Elcowire Group väljer Implema som partner för implementation och hosting av sitt nya affärssystem SAP S/4HANA.

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Elcowire Group har valt Implema som partner för implementationen av sitt nya affärssystem SAP S/4HANA. Elcowire är ett Helsingborgsbaserat bolag som är industriledande genom sina produkter och ledningssystem inom koppar, aluminium och kopparlegeringar. Bolaget ingår familjekoncernen Liljedahl Group, och har egna dotterbolag i Tyskland.

Efter en förstudie under våren 2020 valde Elcowire Group att gå vidare med Implema som partner för implementering av SAP S/4HANA.

Implema, som gjort sig kända för snabba, trygga och säkra implementationsprojekt och sitt mindset och arbetssätt Implema Way har lång erfarenhet av såväl SAP som tillverkande industribolag, inte minst familjebolag med omfattande internationell verksamhet.

Elcowire har högst ställda förväntningar på  arbetet och projektet påbörjades redan 1 september.

Först ut är Tyskland, därefter kommer utrullningen ske till det svenska bolaget.

Implemas erfarenhet av implementationer av affärssystem var avgörande för beslutet hos Elcowire. Thomas Lejdström, CFO Elcowire, berättar:

– Centralt i beslutet var just Implema Way, Implemas branscherfarenhet och inte minst att SAP har en stark lösning för metallindustrin.

Katarina Sutrowitz, Implema Sales Director SAP

Katarina Sutrowitz, Sales Director för SAP på Implema, beskriver uppdraget så här:

– Vi är mycket glada över det förtroende vi fått från Elcowire. Det visar att Implema Way efterfrågas av många kunder. Vår tidigare erfarenhet av snabba affärssystemimplementationer gör att vi på ett tryggt och effektfullt sätt kan realisera implementationen med de strikta tidsramar som gäller för det här projektet. Vi har många kunder inom tillverkande industri och vår erfarenhet och kunskap från andra kunder såsom Elcowire är av stort värde.

Avtalet avser såväl implementation och hosting, där hosting och drift sköts från Implemas verksamhet i Örebro.

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Katarina Sutrowitz,
Sales Director SAP

Intresserad av affärssystemet SAP?

Välkommen att höra av dig till mig för en diskussion kring dina behov och tankar kring SAP!
Katarina Sutrowitz

Fortsätt läsa

Som trainee på Implema utbildas du till affärssystemkonsult. Du får jobba med digitalisering och med att utveckla företags affärsprocesser med hjälp av SAP och Microsoft Dynamics.

Trainee affärssystem – SAP och Microsoft Dynamics!

På årets Implema Inspire utvecklade Daniel Falk vad Implema menar med att implementera rätt affärssystem för att framtidssäkra kundens affär.

Rätt affärssystem för innovation och ny teknologi genom hela livscykeln!

Vad gör man egentligen som trainee och vad innebär det att jobba som affärssystemkonsult? Få en unik inblick i en trainees vardag genom att följa 2020 års traineekulls instagramkonto.

Vill du få en inblick i hur det är att vara trainee på Implema?

Efter en förstudie under våren 2020 valde bolaget att gå vidare med Implema som partner för implementering av SAP S/4HANA.

Elcowire Group väljer Implema som partner för implementation och hosting av sitt nya affärssystem SAP S/4HANA.