Aktuellt

OEM International väljer Implema och MediusFlow för fakturahantering

Allt fler företag integrerar molnbaserad automatiserad fakturahantering med affärssystemet

Det råder ingen tvekan om att det finns ett växande behov av att effektivisera och automatisera fakturahanteringen med Best of Breed-lösningar som integreras med affärssystemet.

Ett bevis på det är Implemas samarbete med Medius, som med sin lösning MediusFlow är en ledande global leverantör av molnbaserade lösningar som effektiviserar och automatiserar hela fakturahanteringsprocessen.

Sedan samarbetet med Medius startades i maj 2018 har Implema hjälpt ett flertal företag, som till exempel Hemtex, Atlas Antibodies, Nexus och Esbe, att integrera den molnbaserade lösningen MediusFlow med affärssystemen SAP eller Microsoft Dynamics 365 för att uppnå ökad kontroll och en effektivare fakturahantering.

Den senaste kunden att välja Implema och MediusFlow för sin SAP-lösning är OEM International, en av Europas ledande teknikhandelskoncerner med verksamhet i fjorton länder.

OEM International ska med MediusFlow automatisera fakturahanteringen. MediusFlow är en molnbaserad lösning för att optimera och automatisera hela processen från inköp till fakturahantering, attestering och betalning.

Vi är mycket nöjda med hur Implema guidade oss till rätt verktyg och process för automatiserad fakturahantering med MediusFlow, integrerat med vårt SAP-system, säger Johan Broman, Controller på OEM International. Genom att öka automatiseringen kan vi snabba upp fakturaprocessen, minska mängden manuella fel och skapa bättre finansiell kontroll och överblick över verksamheten.

På Implema ser vi idag att många företag efterfrågar stöd i hur de kan automatisera fakturahanteringen och integrera den med affärssystemet, säger Jörgen Aronsson, VD på Implema. I samarbetet med Medius har vi hittat ett framgångsrecept där vi tillsammans skapar molnbaserade, integrerade lösningar för SAP och Microsoft Dynamics 365, där våra kunder är väldigt nöjda.

En molnbaserad best of breed-lösning för fakturahantering hjälper kunder att uppnå en högre grad av automatisering och erbjuder dessutom både större flexibilitet och bättre framtidssäkring jämfört med inbyggda lösningar, säger Per Åkerberg, VD på Medius. En central del gällande best of breed är att det finns en färdig standardiserad koppling till affärssystemet, vilket MediusFlow har till bland annat SAP och Microsoft Dynamics 365. Genom att kombinera kraften i MediusFlow med Implemas kunskap om affärssystem och sina kunders processer skapar vi stora värden för våra kunder.

Mer information
Jörgen Aronsson, VD, Implema
e-mail: jorgen.aronsson@implema.se
phone: +46 (0) 70 644 84 18

Om Implema
Implema är Sveriges ledande specialist på att snabbt implementera affärsstödslösningar baserat på marknadens ledande affärssystem: SAP och Microsoft Dynamics. Med 20 års erfarenhet av affärskritiska projekt guidar Implema svenska och internationella företag till effektiva och hållbara affärsprocesser och den snabbaste vägen till framtidens affärssystem. Implema har huvudkontor i Stockholm med lokala kontor i Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Karlstad, Västerås, Sundsvall, Umeå samt eget driftscenter i Örebro. Företaget, som grundades 1998, omsätter 220 miljoner kronor och har 120 medarbetare. Implema ägs fortfarande av de fyra grundarna som samtliga är aktiva på heltid i bolaget.
www.implema.se

Om Medius
Medius är en ledande global leverantör av molnbaserade lösningar för elektronisk fakturahantering. Genom ökad processeffektivitet och bättre finansiell kontroll hjälper vi våra kunder att driva sin affär framåt. Den molnbaserade fakturalösningen MediusFlow automatiserar fakturaprocessen och erbjuder äkta ”touchless processing”, kortare ledtider, förbättrade leverantörsrelationer samt ökad finansiell kontroll och bättre insikt i finansiella nyckeltal. Medius grundades 2001 och har fler än 3.000 kunder globalt och över 150.000 unika användare av sina molnlösningar. Besök mediusflow.com för mer information.

Kontakt Medius
Fredrik André, VP Global Marketing, +46 (0)709 23 93 81
E-mail:  fredrik.andre@medius.com

Om OEM
OEM International är ett av Europas ledande teknikhandelsföretag och består av 34 rörelsedrivande enheter i 14 länder. Koncernen verkar inom handel med komponenter och system för industriell automation. Enkelt beskrivet verkar OEM som ett alternativ för tillverkare att sälja genom egna bolag.
För mer information se www.oem.se.

Se även OEM International effektiviserade över förväntan med hjälp av SAP

CTA

Dela med dig
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på facebook

Relaterat innehåll

© Implema. All rights reserved