Aktuellt

Daniel Falk utsedd till vice VD på IT-bolaget Implema

IT-bolaget Implema, Sveriges ledande specialist på affärssystemen SAP och Microsoft Dynamics, har utsett Daniel Falk till vice VD. Posten är nyinrättad och föranleds av den tillväxtresa bolaget befinner sig på.

Daniel Falk är sedan den 1 april vice VD för IT-bolaget Implema. Han har arbetat på bolaget i fem år, nu senast som chef för affärsområdet Business Solutions and Advisory. Vidare är han utbildad civilingenjör och har tidigare arbetat inom Försvarsmakten, managementkonsultbranschen samt it-branschen.

Att Implema nu väljer att inrätta en roll som vice VD följer av bolagets offensiva tillväxtstrategi. Syftet är att ytterligare stärka organisationen och beredskapen för både kommande tillväxt samt ha ökat fokus på befintliga åtaganden.

– Förändringarna sker för att ge oss ökad kraft och fokus på de operativa frågorna framöver. Detta ger oss möjligheter som kommer att vara avgörande för vår fortsatta konkurrenskraft och tillväxt, säger Jörgen Aronsson, VD för Implema.

VD Jörgen Aronsson kommer nu primärt att ha ett externt fokus och bland annat arbeta med kundutveckling av Implemas befintliga kunder genom att kontinuerligt tillföra verksamhetsnytta, i syfte att bredda Implemas leverans och öka försäljning. Därutöver kommer han att fokusera på förvärv, nya kunder samt även leda Implemas affärsområde Business Solutions and Advisory. Daniel Falk kommer, förutom att ansvara för den dagliga verksamheten, även ha det övergripande ansvaret för affärsområdena SAP, Dynamics, Technology och Integrations.

– Jag är väldigt glad att Daniel Falk har valt att ta rollen som vice VD för Implema. Det är en viktig roll i den tillväxt- och förändringsresa bolaget gör och för att möta den snabba förändring som branschen genomgår. Daniel Falk, som både har stor insikt och kunskap om vår affär liksom ett stort förtroende från organisationen, är helt rätt person för uppdraget, säger Jörgen Aronsson.

– Jag är stolt över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med alla Implemas medarbetare fortsätta arbetet med att driva utvecklingen av både affären och organisationen, men nu utifrån en bredare roll, kommenterar Daniel Falk, vice VD, Implema.

För mer information, vänligen kontakta:
Jörgen Aronsson, VD Implema, 070 – 644 84 18, jorgen.aronsson@implema.se
Daniel Falk, vice VD Implema, 076 – 047 01 21, daniel.falk@implema.se

Om Implema
Vi stärker konkurrenskraften hos våra kunder genom intelligent digitalisering. Som Sveriges ledande specialist på affärssystemen SAP och Microsoft Dynamics ser vi till att våra kunder snabbt och säkert får ett affärssystem som är redo för framtiden. Härifrån utforskar vi nya idéer och arbetssätt, samt hjälper kunden att maximera nyttan av den senaste tekniken. Implema har levererat affärskritiska projekt sedan 1998. Idag är vi 200 medarbetare utspridda på 10 kontor, från Malmö i söder till Umeå i norr, och omsätter 350 MSEK.

Dela med dig

Relaterat innehåll