PolyPeptide tecknar ramavtal för Integration as a Service

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Enligt analysföretaget Gartner kommer tiden och kostnaden för att utveckla en digital plattform år 2020 att utgöras till 50% av integrationsarbete. Mathias Arvidsson, Implemas affärsområdeschef för Integrations, ser en liknande utveckling. I en tid då företag flyttar hela system eller delprocesser till molnet, och mer specialiserade tjänster används för specifika processer blir integration allt viktigare. Kunderna överlåter allt oftare helhetsansvaret för integrationer till en extern aktör.

Polypeptide är ett globalt tillväxtföretag inom Life science. En viktig pusselbit i deras tillväxtresa är digitalisering där ett flertal system ska läggas till systemkartan. Att integrera dessa system med Dynamics AX är naturligt för att säkerställa hög datakvalitet och minimera repetitivt jobb. Men vilken integrationsstrategi är rätt för PolyPeptide?

Att bygga dessa integrationer som Point-to-Point kan kännas lockande då det initialt är enkelt att implementera och inte medför några licens eller transaktionskostnader. Medaljens baksida är att komplexitet i ERP-system ökas exponentiellt i takt med lokala anpassningar. Ansvarsfrågan är diffus när verksamheter tillämpar en Point-to-Point strategi. Vem äger egentligen problemet när källkoden till affärssystemet har ändrats?

Istället har PolyPeptide valt att satsa på löst kopplade integrationer som levereras som tjänst av Implema. I dagens systemlandskap bestående av en mix av traditionella on-premlösningar med moderna SaaS-lösninger blir den typen av strategi viktigare då systemen uppdateras automatiskt flera gånger per år. Den enda lösningen i framtiden är att kontinuerligt minska komplexiteten i alla led, hålla sig till standard och använda en framtidssäkrad integrationsplattform som nav för all kommunikation mellan system.

– Implema har sedan 2015 jobbat nära PolyPeptide där vi först erbjöd en global lösning baserad på Dynamics AX som sedan övergick i ett ALM-upplägg som inleddes 2016. Att nu ta steget fullt ut och låta Implema ta ansvar för integrationerna är ett naturligt nästa steg och vi är glada över att få fortsatt förtroende genom detta nya ramavtal, säger Mathias Arvidsson, Business Area Manager Implema AB.

– Efter en utvärderingsfas så har det strategiska valet att hantera integrationer som en SaaS lösning landat som det bästa alternativet för PolyPeptide. Vi befinner oss i en digitaliseringsresa och har framöver ett antal intressanta applikationsprojekt som alla involverar integrationer i olika utsträckning, säger Fredrik Permsjö, Teamleader ERP & Application Services på PolyPeptide Group.

Han fortsätter:
– I en integrerad miljö där enskilda applikationer i allt större utsträckning uppdateras med automatik finns det, förutom den tekniska lösningen, ett antal viktiga förutsättningar som behöver finnas på plats. En av dessa förutsättningarna är att på ett proaktivt sätt säkerställa fungerande övervakning, support och utveckling. PolyPeptide har sedan tidigare ett nära och bra fungerande samarbete med Implema kopplat till Dynamics 2012 och vi känner oss trygga i att utöka detta samarbete till att även inkludera integrationer som en SaaS lösning.

Läs även
Integration helt avgörande för morgondagens affärssystemplattform

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Mathias Arvidsson,
Business Area Manager Development & Integration

Vill du veta mer?

Jag kan berätta mer om Integration as a service.
Mathias Arvidsson

Fortsätt läsa

Den 1 juni flyttar Implema i Sundsvall till nytt kontor i centrala i Sundsvall. Sedan etableringen i Sundsvall år 2016 har Implemas personalstyrka ökat från 2 till 12 personer.

Implema fortsätter att växa

Under hösten 2019 valde Camfil, som är en ledande tillverkare av renluftslösningar, Implema för att implementera en fullskalig affärssystemslösning för hela deras verksamhet baserat på Microsoft D365

Camfil och Implema tecknar långsiktigt samarbetsavtal för support, applikationsförvaltning och vidareutveckling av Dynamics 365

A dedicated team has proven that with a strong teamwork and Implema’s well-proven principles an implementation of a fully validated SAP S 4HANA business system is possible in just 6 months.

Latest version of SAP S/4HANA implemented and live in record time with Implema

Ett starkt teamarbete och Implemas välbeprövade principer, Implema Way har möjliggjort en implementation av ett fullt validerat SAP S/4HANA affärssystem på bara 6 månader.

Senaste versionen av SAP S/4HANA implementerad och live på rekordkort tid tillsammans med Implema