Aktuellt

Träffa Pär Hansson, en av våra re-joiners på Implema

Pär och jag träffades över Teams en solig dag i slutet av maj. Jag var nyfiken på att höra varför Pär nu är en av flera re-joiners på Implema. Pär har en lång och bred erfarenhet som konsult inom affärssystem och logistik.

Pär och jag träffades över Teams en solig dag i slutet av maj. Jag var nyfiken på att höra varför Pär nu är en av flera re-joiners på Implema. Pär har en lång och bred erfarenhet som konsult inom affärssystem och logistik och startade sin karriär med Movex som affärssystem på 1990 talet i linjen. Sedan 2004 arbetar Pär som konsult med Microsoft Axapta, Dynamics AX och D365 FO.

2017 började Pär för första gången på Implema men förra året valde Pär att börja som projektledare hos ett annat bolag i branschen. Till Implemas stora glädje är han dock nu tillbaka. På våra ”tre korta” svarar han så här:

Nu när du kommer tillbaka till oss på Implema, vad ser du mest fram emot?

 Implema är best in class inom implementationer av affärssystem! Jag vet att jag kommer få jobba brett i rollen som lösningsarkitekt med fokus på verksamhetsutveckling och det passar mig perfekt. På Implema vet jag att man får förtroendet att göra det man vill, bara man sträcker upp handen.

– Jag gillar också tempot på bolaget och att få jobba med den spännande pre-sales delen.

En följdfråga kring best in class implementationer, kan du utveckla detta lite?

– En sak som är unikt med Implema är inte bara själva metodiken utan också vårt mindset, vår kultur och hur vi jobbar, det vi kallar Implema Way. Framgångsfaktorerna är bland andra att inte ge kunden för många alternativ och att vi alltid ifrågasätter om anpassningar verkligen är nödvändiga, detta för att kunna leverera en lösning på tid och budget.

Vilka nya erfarenheter tar du med dig?

– Jag lärde mig mycket under förra året då jag jobbade mer som renodlad projektledare. Däremot saknade jag möjligheten att kunna jobba i en bredare roll där mer av min kompetens och erfarenhet kommer till sin rätt.

Vet du redan nu vad du ska jobba med när du börjar?

– Jag vet redan nu att jag kommer jobba med några av våra stora kunder såsom PolyPeptide, Atlas Antibodies och Nexus.

– Dessutom kommer jag att jobba med ”enhancements” där vi inom verksamheten kommer att utveckla våra erbjudanden inom Dynamics och Analytics där vi idag ser en stor efterfrågan hos våra kunder.

Av och med Camilla Waernelius och Pär Hansson

Dela med dig

Relaterat innehåll

Transparent5x5px
Spela videoklipp