Vi guidar er i vilken innovationsplattform som passar er bäst. Därefter att snabbt, enkelt och kostnadseffektivt implementera den med hjälp av vår metodik och mindset, Implema Way.
Vi förstår att du snabbt vill komma igång med app-utveckling, att automatisera processer och ta mer datadrivna beslut. Men var börjar du? För att snabbt komma igång och nyttja möjligheterna med Microsoft Power Platform erbjuder vi paketerade lösningar och tjänster: Power Platform in a Day, Power Platform Proof of Concept samt Power Platform Governance Starter Kit
Många företag vill börja använda generativ AI, men tycker att det är svårt att komma igång. Var börjar man? Var skulle den egna verksamheten få störst utväxling? Och hur man får med sig övriga organisationen på att detta är viktigt? På Implema har vi fångat upp den ”förvirring” många känner. Det finns en mängd olika sätt att komma vidare och förstå vad just er verksamhet behöver och hur ni kan dra störst nytta av AI.
Är Implema ett AI-bolag? Svaret på det är både ja och nej. Vi är inte ett AI-bolag i bemärkelsen att vi t ex utvecklar språkmodeller. Vår roll är istället att arbeta med att se till att våra kunder alltid ligger steget före när det gäller ny teknik och hjälper dem att maximera den praktiska nyttan av den. Det gäller även AI.
Vårt fokus är att hjälpa våra kunder att öka värdet i sin affär och att snabbt omsätta kunskapen om ny teknik till praktisk handling i verksamheten – alltid baserat på vår kunskap, erfarenhet och best practice.
På Implema arbetar vi därför med AI inom flera olika områden. Vi erbjuder en rad AI-baserade tjänster inom digitalisering och affärssystem, med fokus på att framtidssäkra din verksamhet med dynamiska och skalbara lösningar för affärsstöd.
Vi arbetar framför allt med lösningarna från våra partners SAP och Microsofts, men ibland andra tredjepartslösningar. Vi utvecklar även egen IP (Intellectual Property) och tillägg när så behövs.
Primärt handlar det om AI-lösningar för att effektivisera och automatisera processer samt skapa bättre beslutsstöd genom datadrivna insikter.
Ett område där AI på snabbt kommit att göra stor nytta är inom automatisering av manuella, repetetiva rutinuppgifter. RPA (Robotic Process Automation) har funnits en tid, men med AI blir RPA-botarna mycket smartare. Kombinationen av AI och RPA kallas ibland även ”intelligent automation” och utgör nästa steg i automatiseringsteknologins utveckling.
Genom att kombinera regelbaserad automatisering med intelligenta teknologier som maskininlärning, NLP (Natural Language Processing), och datorseende, kan den nu även hantera komplexa, icke-standardiserade processer. Den kan analysera och fatta beslut baserat på data, vilket ger den möjlighet att hantera otydliga och osäkra situationer, extrahera relevant information och automatiskt ta beslut om nästa steg.
AI-tekniker som NLP och datorseende möjliggör för RPA att hantera ostrukturerad data, såsom text i dokument, bilder eller ljud, vilket traditionell RPA inte klarar. Det kan användas för att automatiskt förstå och svara på kundfrågor från e-post eller chatt, medan datorseende kan användas för att känna igen text i scannade dokument.
Ett typexempel är automatisering av fakturahantering, där AI kan läsa, validera och bearbeta fakturor automatiskt. Ett annat exempel är orderflöden som i princip kan helautomatiseras.
Det här minskar behovet av manuellt arbete, ökar effektiviteten och minskar fel som uppstår till följd av ”mänskliga faktorn”. Tid frigörs därmed för medarbetarna som istället kan ägna sig åt mer strategiska och värdeskapande aktiviteter. Genom att automatisera processer och effektivisera arbetsflöden kan AI minska driftskostnaderna.
Tillverkningsföretag kan använda AI för att övervaka maskiner och förutse när de behöver underhåll, vilket minskar driftstopp och ökar produktionseffektiviteten, identifiera ineffektiviteter i produktionen och föreslå förbättringar.
AI gör det möjligt för RPA att bli mer adaptivt, självlärande och kapabelt att hantera mer komplexa och ostrukturerade uppgifter.
På Implema arbetar vi till stor del med våra partners SAP:s och Microsofts lösningar. Båda företagen storsatsar nu på AI, XYZ:
What is Microsoft’s Approach to AI? | Microsoft Source
På Implema följer vi denna utveckling noggrant och ser till att hålla våra kunder uppdaterade.
På Implema följer vi denna utveckling noggrant och ser till att hålla våra kunder uppdaterade.
Bland våra viktigare verktyg är de båda innovationsplattformarna
Liksom båda AI-assistenterna:
Innovationsplattformar är molnbaserade miljöer för att enkelt kunna designa, bygga, implementera och hantera kundunika och anpassade affärsapplikationer som till exempel mobila appar och att automatisera. De används bland annat för att snabbt utveckla AI-baserade applikationer som kan effektivisera processer och möjliggöra prediktivt beslutsfattande.
Innovationsplattformar består ofta av LowCode/NoCode-verktyg för att de användare som är närmast verksamheten – utan kunskaper i programmering – ska kunna lösa olika utmaningar de brottas med.
På Implema jobbar vi framför allt med två innovationsplattformar, Microsoft Power Platform och SAP:s Business Technology Platform (BTP).
Microsoft Power Platform är en kraftfull low-code /no-code-plattform där du kan skapa egna appar, chatbots, automatisera processer samt fatta informerade och säkra beslut genom att fler får tillgång till datadrivna insikter. Plattformen består av fyra komponenter: Power BI, Power Apps, Power Automate and Power Virtual Agents. Länk till Power BI här?.
Microsoft Power Automate är verktyget som hjälper dig att automatisera processer. Du kan automatisera repetitiva processer och arbetsuppgifter vilket både sparar tid, minskar kostnader och ökar kvaliteten.
Med Microsoft Power Virtual Agents kan du skapa kraftfulla chattrobotar som du kan använda för att besvara frågor från kunder, andra anställda eller besökare på till exempel webbplatsen.
SAP Business Technology Platform (BTP) är en av världens största och mest kraftfulla innovationsplattformar för både moln- och hybridmiljöer. Den ger dig tillgång till den senaste teknologin och hundratals tjänster och verktyg för SAP och tredjepartsprogram.
Du kan bland annat automatisera processer och ansluta applikationer från SAP och tredjepartskällor samtidigt som du kan utveckla appar snabbare med hjälp av färdiga tjänster och affärsinnehåll, unikt anpassat efter din verksamhet.
I SAP BTP finns inbyggd AI för era kärnprocesser.
Implema hjälper er både med att guida er i att hitta vilken innovationsplattform som passar er och att snabbt, enkelt och kostnadseffektivt implementera den. Vi hjälper er också att komma igång med den direkt.
Microsoft Copilot och SAP Joule är två AI-drivna lösningar som båda är designade för att förbättra produktivitet, effektivisera arbetsflöden och ge användare smarta insikter. De riktar sig till olika plattformar och användningsområden, men båda använder AI för att driva nästa generations arbetsverktyg.
Microsoft Copilot är inriktad på att hjälpa enskilda användare och team med deras produktivitet genom integration med Microsofts kontors- och affärsprogram. Det är en AI-assistent som förenklar uppgifter som att skriva, analysera data, skapa presentationer och samordna teamarbete.
SAP Joule är mer fokuserad på företagsmiljöer och affärsprocesser. Den hjälper företag att optimera och automatisera affärsflöden, hantera stora mängder data och fatta mer informerade beslut. Joule är djupare integrerad med SAP affärssystem och riktar sig mer till operativa och strategiska användningsområden inom företag. I SAP BTP levererar Joule bland annat kodgenerering, datainsikter och adminstöd.
Implema hjälper er med att komma igång att använda AI-assistenter i er verksamhet.
Läs gärna mer om AI-assistenterna här:
Microsoft Copilot | Microsoft AI
The AI Copilot Joule | Artificial Intelligence | SAP
Hör av dig till oss så pratar vi mer om dina utmaningar och möjligheter. Vi hjälper gärna till!
Huvudkontor:
Klarabergsviadukten 90C,
111 64 Stockholm
Kontakta oss:
Växel: +46 8 503 124 00
info@implema.se
Upphovsrätten för delar av detta innehåll tillhör © 1997–2024 Implema AB.
Innehållet är tillgängligt under Creative Commons-licens.