Aktuellt

AVARN Security live med SAP HANA och Implemas certifierade drift

Säkerhetsföretaget AVARN Security (tidigare G4S) har tillsammans med partnern Implema under våren migrerat till nästa generations databas SAP HANA. Samtidigt med migreringen flyttar AVARN Security sin SAP-lösning till Implemas driftscenter i Örebro.

Patrik Bergström, IT systemförvaltare på AVARN Security, berättar att migreringen till SAP HANA och systemflytten till Implema i Örebro har gått smidigare än väntat. Samtidigt med migreringen, som började i mars, gjordes även en uppgradering av mjukvaran.

Jag är förvånad att det gick så smidigt, säger Patrik Bergström. Implema hade gjort ett bra förarbete och vi är live med SAP HANA sedan första veckan i maj.

Antalet kunder som migrerar till SAP HANA växer stadigt.

Implema har i AVARN Security ännu en kund som påbörjat resan mot nästa generationens SAP. Genom att migrera till databasen SAP HANA har de framtidssäkrat sitt system för att kunna gå vidare till S/4HANA när de känner sig redo, säger Peter Wiotti affärsområdeschef Basis & Hosting på Implema.

Implema har erbjudit en heltäckande driftstjänst sedan 2004 och ansvarar idag för driften av drygt trettio kunders affärssystem.

Implema är en av två svenska partners som är certifierad av SAP för drift av nya SAP S/4HANA. Implema har nu fem SAP HANA kunder som driftas av Implemas certifierade driftscenter i Örebro.

Dela med dig

Relaterat innehåll