Aktuellt

PolyPeptide tecknar ramavtal för Integration as a Service

Enligt analysföretaget Gartner kommer tiden och kostnaden för att utveckla en digital plattform år 2020 att utgöras till 50% av integrationsarbete.

Mathias Arvidsson, Implemas affärsområdeschef för Integrations, ser en liknande utveckling.

I en tid då företag flyttar hela system eller delprocesser till molnet, och mer specialiserade tjänster används för specifika processer blir integration allt viktigare. Kunderna överlåter allt oftare helhetsansvaret för integrationer till en extern aktör.

Polypeptide är ett globalt tillväxtföretag inom Life science. En viktig pusselbit i deras tillväxtresa är digitalisering där ett flertal system ska läggas till systemkartan. Att integrera dessa system med Dynamics AX är naturligt för att säkerställa hög datakvalitet och minimera repetitivt jobb. Men vilken integrationsstrategi är rätt för PolyPeptide?

Att bygga dessa integrationer som Point-to-Point kan kännas lockande då det initialt är enkelt att implementera och inte medför några licens eller transaktionskostnader.

Medaljens baksida är att komplexitet i ERP-system ökas exponentiellt i takt med lokala anpassningar. Ansvarsfrågan är diffus när verksamheter tillämpar en Point-to-Point strategi. Vem äger egentligen problemet när källkoden till affärssystemet har ändrats?

Istället har PolyPeptide valt att satsa på löst kopplade integrationer som levereras som tjänst av Implema. I dagens systemlandskap bestående av en mix av traditionella on-premlösningar med moderna SaaS-lösninger blir den typen av strategi viktigare då systemen uppdateras automatiskt flera gånger per år.

Den enda lösningen i framtiden är att kontinuerligt minska komplexiteten i alla led, hålla sig till standard och använda en framtidssäkrad integrationsplattform som nav för all kommunikation mellan system.

Implema har sedan 2015 jobbat nära PolyPeptide där vi först erbjöd en global lösning baserad på Dynamics AX som sedan övergick i ett ALM-upplägg som inleddes 2016. Att nu ta steget fullt ut och låta Implema ta ansvar för integrationerna är ett naturligt nästa steg och vi är glada över att få fortsatt förtroende genom detta nya ramavtal, säger Mathias Arvidsson, Business Area Manager Implema AB.

Efter en utvärderingsfas så har det strategiska valet att hantera integrationer som en SaaS lösning landat som det bästa alternativet för PolyPeptide. Vi befinner oss i en digitaliseringsresa och har framöver ett antal intressanta applikationsprojekt som alla involverar integrationer i olika utsträckning, säger Fredrik Permsjö, Teamleader ERP & Application Services på PolyPeptide Group.

Han fortsätter:

I en integrerad miljö där enskilda applikationer i allt större utsträckning uppdateras med automatik finns det, förutom den tekniska lösningen, ett antal viktiga förutsättningar som behöver finnas på plats. En av dessa förutsättningarna är att på ett proaktivt sätt säkerställa fungerande övervakning, support och utveckling. PolyPeptide har sedan tidigare ett nära och bra fungerande samarbete med Implema kopplat till Dynamics 2012 och vi känner oss trygga i att utöka detta samarbete till att även inkludera integrationer som en SaaS lösning.

Läs även
Integration helt avgörande för morgondagens affärssystemplattform

Mathias Arvidsson,
Business Area Manager Development & Integration

Vill du veta mer om integration?

Kontakta mig!

Relaterade lösningar

Dela med dig

Relaterat innehåll