Aktuellt

Implema Meets Sundsvall den 20/4

Varmt välkommen till en eftermiddag fylld med nyheter, kunskap och inspiration samt mingel och AW!

När: 20 april 2023, incheckning från klockan 15.00 
Var: Implemas kontor, Södra Järnvägsgatan 37, Sundsvall 
För: Implemas kunder, partners och andra av våra vänner

Program:
15.00-15.30: Incheckning och mingel
15.30-17.30: Kunskaps- och inspirationspass, läs mer om passen nedan
17.30: Mingel med mingelmat och dryck

Programpunkter:

Pass 1: Intelligent digitalisering – vad är det, egentligen?

Vi på Implema säger  att ”Vi framtidssäkrar din affär genom intelligent digitalisering” – men vad innebär det egentligen? I denna session får du höra mer om hur vi, med utgångspunkt i vårt beprövade angreppssätt Implema Way, ser på intelligent digitalisering framåt. Är det bara självkörande bilar, truckar med eget medvetande och drönarledd produktion? Eller finns det flera sätt att se på intelligent digitalisering? 

Talare: Daniel Falk, ansvarig för vårt nystartade affärsområde Business Solutions & Advisory samt Jesper Lindsten och Marcus Genberg från Implema Integrations.

Pass 2: BAE Systems S/4-resa och implementationen av EWM

BAE Systems är ett globalt, högteknologiskt företag med ca 80 000 anställda varav ca 
2 000 i Sverige (Örnsköldsvik och Karlskoga). De utvecklar och integrerar några av världens mest avancerade och teknikledande försvarslösningar. Här berättar de om sin resa med att implementera S/4HANA och vad det har inneburit för särskilda utmaningar i ett kunskapsintensivt företag, som dessutom har extra stränga krav på cybersäkerhet, industrispionage och regelefterlevnad. De delar också med sig om hur de arbetar med planering via roadmaps. Utifrån konkreta exempel får vi även höra om hur de hanterar sitt moderna, flexibla lageradministrationssystem med digitaliserade och accelererade lagerprocesser (EWM).  

Talare: Pernilla Mårtensson, Head of Information Systems och David Thelin, Business Developer, båda från BAE Systems.

Pass 3: Hur kan Analytics hjälpa dig och ditt företag?

Alla påverkas vi av faktorer i vår omvärld, inte minst de finansiella. Ett exempel på det är den senaste tidens kraftigt fluktuerande elpriser. I dagsläget har du kanske en app för att följa upp din strömförbrukning hemma? Kanske jämför du dina kostnader med olika faktorer som temperatur eller vind? Egentligen borde det vara lika självklart att följa upp sin affärsverksamhet på samma sätt; med färsk och korrekt data, skarpa analyser och bra visualisering som möjliggör insikter som snabbt går att agera på. Hur går det egentligen för bolaget, var går det bra, har man kostnader man inte är medveten om? I den här sessionen kommer vi att gå igenom Analytics, visa varför det behövs samt hur snabbt och enkelt verksamheten kan vara igång med det.

Talare: Claudia Beyer och Göran Flink Joles, Team Lead & Expert Consultants Analytics på Implema.

Pass 4: Så blir ditt affärssystem smartare än en smartphone

I framtiden är det inte osannolikt att affärssystemet kommer uppdateras löpande i bakgrunden, precis som apparna i telefonen. Idag släpps uppdateringarna redan flera gånger per år, och det har blivit allt svårare att arbeta med anpassningar. Hur det här fungerar i praktiken är än så länge ganska okänt, därför vill vi i detta pass dela med oss av de senaste insikterna och kunskaperna om så kallade extensions och appar, som får ditt affärssystem lika smidigt, lätthanterat och smart som en smartphone.

Talare: Carl-Johan Nordqvist från Business Solutions & Advisory på Implema samt Jens Wallgren från Implema Integrations.

Varmt välkommen!

Vänliga hälsningar
Pia Nordstrand
Consultant Manager, Implema Sundsvall

Om Implema Meets 
Med Implema Meets vill vi samla kunder, partners och andra Implema-vänner som finns lokalt i de olika områden där vi har kontor. Vi har utvecklat det här konceptet inte bara för att umgås och nätverka, utan också för att inspirera, utbilda och lära från varandra genom kundcase, föredrag och workshops. Dessutom uppskattar vi att, mellan alla digitala möten, också få ses fysiskt ibland.

Har du frågor om Implema Meets?

Varmt välkommen att kontakta mig
Dela med dig

Relaterat innehåll