Aktuellt

Nexus tar nästa steg: rullar ut Dynamics 365 i Europa tillsammans med Implema

Nexus ger Implema fortsatt förtroende på Dynamics 365 resan med ett samarbetsavtal för utrullning till nästa europeiska bolag. Efter att ha implementerat Dynamics 365 i den svenska verksamheten rullades lösningen under förra sommaren ut till Frankrike. Nu tas nästa steg: utrullning till bolagets verksamhet i Tyskland.

Nexus Group är ett snabbväxande och innovativt identitetshanteringsföretag med 300 anställda i Europa och Indien samt ett globalt partnernätverk. För att effektivisera, konsolidera och automatisera sina affärsprocesser tog  Nexus Group 2018 beslutet att tillsammans med Implema implementera Microsoft Dynamics 365.

Kristofer Bergmar, CFO Nexus Group

Vi ville få ett skalbart affärssystem i molnet som skapar möjligheter för fortsatt digitalisering, automatisering och datadrivna beslut, berättar Kristofer Bergmar, CFO på Nexus Group. Vi hade även ett stort behov av att få en plattform som möjliggör ett bättre samarbete och ökad transparens mellan våra bolag i olika länder.

Under sommaren 2018 gick Nexus svenska bolag live med Dynamics 365. I nära samarbete har Implema och Nexus fortsatt med vidareutveckling av applikation och hantering av automatiska uppdateringar med hjälp av One Version.

Utrullning till bolagets franska verksamhet slutfördes under sommaren 2020. Som en fortsättning på samarbetet har Nexus Group och Implema tecknat ett samarbetsavtal för nästa steg: utrullning av Dynamics 365 till den tyska verksamheten.

Avtalet innefattar ett nära samarbete, där Nexus Group och Implema tillsammans arbetar med att fasa ut gamla systemlandskapet i Tyskland, för att ersätta det med Dynamics 365 Finance and Operations.

Madeleine Hoffsten, Säljansvarig Microsoft Dynamics Implema

Vi ser verkligen fram emot den fortsatta resan tillsammans med Nexus, säger Madeleine Hoffsten som är säljansvarig för Dynamics 365 på Implema. Vi älskar korta projekt där vi snabbt går live med så låg risk som möjligt för att sedan utveckla affärsvärdet stegvis. Det är precis så vårt samarbete ser ut med Nexus Group. Första steget var en stabil och framtidssäker plattform i Dynamics 365 och nu fortsätter vi tillsammans att utveckla affärsvärdet steg för steg. Vi började med det svenska bolaget och går nu vidare ut i Europa.

Nexus Group webbplats: www.nexusgroup.com

Vill du och ditt företag göra en liknande resa?

Varmt välkommen att kontakta mig!

Relaterade lösningar

Dela med dig

Relaterat innehåll