Från listor i Excel till Microsoft Dynamics 365 Sales Professional på fyra veckor!

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement
Censor M&A fick på fyra veckor, med hjälp av Implema och Microsoft Dynamics Sales Professional, ett CRM -verktyg för att långsiktigt och strukturerat bearbeta marknaden. Från ett ineffektivt arbetssätt, som i stort byggde på kund och prospektlistor i Excel, har Censor M&A nu en CRM – plattform i molnet som stödjer bolagets fortsatta tillväxt.

Med erfarenhet från över 100 bolagstransaktioner är Censor AB Mergers & Acquisitions idag en av Sveriges mest etablerade rådgivare inom ägarfrågor och bolagstransaktioner för ägarledda bolag. Bolaget, som grundades 2004, erbjuder rådgivning och projektledning inom ägarplanering, ägarskiften och förvärv till små och medelstora onoterade bolag.

I våras fattade man beslut om att det var dags att lämna Excel bakom sig och skaffa ett verktyg för att långsiktigt och strukturerat bearbeta marknaden. Valet föll på Microsoft Dynamics Sales Professional och Implema, som under våren tagit steget att utveckla sitt erbjudande inom CRM under ledning av Mattias Liss-Daniels.

Insikten om att det var dags att göra en nystart för att långsiktigt och strukturerat ta sig an marknaden hade funnits ett tag hos bolagets grundare och ägare Mats Axell. Bolagets marknadsbearbetning var otillräcklig, ineffektiv och byggde i stort sett på kund- och prospektslistor i Excel.

Dynamics 365 Sales Professional

Mats Axell, som också är bolagets VD, säger så här om varför man inte investerat i ett CRM-system tidigare:

Som grundare av Caesar Affärssystem var jag en av de som skapade och utvecklade den svenska CRM-marknaden på 90-talet, så detta är inget nytt för mig, men man är väl som bagarens barn och tycker att man kan hålla allt i huvudet när bolaget är litet. Men i takt med att Censor har vuxit och fortsätter att växa behöver vi framtidssäkra vår affär och investera i en plattform som stöttar och driver vår utveckling.

Axell fortsätter:

På knappt fyra veckor fick vi, med hjälp av Implema, ett verktyg för att långsiktigt och strukturellt bearbeta marknaden. Systemet är nu uppsatt för leads-, prospects- och kunddialog hela vägen till att kunden är ”klar”.

Mattias Liss-Daniels, som drivit projektet från Implemas sida, sammanfattar projektet:

Med den lösning vi snabbt implementerade har Censor nu en framtidssäker plattform och ett verktyg som kommer hjälpa bolaget att växa. Lösningen är Microsoft Dynamics 365 Sales Professional, som också är integrerad med Credit Safe för att Censor ska ha tillgång till uppdaterad finansiell data om bolagen. Systemet är nu också ”laddat” med definierade målgrupper och konfigurerat för en löpande bearbetning.

Med en molnbaserad plattform har Censor alltid den senaste versionen av Dynamics 365 Sales Professional. Liss-Daniels sammanfattar fördelarna så här:

Utöver att alltid ha den senaste versionen vet jag att Censor nu kommer jobba effektivare och enkelt kunna nå och bearbeta nya målgrupper. CRM-plattformen stödjer Censors fortsatta tillväxt och hjälper till att framtidssäkra företaget för nästa generation Censorianer.

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Mattias Liss Daniels,
Dynamics CRM Lead

Vill du veta mer om CRM och om Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement?

Välkommen att kontakta mig!

Fortsätt läsa

Jul- och nyårshälsning från Implema

Vi närmar oss slutet av detta år och vill här skicka en jul- och nyårshälsning från Implemas VD Jörgen Aronsson. Han sammanfattar 2020 med ett ord: annorlunda. Ett år då vi tvingats stanna upp och tän

Från listor i Excel till Microsoft Dynamics 365 Sales Professional på fyra veckor!

Censor M&A fick på fyra veckor, med hjälp av Implema och Microsoft Dynamics Sales Professional, ett CRM -verktyg för att långsiktigt och strukturerat bearbeta marknaden.

Implema växer i region Syd

Implema tar nu steget för att fortsätta sin tillväxt i södra Sverige när bolaget rekryterar Anders Hollerup som Key Account Manager och ”driver” för Implemas tillväxt i Syd.

Trainee affärssystem – SAP och Microsoft Dynamics!

Som trainee på Implema utbildas du till affärssystemkonsult. Du får jobba med digitalisering och med att utveckla företags affärsprocesser med hjälp av SAP och Microsoft Dynamics.