Integration helt avgörande för morgondagens affärssystemplattform

Integration helt avgörande för morgondagens affärssystemplattform

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Enligt analysföretaget Gartner kommer tiden och kostnaden för att utveckla en digital plattform år 2020 att utgöras till 50% av integrationsarbete. Mathias Arvidsson, Implemas affärsområdeschef för Integrations, ser en liknande utveckling. I en tid då företag flyttar hela system eller delprocesser till molnet, och mer specialiserade tjänster används för specifika processer så blir integration allt viktigare.

”Vi ser att ERP-kärnan blir enklare och allt oftare kompletteras med Best-of-Breed produkter som behöver integreras mot”, säger Mathias Arvidsson.

Andra trender som Mathias ser påverkar branschen för affärssystem är att kunderna allt oftare överlåter helhetsansvaret för integrationer till en extern aktör, och att man väljer molnbaserade alternativ för att vara rustad för ny teknik, som AI, Machine Learning och IoT.

Mot bakgrund av den här utvecklingen har Implema utvecklat lösningen Implema Integration Provider, som är en integrationslösning där Implema, via den egna molntjänsten, tar ett helhetsansvar för projekt, drift och förvaltning av ett stort antal kunders integrationslösningar. Här finns en lång historik med erfarna konsulter och nöjda kunder som kan förlita sig på att Implema tar hand om integrationslösningen så att de kan fokusera på andra saker.

Se hela videon här, där Mathias Arvidsson berättar om trender han ser inom integration, vad kunderna efterfrågar idag och hur Implema kan stödja företag inom integration.

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Mathias Arvidsson,
Business Area Manager Development & Integration

Kontakta mig om du vill veta mer om integration.

Mathias Arvidsson

Fortsätt läsa

Besök SAP NOW på Nacka Strandmässan den 12 mars 2020 och träffa oss på Implema i vår monter under en inspirerande dag. Vi är på plats tillsammans med många av våra kunder och hoppas att även du vill göra oss sällskap.

Träffa Implema på SAP Now i Stockholm

Implema utsedd till SAPs Business Partner of the year 2019

Implema – SAP Business Partner of the year 2019

Implema i Malmö välkomnar till en AfterWork riktad till dig som studerar industriell ekonomi, ekonomi, system- eller datavetenskap.

Student AW Malmö 27 feb – Vilken karriär väljer du?

Implema i Linköping välkomnar till en AfterWork riktad till dig som studerar civilingenjörslinjen, logistik, industriell ekonomi, ekonomi, maskin, system- eller datavetenskap.

Student AW Linköping 13 feb – Vilken karriär väljer du?