Elcowire Group väljer Implema som partner för implementation och hosting av sitt nya affärssystem SAP S/4HANA.

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Elcowire Group har valt Implema som partner för implementationen av sitt nya affärssystem SAP S/4HANA. Elcowire är ett Helsingborgsbaserat bolag som är industriledande genom sina produkter och ledningssystem inom koppar, aluminium och kopparlegeringar. Bolaget ingår familjekoncernen Liljedahl Group, och har egna dotterbolag i Tyskland.

Efter en förstudie under våren 2020 valde Elcowire Group att gå vidare med Implema som partner för implementering av SAP S/4HANA.

Implema, som gjort sig kända för snabba, trygga och säkra implementationsprojekt och sitt mindset och arbetssätt Implema Way har lång erfarenhet av såväl SAP som tillverkande industribolag, inte minst familjebolag med omfattande internationell verksamhet.

Elcowire har högst ställda förväntningar på  arbetet och projektet påbörjades redan 1 september.

Först ut är Tyskland, därefter kommer utrullningen ske till det svenska bolaget.

Implemas erfarenhet av implementationer av affärssystem var avgörande för beslutet hos Elcowire. Thomas Lejdström, CFO Elcowire, berättar:

– Centralt i beslutet var just Implema Way, Implemas branscherfarenhet och inte minst att SAP har en stark lösning för metallindustrin.

Katarina Sutrowitz, Implema Sales Director SAP

Katarina Sutrowitz, Sales Director för SAP på Implema, beskriver uppdraget så här:

– Vi är mycket glada över det förtroende vi fått från Elcowire. Det visar att Implema Way efterfrågas av många kunder. Vår tidigare erfarenhet av snabba affärssystemimplementationer gör att vi på ett tryggt och effektfullt sätt kan realisera implementationen med de strikta tidsramar som gäller för det här projektet. Vi har många kunder inom tillverkande industri och vår erfarenhet och kunskap från andra kunder såsom Elcowire är av stort värde.

Avtalet avser såväl implementation och hosting, där hosting och drift sköts från Implemas verksamhet i Örebro.

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Katarina Sutrowitz,
Sales Director SAP

Intresserad av affärssystemet SAP?

Välkommen att höra av dig till mig för en diskussion kring dina behov och tankar kring SAP!

Fortsätt läsa

Webinar 28/1: Hur kan du förbättra den ekonomiska planeringsprocessen genom att flytta in i molnet?

Implema och Absfront inleder samarbete kring CRM med Microsoft Dynamics 365 och Power Platform

Implema och Absfront inleder samarbete i syfte att utveckla gemensamma affärer inom CRM-området med fokus på den svenska marknaden och att samverka i gemensamma projekt.

Jul- och nyårshälsning från Implema

Vi närmar oss slutet av detta år och vill här skicka en jul- och nyårshälsning från Implemas VD Jörgen Aronsson. Han sammanfattar 2020 med ett ord: annorlunda. Ett år då vi tvingats stanna upp och tän

Nästa Implema Talks Ekonomi SAP 12 februari