Aktuellt

Välkommen till Implema MEETS Stockholm 23/11

Implema MEETS kombinerar kunskap, inspiration och insikt med personliga möten, AW och mingel – på plats där våra kunder är!

Den 23 november är det dags för Implema Meets Stockholm igen! Och som om inte det vore nog, passar vi samtidigt på att öppna upp portarna till den nya delen av vårt omgjorda, större kontor för den efterföljande AW:n!  

Så varmt välkommen till en eftermiddag fylld av nyheter, kunskap och inspiration, med efterföljande mingel och AW! Vi bjuder på fika, mingelmat och dryck. Kom och låt dig inspireras!  
 
När: Torsdag 23 november 2023, incheckning från klockan 15.00  
Var: Klara Konferens, Klarabergsviadukten 90, lokal St:a Clara. Efterföljande AW i nya delen av  Implemas kontor i samma byggnad.      
För: Implemas kunder, partners och andra vänner 
 
Program: 
15.00-15.30: Incheckning och mingel 
15.30-18.00: Kunskaps- och inspirationspass, läs mer om passen nedan 
18.00-  Mingel med mingelmat och dryck  
 

Programpunkter: 
 
Pass 1: CSRD och digitaliserat hållbarhetsarbete 
Företagens hållbarhetsarbete har på kort tid tagit stora kliv framåt, inte minst p g a det nya EU-direktivet, CSRD. Här ger vi, tillsammans med vår strategiska partner, hållbarhetskonsulterna Envima, en översikt av CSRD och dess betydelse. Dessutom ger vi tips på hur man kommer igång med sitt CSRD-arbete och hur Envima och Implema kan vara behjälpliga i detta.  
Talare: Anna Lizke, miljörättsjurist Envima och Jennifer Thoresson, Service Manager Implema 
 
Pass 2: Kundcase WirelessCar: Med Value Landscape som karta för en massiv tillväxtresa  
WirelessCar är världsledande i mjukvaruutveckling för uppkopplade bilar och har idag över 10 miljoner bilar uppkopplade runtom i världen. På 20 år har Göteborgsbolaget gått från att vara ett entreprenörsbolag startat av Ericsson, Telia och Volvo Group till att bli över 700 anställda och världsledande på sitt område. En sådan tillväxt kräver struktur och processer kring de finansiella flödena. Här berättar WirelessCar och Implema om hur man gemensamt arbetar strategiskt för att skapa en av Sveriges bästa plattformar för att hantera WirelessCars globala tillväxtmål bortom 2030. 
Talare: Patrik Nilsson, linjechef Program House; Lorena Velazquez Delgado Business Controller och Anna Gunlycke, Talent Procurement & Growth Manager från WirelessCar samt Carl-Johan Nordqvist från Implema 

Pass 3: 80% av IT-projekt fallerar fortfarande – hur lyckas man? 
I minst 30 år har det talats om att uppåt 80% av IT-projekt fallerar. Ändå fortsätter det. Men vilka är de verkliga orsakerna till att projekten fallerar – och framför allt, vad är lösningen?  
Talare: Daniel Falk, Business Area Manager, Business Solutions & Advisory på Implema
 
Pass 4: Praktisk tillämpning av AI  
Olika AI-produkter lanseras nu på bred front och i snabb takt. Men hur fungerar det i praktiken? Hur kan man använda AI på ett smart sätt? Och går informationen att lita på?  
Talare: Marcus Genberg och Jesper Lindsten, båda Integration Consultants på Implema Integration  
 
Pass 5: Kundcase Quintus Technologies: Med ERP-systemet som bas i strategiförflyttning 
Quintus Technologies är världsledande inom högtrycksteknik. Företaget designar, tillverkar, installerar och supporterar högtryckssystem inom tre huvudområden: förtätning av avancerade material; formning av plåt; och högtrycksbearbetning för innovation, säkerhet och hållbarhet för livsmedel och drycker. Här berättar de om resan att uppgradera från iScala till D365, där ERP-bytet är en viktig del i och förutsättning för att kunna slutföra verkstamhetsstrategin, att transformera bolaget från projekt- till produktbaserat.   
Talare: Tina Nordberg, Manager Controlling & Business Architecht, Quintus Technologies 

Anmäl dig via formuläret nedan

Har du frågor om Implema MEETS i Stockholm den 23 november?

Varmt välkommen att kontakta mig
Dela med dig

Relaterat innehåll