Aktuellt

Calliditas Therapeutics moderniserar för en global marknad

Det snabbväxande biotechbolaget Calliditas Therapeutics moderniserar för en global marknad. Bolaget framtidssäkrar försäljnings- och leveranskedjan av läkemedel genom Microsoft Dynamics 365 i ett framgångsrikt samarbete med Implema.

Läkemedelsbolaget Calliditas Therapeutics står för forskning, utveckling och tillverkning av så kallade orphan drugs, det vill säga avancerade läkemedel för livshotande eller allvarliga sjukdomar med liten patientgrupp. Under 2021 intog bolaget den amerikanska marknaden sedan att det noterades 2020 på den amerikanska börsen.

I samband med sin ansökan till, och sedermera godkännande från US Food and Drugs Administration (FDA) ställdes nya krav på bolaget som innebar en systemteknisk omställning. Tillsammans med Implema lyckades Calliditas moderniseraa och harmoniserat ett helt nytt affärssystem inom såväl tidsplan som budget.

Under Implema Inspire 2021 fick vi möjligheten att presentera Calliditas case för andra kunder på liknande resa och dela med oss av de utmaningar vi ställdes inför tillsammans och utmärkande framgångsfaktorer i projektet. I filmklippet nedan möter du Jan Hedenström, Finance Director och Tonny Kvant, ERP Project Manager, Implema som ingående berättar om Calliditas väg mot ett framtidssäkert affärssystem och Implema Way:

Du kan också läsa hela Calliditas case här

s mer om våra affärssystem

Vill du veta mer om hur Implema kan hjälpa dig att få på plats ett modernt, framtidssäkert affärssystem?

Varmt välkommen att kontakta mig
Dela med dig

Relaterat innehåll