att vara bäst, små nog för att bry sig om varje kund

Implema fortsätter att växa och växlar upp i väst. I regionen finns redan idag många av bolagets kunder såsom Jollyroom, Qmatic, Teleradio liksom Dafgårds, Pipelife och Hemtex och bolaget ser en stor

Implema växer i väst

Under detta webinar får du ta del av hur Unifaun och Implema löser integrationen mellan ditt affärssystem och din TMS lösning.

Hur får du kontroll på dina transporter med en integration från D365?

Traineeprogrammet är bland det viktigaste vi kan göra i den transformation som pågår. Det är en förutsättning för att vi som bolag ska utvecklas.

Implema storsatsar på sitt traineeprogram – 2020 det största traineeprogrammet i bolagets historia!