Aktuellt

Implema storsatsar på sitt traineeprogram – 2020 det största traineeprogrammet i bolagets historia!

Implema är en av Sveriges ledande specialister inom affärssystemslösningar med mer än 20 års erfarenhet av affärskritiska projekt. 2004 genomfördes det första traineeprogrammet och redan då fanns insikten om att återväxten av affärssystemkonsulter var svag. Bolaget valde att skapa ett eget traineeprogram.

Första upplagan gav mersmak, bolaget och traineer utvecklades snabbt och var bevis på att såväl upplägg och urvalet av kandidater fungerade väl. I år är nu dags för bolagets nionde upplaga med 16 nya traineer som kliver ombord.

Jörgen Aronsson, CEO och medgrundare av Implema säger så här inför årets start:

Hittills har vi diplomerat hela 59 traineer. Omfattningen av vårt traineeprogram är stort och statistiken talar sitt tydliga språk, 66 % av dessa personer jobbar fortfarande kvar.

Jörgen Aronsson
Jörgen Aronsson, CEO och VD Implema

Jörgen fortsätter:

I år är vårt program mer omfattande än någonsin tidigare, vi har 16 individer i startgroparna och att få möjlighet att rekrytera unga, kompetenta medarbetare är bland det viktigaste vi kan göra i den transformation som pågår. Det är en förutsättning för att vi som bolag ska utvecklas och addera kompetens till såväl kunderna som till Implema.

Implemas traineeprogram består av en omfattande utbildning i två olika block, en längre onboarding som omfattar information om Implemas funktioner och affärsområden, utbildning i projektmetodik, konsultmannaskap, ledarskap och  presentationsteknik.

En central del här är projektmetodik och bolagets ”hur”, Implema Way, som är en grund till att företaget idag är ledande i Sverige när det gäller implementation av affärssystem.

Under denna period lär traineerna också känna stora delar av Implemas organisation, från konsultchefer till funktionsansvariga, är med på studiebesök och jobbar casebaserat.

Det andra blocket består av en fördjupande utbildning som styrs och genomförs av det affärsområde som varje trainee har sin bas i och där man redan första veckan får en mentor. Utbildningen avslutas med en diplomering i slutet av hösten. Därefter kommer traineerna att gå in i sina nya roller som juniorkonsulter i olika projektteam.

Kent Thoresson som är rektor för årets upplaga beskriver årets traineestart med stor entusiasm och säger:

Ett stort engagemang av såväl programmets studierektorer som av kollegor och ledning är en av många framgångsfaktorer. Hittills har 59 traineer diplomerats genom åren i Implemas traineeprogram och detta program är det nionde i ordningen.

Många av Implemas medarbetare är involverade i traineernas utveckling och det visar på vilket härligt team Implema som bolag är.  Årets traineekull är ett gäng på 13 nya medarbetare som rekryterats under våren. Traineeprogrammet innebär en omfattande onboarding av de nyanställda där de lär sig allt om funktionerna på Implema och vikten av att alla intressenter mår bra i ekosystemet. Utöver detta så får varje trainee en befattningsutbildning som leder fram till de kompetenser och färdigheter som behövs för att utöva yrkesrollen på ett professionellt sätt. Interaktion med kunder och kundcase är en viktig och naturlig del från ett tidigt skede av programmet.  Vi har i år fått anpassa efter situationen som råder med restriktioner som vi alla känner till. I och med att Implema har en väl utvecklad digital infrastruktur så blir omställningen till ett mindre antal fysiska träffar och därmed en mer digitaliserad interaktion mellan traineer, instruktörer, kollegor och kunder smidig.

Implemas rekryteringsansvariga Camilla Waernelius, avslutar och betonar Implemas långsiktighet och vikten av att ha modet att hålla fast vid att framtidssäkra bolagets kompetents:

Det är fantastiskt att vi kan genomföra denna satsning just i år och i dessa speciella tider. Vi ser alla fram emot att få välkomna och lära känna våra nya kollegor!

Implema traineeprogram

Dela med dig
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på facebook

Relaterat innehåll

© Implema. All rights reserved