Kunskap & Inspiration

SAP Best Practice

En av Implemas ståndpunkter när det kommer till affärssystem är att hålla sig till standard, så långt det bara går. Detta av den enkla anledningen att de funktioner som våra partners erbjuder i sina affärssystem ofta täcker de behov och processer som kunder har.

Genom att förhålla sig till standardiserade flöden har vi då möjlighet att erbjuda kortare projekt, snabbare implementationer och en stark slutprodukt. För att kunna tillhandahålla detta erbjuder SAP ett hjälpmedel som kallas Best Practice.

Vad är Best Practice?

Best Practice är ett färdigt system med förinstallerade standardprocesser. Detta innebär att mer fokus kan läggas på att analysera kundens processer och att identifiera samtliga behov, samt eventuella avsteg från standard för att uppfylla kundens alla krav. Det innebär också att kunden kan logga in i ett färdigt system mycket tidigare och därmed får mer tid och möjlighet att testa och lära sig SAP innan go live.

Utöver dessa fördelar erbjuder SAP också något som kallas Best Practice Explorer, vilket är ett projektstöd där medlemmarna kan finna testscript och flödeskartor som hjälp på deras resa mot ett nytt affärssystem.

Vi på Implema finner att SAP Best Practice är en strategi som helt ligger i linje med vårt DNA. Med hjälp av en Best Practice-installation har Implema precis genomfört en go live med en nyimplementation av SAP S/4HANA 2020, och detta har skett på inte mindre än 10 veckor från uppstart!

Lisa Eriksson,
Applications Consultant

Har du frågor om våra SAP Ekonominyheter?

Varmt välkommen att kontakta mig
Dela med dig

Relaterat innehåll