Aktuellt

Senaste versionen av SAP S/4HANA implementerad och live på rekordkort tid tillsammans med Implema

Ett dedikerat team från Fujifilm Diosynth Biotechnologies har tillsammans med teamen från Implema AB och Implement Consulting Group bevisat att det med ett starkt teamarbete och Implemas välbeprövade principer, Implema Way möjliggjort en implementation av ett fullt validerat SAP S/4HANA affärssystem på bara 6 månader.

I oktober påbörjades arbetet och initialt jobbade teamen såväl på plats i Hilleröd som på distans. På grund av covid-19 bedrivs arbetet sedan mars på distans och så här säger Katarina Sutrowitz, Sales Director SAP på Implema om projektleveransen:

Vi är mycket stolta och glada att vi kunnat möta Fujifilms högt uppsatta mål vid implementeringen. Detta har varit ett gediget lagarbete med tydlig målfokusering från start som bevisar att vårt arbetssätt och metodik, Implema Way, är snabbaste vägen för att implementera ett affärssystem, och att det även kan göras på distans när omständigheterna kräver det. Ett stort tack till de kompetenta och dedikerade teamen på Fujifilm Diosynth Biotechnologies och på Implement Consulting Group för ett fantastiskt samarbete.

Christian Houborg, VP, Product Supply Fujifilm Diosynth Biotechnologies och projektägare, understryker vikten av att komma i mål på utsatt tid och säger:

Implema gjorde verkligen en skillnad i detta projekt som vår implementeringspartner. Implema Way och ett agilt arbetssätt för SAP-implementeringar var nyckeln till vårt beslut att välja Implema som partner och det gav oss förtroende för möjligheten att implementera ett SAP S/4HANA-lösning på bara 6 månader. Implema levererade enligt sitt löfte – våra kombinerade team arbetade som ett stort team och levererade projektet i tid och på budget.

Implema fortsätter nu att arbeta tillsammans med Fujifilm Diosynth Biotechnologies i förvaltningsfasen både genom Hosting och Application Lifecycle Management tjänster.

Peter Wiotti, Affärsområdeschef Technology kommenterar uppdraget så här:

Förtroendet vi fått från Fujifilm Diosynth Biotechnologies betyder mycket för oss och jag ser fram emot ett fortsatt samarbete. Vi har många kunder inom Life Science och vår erfarenhet och kunskap om vilka regler som gäller för denna specifika bransch är av stort värde.

Mer information
Katarina Sutrowitz
Sales Director SAP
Telephone: +46 8 50312471
Mobile: +46 73 0935448
katarina.sutrowitz@implema.se

Om Implema

Implema är Sveriges ledande specialist på att snabbt implementera affärsstödslösningar baserat på marknadens ledande affärssystem: SAP och Microsoft Dynamics.

Med mer än 20 års erfarenhet av affärskritiska projekt guidar Implema svenska och internationella företag till effektiva och hållbara affärsprocesser och den snabbaste och tryggaste vägen till framtidens affärssystem.

Implema har huvudkontor i Stockholm med lokala kontor i Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Karlstad, Västerås, Sundsvall, Umeå samt eget driftscenter i Örebro. Företaget, som grundades 1998, omsätter 220 miljoner kronor och har 140 medarbetare. Implema ägs fortfarande av de fyra grundarna som samtliga är aktiva i bolaget.

Katarina Sutrowitz,
Business Area Manager SAP

Vill du veta mer om implementering eller uppgradering till SAP S/4HANA?

Lämna ett meddelande till mig.
Dela med dig

Relaterat innehåll