Aktuellt

Femton år som global SAP partner

Står ditt företag inför en internationell expansion? Behöver ni arbeta smartare över landsgränserna i era affärssystemsprojekt, eller vill ni genomföra en SAP-implementering i annat land? Under de senaste 15 åren har Implema, som enda svensk partner, tillgång till marknadsledande SAP support och expertis över hela världen. Samarbetet inom alliansen United VARs har resulterat i många internationella projekt.

I mars 2006 samlades en grupp av sex SAP återförsäljare från lika många länder i ett litet mötesrum på CeBIT i Hannover, Tyskland. Planen var att bilda en global grupp av partners som skulle stödja små och medelstora företag i genomförandet av internationella SAP-projekt.

Femton år senare är United VARs en global allians av 56 ledande leverantörer i cirka 100 länder som tillsammans kan garantera bästa service och support för internationella SAP-implementeringar och application lifecycle management. 

UnitedVARS Niklas Lindefelt
Niklas Lindefelt

Niklas Lindefelt, en av Implemas grundare, minns mycket väl det här första mötet som blev startskottet för bildandet av United VARs.

Det var uppenbart från början att vi delade samma utmaningar. Vi delade också samma passion för att hjälpa våra kunder att få ut så mycket som möjligt av deras SAP-investeringar och därför var tanken på United VARs från början lysande. Vi är stolta över att ha varit en del av grundandet och den fortsatta utvecklingen av United VARs som idag är en av de största globala leverantörerna av IT-lösningar.

Niklas Lindefelt menar att en av United VARs största fördelar är dess internationella räckvidd.

Sverige kan vara ett litet land, men vi har många företag med internationell verksamhet och som en del av United VARs har Implema tillgång till support och expertis från hela världen. Under de senaste 15 åren har vi drivit många projekt i Sverige och utomlands i samarbete med många andra VAR-partners. Många av dessa projekt hade inte hänt om det inte hade varit för vår starka allians av SAP-lösningsleverantörer.

OEM International – roll out i 14 länder

OEM Internationals utrullning av SAP till 14 länder är ett exempel på internationellt projekt där United VARs blev en stor tillgång och där samarbetet nyttjades bland annat i Polen, Tjeckien, England och Norge.

En viktig del när vi valde partner var att Implema genom ett långsiktigt samarbete i United VARs kunde erbjuda lokal support. Vi har en gemensam koncernmodell men känner trygghet i att vi kan få relevant lokal support för de legala skillnader som krävs i olika länder, berättar Henrik Brodd ERP Manager OEM International.

Global räckvidd – språk, kultur lokala krav

United VARs Sweden

Med den globala räckvidden vi får genom United VARs kan vi effektivt stödja våra kunders internationella utrullningar, applikationsutveckling och support, säger Katarina Sutrowitz, Sales Director SAP på Implema. Som komplement till vårt egna sätt att arbeta – Implema Way – kan vi tillsammans med partners på varje marknad skräddarsy tjänster med hänsyn till språk, kultur samt lokala rättsliga krav. Samtidigt kan vi stödja andra United VARs partners och deras kunder med projekt på den svenska marknaden.

Implema är den enda svenska medlemmen i SAP United VARs, SAPs globala partnernätverk för specialister på att implementera och utveckla SAP-lösningar hos medelstora företag.

Läs mer: www.united-vars.com/en

Relaterat innehåll