Aktuellt

”Här får jag jobba med teknik i framkant och hjälpa kunden i sin digitaliseringsresa”

Marica Söderstam är lösningsarkitekt och produktägare för Microsoft Dynamics Power Platform och CRM-lösningen Microsoft Dynamics Customer Engagement på Implema. Här arbetar hon med kollegor som är lika nyfikna och öppna för att utmana och testa nya lösningar som hon är.

IMPLEMA PEOPLE

Marica Söderstam

Passion för Power Platform

Marica hjälper kunderna framåt i deras digitaliseringsresa. Hon träffar många kunder, försöker lära dem att tänka i nya banor och få dem att se möjligheterna med plattformen de köpt.

Många kunders digitaliseringsresa kommer framåt att ligga i plattformar som Microsoft Power Platform snarare än i själva affärssystemet. Därför går en stor del av Maricas arbete ut på att stötta kunder och kollegor för att hjälpa dem att hitta innovativa sätt att använda dataplattformen. I dataplattformen ingår Microsoft Power Apps, Power BI, Power Virtual Agents och Power Automate.

Att Marica är förtjust i Power Platform går inte att ta miste på. Marica är ett riktigt energiknippe som vill testa allt och utmana kunderna. Hon kallar sig själv skämtsamt ”lekledare för Dynamics Power Platform”.

Hon understryker att företag inte längre behöver vara beroende av utvecklare. Alla kan med hjälp av plattformar som Power Platform skapa de appar de behöver, automatisera arbetsflöden och skapa skräddasydda rapporter. Det är flexibelt, sparar tid och minskar förvaltningskostnaderna.

Man kan säga att vi öppnar plattformen för kunderna. Det är IT out of the box.

Vägen till Implema

Marica är uppvuxen i södra Stockholm, med rötter på Gotland där hon tillbringade sina lov. Hon har en utbildning i ekonomi och IT med en termin i Schweiz som Marica själv beskriver som en vändpunkt för henne.

Jag var ganska blyg när jag var yngre men terminen i Schweiz var det roligaste jag gjort. Jag blev mer öppen, fick lättare att kommunicera med nya människor och finna mig tillrätta i olika sammanhang – en nyttig livserfarenhet för mig, med tanke på mitt karriärval.

I yrkeskarriären gick Marica, efter en tid på ett svenskt bolag till Avanade som är ett globalt företag ägt av Accenture. Hon ville undersöka hur man jobbar med centralisering av processer när verksamheten är spridd över olika länder, till exempel vilka konsekvenser det får rent systemtekniskt.

Det var ett jobb som också passade Maricas intresse för att resa och att se världen – en dröm som pandemin dessvärre satte stopp för. Däremot satte det inte stopp för Marica, som valde att skifta fokus mot nya utmaningar och söka andra möjligheter.

När en blivande medarbetare på Implema hörde av sig lockades hon av bolagets satsning på ny teknik och att guida kunder i sina digitaliseringsresor utifrån ett i branschen annorlunda arbetssätt.

På Implema finns en agil organisation med utpräglad entreprenörsanda och framåtrörelse. ”Det lät väldigt kul.”

Här får Marica jobba med teknik i framkant, tillämpa sin expertis inom Power Platform och Customer Engagement, på ett för henne tillfredsställande sätt hos spännande kunder. Samtidigt som hon utforskar nya tekniska möjligheter tillsammans med medarbetare hon beskriver som ”sjukt trevliga personer”.

>> Läs mer om möjligheterna hos oss

Nyfikna och hjälpsamma kollegor

Att hon stortrivs på Implema beror förstås mycket på hennes medarbetare. Hon beskriver dem som öppna och kreativa. Ingen säger nej, tvärtom är det ”positiv förstärkning” av kreativa idéer som gäller. Här finns en stor nyfikenhet på teknologi och nya saker som kommer in på plattformen, en hunger efter att lära sig mer.

Alla personer du träffar på Implema har ett driv och en glädje i att utmana och testa. Det är verkligen en idéberikande organisation.

Perfekt för någon som drivs av utveckling och förändring, nya branscher och utmaningar. Och även om alla har ”sjukt mycket att göra” är alla vänliga och hjälpsamma.

Har du en tuff dag så är det alltid någon som kommer att stötta dig. Det finns inget jag – bara ett lag.

Hon upplever också att det finns en stor förståelse för work-life balance. Om en person är sjuk är det ingen som förväntar sig att den ska dyka upp i ett Teamsmöte.

Hos Implema finns många olika, medelstora kunder och en bra variation av projekt med kortare tidsplaner som erbjuder konsulter goda möjligheter att abeta fokuserat för att testa nya implementationer, produkter och lösningar. Vilket gör processerna mer snabbfotade än på andra bolag. ”Vill du köra en idéworkshop – varsågod. Bygga en app – absolut.”

Marica gillar verkligen det sätt som Implema jobbar på i kundprojekt. Att snabbt, säkert och kostnadseffektivt implementera en ny plattform eller ett nytt system för att sedan agilt utveckla kundens affärsnytta steg för steg. Det är ett unikt koncept för Implema som kallas Implema Way.

”För mig innebär det här arbetssättet att vi snabbt kommer igång med att införa ett standardsystem så att vi i nästa steg, kan fokusera på att identifiera och öka kundnyttan så enkelt som möjligt.”  

Namn: Marica Söderstam
Titel: Solution Architect & Product Owner Microsoft Dynamics 365
Utbildning: kandidat i ekonomi och IT, master i Strategic IT management vid Stockholms universitet
Fritid: Golf (”det är min mindfulnessträning”) och cross-fit
Uppväxt: Stockholm

Vill du veta mer om vilka möjligheter det finns på Implema?

Varmt välkommen att kontakta mig!

Möjligheter hos Implema

Dela med dig

Relaterat innehåll