Camfil och Implema tecknar långsiktigt samarbetsavtal för support, applikationsförvaltning och vidareutveckling av Dynamics 365

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Camfil och Implema tecknar långsiktigt samarbetsavtal för support, applikationsförvaltning och vidareutveckling av Dynamics 365
Under hösten 2019 valde Camfil, som är en ledande tillverkare av renluftslösningar, Implema för att implementera en fullskalig affärssystemslösning för hela deras verksamhet baserat på Microsoft Dynamics 365, initialt med den svenska delen av Camfils verksamhet som innefattar moderbolaget och de svenska produktion och säljenheterna. Första bolaget är sedan några månader i produktion med Dynamics 365 och som en fortsättning på detta arbete har Camfil tecknat långsiktigt samarbetsavtal för support, förvaltning och vidareutveckling med Implema.

Samarbetsavtalet innefattar förutom support och förvaltningstjänster även hantering av de kontinuerliga uppdateringar Microsoft släpper flera gånger per år, där alla kunder med Dynamics 365 ligger på senaste releasen, kallat One Version. Implemas roll är att säkerställa att Camfil smidigt kan göra dessa övergångar när nya releaser släpps och säkerställer att Camfil kan ta till sig den senaste utvecklingen och ligger i framkant på de möjligheter som ges av deras val av Microsoft Dynamics 365. Camfils val av Dynamics 365 och med de kontinuerliga uppdateringar som kommer med det har flera fördelar som i korthet sammanfattas av Viktor Lundqvist, affärsområdeschef för Microsoft Dynamics på Implema:

– Den stora vinningen med Dynamics 365 och One Version är att våra kunder som väljer denna lösning alltid har ett uppdaterat affärssystem och slipper stora omfattande uppgraderingar. Releaserna sker istället per automatik upp till åtta gånger per år. Viktor fortsätter:

– Det är ett klokt sätt att såväl riskminimera som att ha kostnadskontroll. Att dessutom välja att ta detta stöd av Implema gör processerna lättare för kunden, då vi stöttar alla våra Dynamics 365-kunder med dessa tjänster och på så vis också får stordriftsfördelar, vilket gynnar Camfil i detta fall. Implema har en djup kunskap i de releaser som släpps som inte en enskild kund kommer ha möjlighet att själva ha.

Anders Hedenros som  är CIO på Camfil lyfter fram följande skäl till valet av Dynamics 365 och One Version och varför valet föll på Implema. Anders Hedenros säger:

– Camfil har tidigare haft fler olika installationer av Microsoft Dynamics i koncernen, med olika versioner och olika lösningar. Med Dynamics 365 och Microsofts tänk kring One Version, så tillåter detta att vi kan ha samma lösning på hela koncernen, vilket är ett viktigt steg i att harmonisera våra processer i koncernen och göra det mer transparent internt på Camfil mellan olika länder.

Camfil är världsledande inom luftfilter och renluftslösningar.

I över ett halvt sekel har Camfil hjälpt människor att andas ren luft. Som ledande tillverkare av renluftslösningar av premiumklass, förser vi med kommersiella och industriella system för luftrening och stoftavskiljning som förbättrar produktivitet och utrustning, minimerar energianvändning och gynnar människors hälsa och miljön. Vi är övertygade om att de bästa lösningarna för våra kunder också är de bästa lösningarna för vår planet. Det är därför vi i varje steg på vägen – från design till leverans och över hela livscykeln – överväger effekterna av vad vi gör både för människor och i världen runt omkring oss. Genom ett nytt tillvägagångssätt för problemlösning, innovativ design, exakt processkontroll och ett starkt kundfokus strävar vi efter att spara mer, använda mindre och hitta bättre lösningar – så vi alla kan andas lättare.

Camfil-gruppen har sitt huvudkontor i Stockholm och har 30 produktionsenheter, 6 R&D-center, lokala försäljningskontor i 30 länder, cirka 4 800 anställda och växer stadigt. Vi är stolta över att hjälpa kunder i en mängd olika industrier och i andra verksamheter över hela världen. För att upptäcka hur Camfil kan hjälpa dig att skydda människor, processer och miljö, besök oss på www.camfil.se.

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Viktor Lundqvist,
Business Area Manager Microsoft Dynamics

Vill du veta mer om Implema och Dynamics 365?

Kontakta mig så berättar jag mer.

Fortsätt läsa

Som trainee på Implema utbildas du till affärssystemkonsult. Du får jobba med digitalisering och med att utveckla företags affärsprocesser med hjälp av SAP och Microsoft Dynamics.

Trainee affärssystem – SAP och Microsoft Dynamics!

På årets Implema Inspire utvecklade Daniel Falk vad Implema menar med att implementera rätt affärssystem för att framtidssäkra kundens affär.

Rätt affärssystem för innovation och ny teknologi genom hela livscykeln!

Vad gör man egentligen som trainee och vad innebär det att jobba som affärssystemkonsult? Få en unik inblick i en trainees vardag genom att följa 2020 års traineekulls instagramkonto.

Vill du få en inblick i hur det är att vara trainee på Implema?

Efter en förstudie under våren 2020 valde bolaget att gå vidare med Implema som partner för implementering av SAP S/4HANA.

Elcowire Group väljer Implema som partner för implementation och hosting av sitt nya affärssystem SAP S/4HANA.