Kundcase

Expertbolaget inom modern handel, Avensia effektiviserar verksamheten med gemensamt, framtidssäkrat affärssystem i sex länder. I ett tätt samarbete med Implema har Avensia avslutat utrullningen av Microsoft Dynamics 365 för Finance & Operations - härnäst väntar moduler för Project operations och HR. I den följande filmen berättar Avensias projektledare Nathalie Torshall och Anders Wehtje, CFO mer om samarbetet och behovet av ett nytt affärssystem i den fortsatta tillväxten.
Företag
Avensia AB
Affärssystem
Microsoft Dynamics 365
Bransch
Handel

Avensia möter tillväxt med skalbart och effektivt affärssystem, gemensamt för 10 bolag i sex olika länder

I dag består Avensia av 10 olika bolag med säten i Sverige, Norge, USA UK och Filippinerna. Runtom i världen tillhandahåller företaget e-handelslösningar och strategier för modern handel bland annat. För företag inom B2C och B2B I Europa, Nordamerika och APAC har Avensia specialiserat sig på att accelerera tillväxt och långsiktig framgång för kunderna.

Innehållet i filmen är på engelska.

Avensia inleder samarbete med Implema

I takt med sin egen tillväxt uppstod behovet att arbeta mer enhetligt mellan bolagen i de olika länderna. Man växte ifrån tidigare arbetssätt och processer som fanns i olika olika affärs- eller ekonomisystem och behövde förnya och anpassa sitt affärssystem för en global marknad.

Implema var en av de få partners som Avensia fastnade för. Företaget kom fram till slutsatsen att Implemas mindset och arbetssätt att snabbt, effektivt få på plats standardsystem utan anpassningar matchade bäst mot deras verksamhet och eget tillvägagångssätt.

Valet av affärssystem föll på det användarvänliga och kraftfulla affärssystemet Microsoft Dynamics 365. Med det svenska bolaget som utgångspunkt upprättades en standardmall för Finance & Operations som sedan i olika omgångar rullades ut till de övriga bolagen runtom i världen. Med det nya affärssystemet på plats kan Avensia enklare planera, följa upp aktiviteter och processer globalt och effektivisera sin verksamhet kring Finance and Operations. Näst på tur väntar konfigurering och utrullning av bland annat Project and Operations och HR moduler.

Ett pandemi-digitalt projekt

Projektet genomfördes i princip helt digitalt, konsulterna från Implema var bara på plats i Lund vid några få tillfällen. Första tillfället genomfördes flera månader in i projektet!

Tack vare ett gemensamt pragmatiskt mindset och Implemas unika arbetssätt Implema way fick Avensia, steg för steg, land för land, snabbt på plats ett skalbart och effektivt affärssystem anpassad för den globala marknaden koncernen verkar på. Från med juni 2022 går projektet, som pågår över hela världen, in i nästa fas och vi ser fram emot ett fortsatt framgångsrikt samarbete.

Avensia är ett expertbolag inom modern handel. Vårt erfarna team hjälper företag med skräddarsydda strategier och den mest relevanta teknologin för e-handel, omnikanal, kundupplevelse och informationshantering. Med mer än 20 års erfarenhet och 350 experter på modern handel har vi kraften att hjälpa företag inom B2C och B2B i Europa, Nordamerika och APAC att accelerera tillväxt varje dag för långsiktig framgång. Läs mer på avensia.se.

Robert Grahn,
Sales Director Microsoft Dynamics

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig modernisera ditt affärssystem?

Varmt välkommen att kontakta mig

Relaterade lösningar

Dela med dig

Fler kundcase