Traineeprogram

Implema Trainee 2021

 ”Så det var bara check, check, check på allt jag var intresserad av. Om jag ska vara helt ärlig så gick det liksom inte att inte välja Implema för här får jag arbeta med allt som jag brinner för – så IT, management, problemlösning, affärsprocesser. 
Klara Strandell, Civilingenjör Maskinteknik och Implema Trainee 2020

Implema Traineeprogram

Ständig utveckling och eftertraktad kompetens

Som trainee på Implema får du ypperliga förutsättningar för att snabbt utvecklas till en självgående konsult inom områden som försäljning, logistik, inköp, produktion, ekonomi, programmering och integration. Som utbildad konsult får du en mycket eftertraktad kompetens, bra karriärmöjligheter och en ständig utveckling.

I början av traineeprogrammet introduceras gruppen till Implemas företagskultur, projektmetodik och hur vi arbetar enligt Implema Way, det som är en grund till att företaget idag är ledande i sverige när det gäller snabba och trygga projekt, såväl för nyimplementation av affärssystem som för uppgraderingar av befintliga affärssystem. Under hela programmet får du individuellt mentorstödd utbildning som varvas med praktik och självstudier med målet att du ska arbeta i kunduppdrag så snabbt som möjligt.

Implema Traineeprogram

IMPLEMA TRAINEEPROGRAM 2021

Ansökningar tas emot från 2 november!

Ansökningar till Implema Traineeprogram, med start juni 2021, tas emot via ansökningsformulär på denna sida från den 2 november 2020. Välkomna att bekanta er med programmet och återkom med er ansökan i November. 

Sök Implemas traineeprogram

Traineeprogram

Var med på vår resa

Under Implemas traineeprogram utbildas du till affärssystemkonsult. Som utbildad konsult får du en mycket eftertraktad kompetens och riktigt bra karriärmöjligheter. Vi som jobbar på Implema är ett jordnära gäng som värdesätter gemenskap och delaktighet och jobbar alltid i team. Vi brinner för att tillsammans med våra kunder utveckla företags affärsprocesser. Programmet utgörs av individuell mentorstödd utbildning varvat med praktik och självstudier.

Syftet är att ge dig som trainee de bästa förutsättningarna för att snabbt utvecklas till en självgående konsulter inom områden som försäljning, logistik, inköp, produktion, ekonomi, utveckling och integration.

Intresserad?

Till våra traineeprogram söker vi i första hand civilingenjörer, ekonomer, datavetare och systemvetare. Tillhör du inte någon av ovan kategorier men har några års relevant arbetserfarenhet är du också mycket välkommen att söka!

Intresseanmälan

Anmälan till traineeprogrammet 2021 öppnar den 2 november – håll utkik! 

Att vara trainee på Implema kräver mod!

Att vara trainee på Implema är ett utmanande uppdrag. Implemas kunder fick på årets stora digitala kundevent – Implema Inspire – lära känna några av 2020 års traineer, tillsammans med Implemas VD, i ett härligt och modigt inslag på temat ”föryngring av branschen”.  

HUR ÄR DET ATT JOBBA PÅ IMPLEMA?

”Det är en otrolig styrka att få jobba tillsammans med så drivna och engagerade människor”

Variation att arbeta med kunder i olika branscher

Lina Andersson, Civilekonom, Applikationskonsult

– Det som fick mig att söka till Implemas traineeprogram var möjligheten till en bra utbildning i en för mig ny bransch och även att tidigt få komma ut i projekt och träffa kunder. Det bästa med mitt jobb är alla härliga kollegor och variationen i att jag får arbeta i flera olika projekt med kunder i olika branscher.

Eskil Rehme Implema AB

Det bästa med mitt jobb är utan tvekan mina kollegor

Eskil Rehme, Data Scientist

Det bäst med mitt jobb är utan tvekan mina kollegor. Det är de som utmanar mig, lär mig och verkligen ger känslan av att man är ett team som jobbar hårt och har kul tillsammans. 

Det som fick mig att söka just Implemas traineeprogram var, utöver att branschen som sådan är fruktansvärt intessant och framåt, att det gav mig en unik möjligheten att lotsas in i karriären och snabbt komma ut i verkliga projekt där jag faktiskt får vara med och påverka.

Niklas Eriksson Implema AB

Från trainee till konsultchef

Niklas Eriksson, Konsultchef SAP Applications

Vad är det som gör att du är kvar på Implema efter elva år?
– Varje dag ställs jag inför nya utmaningar som gör att jag ständigt utvecklas vilket är otroligt viktigt för mig. Att Implema är ett mindre konsultbolag där beslutsvägarna är korta bidrar självklart också. Vi är ett sammansvetsat gäng som delar samma framåtanda och arbetsglädje.

Ingen dag är en annan lik, jag lär mig nya saker varje dag

Kajin Rasul, Ekonomi Kandidatprogram, Applikationskonsult

Första intrycket av Implema var jordnära kultur, hjälpsamma medarbetare och stora utvecklings­ möjligheter för de anställda. Detta tillsammans med arbetsuppgifterna i sig väckte stort intresse.

– Det bästa med mitt jobb är att ingen dag är en annan lik, jag lär mig nya saker varje dag. Att få jobba nära kund och det tillsammans med erfarna och drivna kollegor är också en stor anledning till att jag trivs så bra.

Implema Traineeprogram - INSTAGRAM

Vill du få en inblick i hur det är att vara trainee på Implema?

Vad gör man egentligen som trainee och vad innebär det att jobba som affärssystemkonsult? Få en unik inblick i en trainees vardag genom att följa årets traineekulls instagramkonto.  

På Instagramkontot @implematrainee får du följa årets 16 Implema traineer för en unik inblick och behind-the-scenes i en trainees vardag: olika utbildningssteg, projektarbeten, kundmöten, inspelning av youtubesketcher, partneransvar på kundeventet Implema Inspire, sommarens bästa afterwork, samarbete med mentorer och mycket mer.  

Trainee Affärssystem
CAMILLA WAERNELIUS ,
Recruitment and employer branding

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta mig för en diskussion om vårt traineeprogram!

Implema Camilla Waernelius