Aktuellt

Nyheter från Microsoft Dynamics

Application Insights och D365 FO/SCM
Nu finns det möjlighet att koppla ihop Azure Application Insights med D365 FO. I Application Insights loggas alla fel som genereras i D365, alltifrån batchjob till fel orsakade av användare. Felen går att logga automatiskt i DevOps. 



Application Insight kan även ge information om hur användare navigerar i systemet, vilka formulär som används mest och hur länge användare stannar i formulären. Det gör det möjligt att lägga fokus på rätt formulär och flöden när man sedan arbetar med att vidareutveckla applikationen.

Läs gärna mer här: https://learn.microsoft.com/en-us/dynamics365/fin-ops-core/dev-itpro/sysadmin/monitoring-and-telemetry-appinsights

Visste du att…? Ett tips 
Virtuella tabeller i Dataverse
Möjligheten att skapa virtuella tabeller baserade på entiteter i D365 gör det i sin tur möjligt att på ett enkelt sätt bygga power apps mot D365 FO. Virtuella tabeller sätts upp utan att information behöver lagras på flera ställen, utan utnyttjar oData för att skriva/läsa och uppdatera information. 

Läs gärna mer här: https://learn.microsoft.com/en-us/dynamics365/fin-ops-core/dev-itpro/power-platform/virtual-entities-overview

Har du frågor om Microsofts Dynamics?

Varmt välkommen att kontakta mig
    Dela med dig

    Relaterat innehåll