Aktuellt

Implema tillsätter Head of Growth and Acquisitions

IT-bolaget Implema fortsätter att satsa. Nu tillsätter man Viktor Lundqvist, fram till nyligen Business Unit Director Dynamics på bolaget, som Head of Growth and Acquisitions.

Investmentbolaget Litorina gick i höstas in som majoritetsägare i Implema, Sveriges ledande specialist på implementation av affärssystemen SAP och Microsoft Dynamics. Samtidigt tog Lars Wollung, med en bakgrund bland annat som vd för IT-konsultbolaget Acando och ett flertal tunga styrelseposter inom IT, plats som styrelseordförande i bolaget. Med ny ägare och styrelseordförande är det uttalade syftet att accelerera Implemas tillväxt. Som en del i tillväxten ser man förutom möjligheter till förvärv, också möjligheten att växa organiskt med nya samarbeten och strategiska partnerskap som kan stärka erbjudandet. Flera steg har redan tagits i den riktningen och nu tillsätter man en Head of Growth and Acquisitions.

Till den nyinrättade tjänsten har man rekryterat, Viktor Lundqvist, fram till nyligen Business Unit Director Dynamics på företaget. Viktor är utbildad civilingenjör och har en Master of Science in Computer Engineering från Linköpings universitet. Han har en lång och gedigen erfarenhet inom framför allt området molnlösningar och digital transformation, bland annat som vd för Innofactor. Han har vidare arbetat i tio år på Medius i olika roller, bland annat som vd och som Global Head of Consulting. På Implema har Viktor varit i drygt 3 år.

Jag har varit med på flera tillväxtresor tidigare, erfarenheter som jag kommer att ha stor nytta av i min nya roll. Förutom att fortsatt få jobba nära vår visionära vd Jörgen Aronsson, är det extra roligt att ha med oss Litorina och vår nya styrelseordförande Lars Wollung, som bidrar med kompetens och muskler. Jag ser fram emot att rivstarta arbetet, säger Viktor Lundqvist.

Vi tar nu stora kliv i vårt arbete med att accelerera vår tillväxtresa. Att tillsätta en Head of Growth and Acquisitions är ett naturligt nästa steg. Viktor Lundqvist, med sin gedigna kompetens och tidigare erfarenheter, är som klippt och skuren för uppdraget, kommenterar Jörgen Aronsson, CEO på Implema

Viktor har tillträtt sin tjänst.
 
För mer information, vänligen kontakta:
Jörgen Aronsson, CEO Implema, jorgen.aronsson@implema.se

Dela med dig

Relaterat innehåll