Aktuellt

Nytt från Implema Q2 2023

I takt med att digitalisering och automatisering blir alltmer affärskritiskt, ökar betydelsen av en effektiv process för att hantera sina integrationer. Nu lanserar vi tjänsten Implema Integrations Management (IIM), ett komplement till våra Integrations as a Service-lösningar. Målgruppen är medelstora företag som vill växa och på sikt etablera eller utvidga sina IT-avdelningar och äga sin egen infrastruktur.


Nu lanserar vi en ny innovativ tjänst inom systemintegration
Upplägget innebär att du som kund äger din integrationsplattform för SAP eller Microsoft och samtidigt, genom att vara avtalskund, låter oss hjälpa till med etablering av en ny integrationsmiljö enligt moderna principer för DevOps och enligt best practice. Genom att vi är delaktiga och delvis styrande i etableringsprocessen kan vi sedan erbjuda en förstklassig förvaltning till fasta avtalspriser, dels via det egenutvecklade verktyget ”Control Room”, dels via en egenbemannad Helpdesk.

Succé för Implema Meets Sundsvall och Malmö
Implema Meets-säsongen är igång. Först ut var Implema i Sundsvall den 20 april. Det vart en mycket lyckad eftermiddag om bland annat ”intelligent digitalisering” och AI, vilket märktes inte minst av de höga betygen i utvärderingen. Stort intresse rönte vår kund BAE Systems som generöst delade med sig av sin S/4HANA-resa och implementerationen av EWM. Därefter följde en mycket lyckad AW, där många stannade kvar långt inpå kvällen.  

Även på Implema Meets i Malmö den 4 maj var det många av våra kunder, partners och andra Implemavänner som stannade kvar riktigt länge och minglade. Oerhört roligt, tyckte vi. Dessförinnan hade de bland annat fått ta del av en trendspaning, en föreläsning om AI och om analyticsverktyg.  Ingemar Kristensson på Bona, hade dessutom berättat om hur de nu på ett mycket exemplariskt sätt förbereder organisationen inför uppgradering till SAP S/4HANA genom ett gediget Readinessarbete. Mycket höga betyg i utvärderingen även här, vilket vi är väldigt glada för.     

Nästa Implema Meets går av stapeln i Göteborg
Den 28 september håller vi vårt allra första Implema Meets Göteborg. En inbjudan har nyligen gått ut till våra kunder, partners och andra Implemavänner  i Göteborgsområdet. Vi är oerhört glada att berätta att kundcaset kommer att presenteras av vår nya och otroligt spännande kund WirelessCar. Vi vågar utlovar en lyckad eftermiddag! Är du i Göteborg den 28 september och vill komma, men saknar inbjudan? Hör av dig till marketing@implema.se.    


Traineer på plats  

I förra veckan intog årets rekordkull av traineer sina platser. 26 förväntansfulla traineer från hela Sverige möttes upp på kontoret i Stockholm för att påbörja den sex månader långa och mycket ambitiösa utbildningen mot att bli juniorkonsult. Från och med i oktober finns de tillgängliga för uppdrag (se separat artikel). 

Implema Microsoft Power Platform preferred partner
Vi har utsetts till Microsoft Power Platform preferred partner, något vi är mycket glada för. Vi är sedan tidigare guldpartner för Microsoft Dynamics. 


Ny affärsområdeschef för MS Dynamics
Hanna Svensson är vår nya Business Unit Director för affärsområdet Microsoft Dynamics. Hon har en lång och gedigen erfarenhet inom it och affärssystem och kommer närmast från en liknande roll på CGI. 

Explain – en ny feature i Control Room
Nu finns ”Explain” en ny feature i vår tjänst Control Room, där vi använder AI till att både förklara felkoder och föreslå lösningar. Extra roligt är att tjänsten togs fram efter en fråga från publiken på Implema Meets i Malmö. Utifrån det skapade vi Explain. 

Se gärna vår film, där Marcus, Jesper och Jens från Implema Integrations på ett enkelt sätt förklarar och visar hur den fungerar. Länk.   

Implema höll Key Note Speech på Forum4iT
Någonsin undrat varför så många IT-projekt fortfarande havererar? I minst 30 år har det talats om att uppåt 80% av IT-projekt fallerar. Ändå fortsätter det. Många tycks fortsatt leta orsaker på fel ställen och att därmed sätta in verkningslösa åtgärder. Men vilka är de verkliga orsakerna – och framför allt, vad är lösningen? Om det talade Implemas Sara Storm i sitt uppskattade Key Note på Forum4iT:s Forum Affärssystem den 16 maj. Här kan du se en inspelad version av Sara Storms Key Note på Forum4iT:  Implema håller Keynote Speech på Forum4iT i Stockholm 16 maj – Nyheter – Implema

Är du nyfiken på om den nya tjänsten kan vara något för er?

Kontakta gärna Mathias Arvidsson:
    Dela med dig

    Relaterat innehåll