Aktuellt

IT-bolaget Implema accelererar tillväxtresan – startar nytt affärsområde

När investmentbolaget Litorina i höstas gick in som majoritetsägare i Implema och Lars Wollung tog plats som styrelseordförande, var det med det uttalade syftet att accelerera den tillväxtresa Implema påbörjat. Som en del i det etablerar nu Implema ett nytt affärsområde som ska möta kundernas framtida behov av ny teknik och guidning i sin digitala transformation. Chef för det nya affärsområdet blir Daniel Falk.

Det var i augusti förra året som Litorina gick in som partner och majoritetsägare i Implema, Sveriges ledande specialist på implementation av affärssystemen SAP och Microsoft Dynamics. Samtidigt tog Lars Wollung, med en bakgrund bland annat som vd för IT-konsultbolaget Acando och ett flertal tunga styrelseposter inom IT, plats som styrelseordförande i bolaget.

Daniel Falk, new head of Implema Business Solution and advisory
Daniel Falk leder Implemas nya framtidssatsning Business Solutions and Advisory.  

Ett första resultat av partnerskapet är att Implema nu etablerar ett nytt affärsområde kallat Business Solutions and Advisory. Initiativet utgör en del i en offensiv tillväxtstrategi, där man initialt börjar med att bredda bolagets tjänster. Därigenom tar man en både bredare och större roll som långsiktig guide och partner i kundernas digitala transformation.

Fokus kommer framför allt att ligga på att hjälpa kunder att skapa affärsvärde genom de möjligheter som finns i moderna affärssystemsplattformar och best-of-breed-lösningar, och då primärt i de båda innovationsplattformarna Microsoft Power Platform och SAP Business Technology Platform. Lösningarna omfattar artificiell intelligens, automatisering, apputveckling, data och analys samt integration.

Det nya affärsområdet kommer, förutom att erbjuda rådgivning och leverans av tjänster inom digital transformation, innehålla en inkubatorsdel, som helt ska syssla med att driva upp nya områden.

Nu tar vi ytterligare ett steg i att erbjuda intelligent digitalisering. Digital transformation och innovation kommer att accelerera inom de kommande åren. Många organisationer är nu mer än någonsin i behov av att snabbt kunna ändra sina affärsprocesser för att anpassa sig till nya förväntningar och efterfrågan från sina kunder. Då behövs en ny sorts flexibilitet och snabbhet när det kommer till verksamhetsstöd. Det är det kundbehovet vi nu möter, kommenterar Jörgen Aronsson, CEO för Implema

Chef för det nya affärsområdet blir Daniel Falk, idag chef för den enhet inom Implema som är specialiserade på affärssystemet SAP. Daniel, som varit på bolaget i tre år, är utbildad civilingenjör och har en bakgrund inom Försvarsmakten, som försvarsmaktsingenjör. Han har också arbetat som sälj- och marknadschef på managementkonsultföretaget Syntell samt som Director Business Advisory på mjukvaruföretaget Snow Software.

Daniel har gjort ett fantastiskt arbete på Implema under de tre år han varit här och är en mycket uppskattad chef och kollega. Han är helt rätt person att leda och utveckla denna för oss strategiskt viktiga nya satsning. Jag ser fram emot att tillsammans med honom och övriga medarbetare på Implema växla upp vår tillväxtresa, säger Jörgen Aronsson.

Vår kärnaffär hittills har varit att implementera affärssystemplattformarna SAP och Microsoft Dynamics.
Samtidigt vet vi att många av våra kunder efterfrågar ytterligare hjälp i att få ut den fulla potentialen av dem i sin digitaliseringsresa. Genom att ta vara på den nya teknik som nu snabbt blir tillgänglig ska Implema hjälpa kunderna med dagens och morgondagens behov och utmaningar. Vi vill skapa framtidssäkrade lösningar utifrån varje kunds unika affärsbehov, säger Daniel Falk, tillträdande chef för det nya affärsområdet Business Solutions and Advisory.

Ytterligare fyra av de ledande seniora konsulterna inom Implema följer med till det nya affärsområdet.

Katarina Sutrowitz, idag Sales Director SAP på Implema, har utsetts att efterträda Daniel Falk som Business Area Manager SAP.

För mer information, vänligen kontakta:
Daniel Falk, Business Area Manager Business Solutions and Advisory, Implema, 076-047 01 21, daniel.falk@implema.se

Om Implema
Vi stärker konkurrenskraften hos våra kunder genom intelligent digitalisering. Som Sveriges ledande specialist på affärssystemen SAP och Microsoft Dynamics ser vi till att våra kunder snabbt och säkert får ett affärssystem som är redo för framtiden. Härifrån utforskar vi nya idéer och arbetssätt, samt hjälper kunden att maximera nyttan av den senaste tekniken. Implema har levererat affärskritiska projekt sedan 1998. Idag är vi 180 medarbetare utspridda på 10 kontor, från Malmö i söder till Umeå i norr*, och omsätter 300 MSEK.

Har du frågor om vårt nya affärsområde Business Solutions and Advisory?

Varmt välkommen att kontakta mig
Dela med dig

Relaterat innehåll