Aktuellt

BAE Systems fortsätter sin digitaliseringsresa med Implema som aktiv partner

BAE Systems har gett Implema förtroendet att operativt och strategisk stötta BAE Systems på sin fortsatta digitaliseringsresa. Partnerskapet inom Application Lifecycle Management (ALM) består av guidning och applikationsutveckling för att kontinuerligt utveckla, effektivisera och digitalisera BAE:s SAP-lösning framåt inklusive operativ support och driftövervakning av SAP S/4HANA.

SAP är central del i vår affärssystemsstrategi och att nu ta nästa steg för att bättre och effektivare nyttja de fördelar vi kan få med gjorda investeringar är viktigt. Där har vi stora förväntningar på vår nya partner – och oss själva, säger Kalle Hagström, IT-chef på BAE Systems. Det finns stor potential med SAP som vi ser att vi kan utnyttja mer i vår fortsatta digitaliseringsresa. Detta kräver en aktiv support- och utvecklingspartner.

Kalle H
Kalle Hagström, IT-chef, BAE Systems

I upphandlingen, som pågick under sommaren/hösten 2020, sökte BAE Systems kostnadseffektivitet och en proaktiv partner med en djup kunskap inom SAP S/4HANA.

Global koncern i 40 länder

BAE Systems är en global koncern med medarbetare i 40 länder. Koncernen levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. I Sverige finns koncernens 1,100 medarbetare på BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik och BAE Systems Bofors i Karlskoga.

En gedigen utvärdering av olika leverantörer resulterade i att BAE Systems valde Implema som sin framtida partner för de svenska bolagen i Örnsköldsvik och Karlskoga.

Guidning och applikationsutveckling för att effektivisera och digitalisera verksamheten

Sedan 1 februari ansvarar Implema för operativ support och driftövervakning av BAE:s befintliga SAP S/4HANA lösning men också guidning och applikationsutveckling för att kontinuerligt utveckla, effektivisera och digitalisera verksamheten. Implemas koncept Application Lifecycle Management bidrar till att möjligheterna med affärssystemet nyttjas fullt ut och att utvecklingen framåt sker i takt med BAE Systems verksamhetsbehov.

Implema och BAE Systems implementerar nu tillsammans en samverkansmodell, med en framåtblickande utvecklingsplan och roadmap för att steg för steg öka affärsnyttan.

Katarina S
Katarina Sutrowitz, Sales Director Implema

Vi är glada över att ha fått förtroendet som långsiktig partner till BAE Systems, säger Katarina Sutrowitz, Sales Director på Implema. Det ligger helt i linje med vårt fokus att hjälpa våra kunder att framtidssäkra sin affär med intelligent digitalisering. Extra roligt är att BAE Systems verksamheter finns i Örnsköldsvik och Karlskoga där vi har flera regionkontor i närheten vilket kommer ytterligare bidra till ett nära samarbete.

Applikationsutveckling SAP

Vill du ha en långsiktig partner som kan guida ditt företag på er digitaliseringsresa?

Varmt välkommen att höra av dig till mig!
Dela med dig

Relaterat innehåll