Aktuellt

Utveckla din digitala resa med SAP Business Technology Platform

En utmaning för alla företag är att den tekniska utvecklingen sker snabbt och förväntas fortsatt accelerera. Kraven på innovation och flexibilitet ökar och möjligheten att kunna särskilja sig från konkurrenterna är en framgångsfaktor. Men hur differentierar vi oss? Hur utvecklar vi innovativa lösningar och tjänster? Hur blir vi mer effektiva? Kärnsystemen blir mer och mer standardiserade och det som är unikt för varje företag skapas i innovationsplattformar som SAP Business Technology Platform (BTP).

Vi på Implema vill bidra till att accelerera digitaliseringen av svenskt näringsliv. Vi vill vara med och skapa en hållbar industri med nya möjligheter till både tillväxt och värdeskapande. 

Carl-Johan Nordqvist är Head of New Technologies på Implema. Han berättar:

På Implema har vi alltid strävat efter att skapa lösningar åt våra kunder baserat på standard för att sedan fokusera på att skapa kundunika lösningar där det verkligen gör skillnad. Med hjälp av SAP Business Technology Platform (SAP BTP) kan vi fortsätta med den strategin och skapa innovativa lösningar i kundernas fortsatta digitaliseringsresa.

Carl-Johan Nordqvist, Head of New Technologies på Implema, berättar om SAP Business Technology Platform

Standardiserat kärnsystem

Vi går mot en infrastruktur där allt du gör är en form av tjänst som du hyr eller köper in. Affärssystem som SAP S/4HANA ligger idag i molnet och kärnsystemen blir mer och mer standardiserade. Standardiseringen är viktigt för att du ska kunna dra nytta av kontinuerliga uppdateringar på ett effektivt sätt.

Unika tjänster och applikationer skapas i innovationsplattformar

För att snabbt kunna accelerera digitaliseringen, och inte göra anpassningar direkt i kärnsystemet, behövs en plattform där du kan utveckla din digitala resa. Det gör att du kan särskilja dig från mängden och göra unika anpassningar. Differentiering och värdeskapande och ditt företags unika tjänster och applikationer skapas utanför själva kärnsystemet i det som ofta kallas Low-Code Application platform, innovationsplattform eller serviceplattform.

Ligger ditt affärssystem i molnet kan du inte skapa kundunika tjänster direkt i affärssystemet, säger Carl-Johan Nordqvist. Har du en on-prem lösning bör du inte kundanpassa direkt i ditt kärnsystem. Affärssystemet är en kraftfull transaktionsdatabas där du kör standardprocesser som säljordrar och godsuttag.

Unika tjänster och värdeskapande utvecklas i innovationsplattformar som SAP Business Technology Platform.

Plattform för moln- och hybridmiljöer med hundratals färdiga integrationer

SAP Business Technology Platform (BTP) är en plattform där man samlar ihop alla tjänster i sitt ekosystem som man vill ska inga i företagets unika tjänsteplattform.

Det är en plattform för både moln- och hybridmiljöer med hundratals förbyggda integrationer för SAP och tredjepartsprogram.

Att kunna hantera alla integrationer i sitt ekosystem av tjänster effektivt kommer vara avgörande för en snabb digital resa. Mycket kommer vara händelsestyrt i framtiden. Du har ett antal tjänster med olika förmågor som löser olika saker. Händer det något i en applikation så kanske en annan applikation behöver triggas och ta vid. Ju färre integrationstjänster vi behöver för att lösa alla dessa integrationer – desto bättre. Både ekonomiskt och ur ett ordningsperspektiv.

Utveckla snabbare med hjälp av färdiga tjänster och affärsinnehåll

Med SAP Business Technology Platform kan du automatisera processer och ansluta applikationer och tjänster från SAP och tredjepartskällor. Det gör att du utveckla appar snabbare med hjälp av färdiga tjänster och affärsinnehåll.

I SAP Business Technology Platform skapar du dina kundunika tjänster, berättar Carl-Johan Nordquist. Det är här du gör din analys och utvecklar den digitala upplevelsen med automatiserade workflows, chatbottar och appar. Det är också här du integrerar olika lösningar och tjänster och har koll på din säkerhet.

Kom igång direkt med paketerade lösningar

SAP Business Technology Platform förenklar applikationsutvecklingen, påskyndar integrationen och ökar intelligensen i dina processer. Med Implema kan du komma igång snabbt.

Att hjälpa våra kunder att snabbt kunna anpassa sig efter nya affärsmodeller och att ta sig an digitala utmaningar kommer betyda skillnaden mellan att överleva och att frodas. För att guida och stötta företag i Implemas kundsegment – midsize – jobbar vi med SAP Business Technology Platform på samma sätt som med alla lösningar. Vi paketerar, förenklar och erbjuder färdiga lösningar och paket för att snabbt komma igång och i näste steg utveckla affärsvärdet enligt vår unika modell Implema Way.  

Vill du veta mer om hur SAP Business Technology Platform kan accelerera ditt företags digitala resa?

Varmt välkommen att kontakta mig för en förutsättningslös diskussion!
Dela med dig

Relaterat innehåll