Aktuellt

Nytt på Implema Q1

Här kan du läsa en sammanfattande dragning av vad som händer på Implema; nya Implema Meets, en ny traineekull, ett nytt affärsområde. 

Årets Implema Meets är spikade! 

Förra året drog vi igång succén Implema Meets, där vi samlar kunder, partners och andra Implema-vänner till en eftermiddag fylld av nyheter, kunskap och inspiration – och förstås mingel och AW! Vi är både glada och stolta över att kunna berätta att årets Meets nu är spikade.

I år genomförs Meets på följande orter och datum:
📍Sundsvall den 20 april 
📍Malmö 4 maj 
📍Göteborg 28 september 
📍Linköping 19 oktober 
📍Stockholm 23 november 


Information om Meets i Sundsvall respektive Malmö hittar du här:
Implema Meets Sundsvall den 20/4 – Utvalt Event – Implema
Implema Meets Malmö 4 maj – Event – Implema

Programmen för höstens tillfällen är ännu inte spikade, utan vi återkommer längre fram om det.
Varmt välkommen!

Högt söktryck till Implemas populära traineeprogram

Redan 2004 drog vi igång vårt traineeprogram. Då var det sex förväntansfulla traineer som antogs. Till årets start i juni har söktrycket har varit det högsta någonsin och konkurrensen om platserna är hård: endast 6% av de sökande kan räkna med en plats.

Traineerna, som i princip samtliga är nyutexaminerade ingenjörer eller ekonomer, får genomgå ett mycket ambitiöst program: en intensiv kunskapsinlärning om affärssystem, projektmetodik och konsultrollen varvas med medverkan i uppdrag ute hos kund.  Efter avslutat traineeprogram är de utbildade applikationskonsulter eller integrationskonsulter inom SAP eller Microsoft Dynamics. Sen väntar en tjänst vid något av Implemas tio kontor runt om i Sverige.

Från och med i höst kommer våra fantastiska traineer finnas tillgängliga för uppdrag. Förutom de kundprojekt de deltar i, kommer detta att vara ett guldläge att ta deras hjälp till exempel om ni behöver avlastning i er organisation. Vi återkommer med mer information, men är du intresserad av att höra mer redan nu? Hör av dig!

Vi ger er: Business Solutions and Advisory

Som ett svar på ett direkt kundönskemål drog vi i januari igång vår nya enhet Business Solutions and Advisory. Det efter att flera kunder hade uttryckt behov av guidning och stöttning i att navigera i den allt snabbare digitala transformationen och ökande innovationstakten.

Ambitionen för det nya affärsområdet är inte ”bara” att hjälpa våra kunder att hantera utmaningar, utan minst lika mycket att dra nytta av alla möjligheter som digitaliseringen och innovationerna ger.
Här ser vi att vi kan vara med och bidra och skapa värde för våra kunder.

Som komplement till Implemas befintliga expertis inom affärssystem, erbjuder vi nu därför rådgivning och leverans av tjänster inom digital transformation. Och det utifrån varje kunds unika affärsbehov. Vi fokuserar på att bygga förmåga inom bland annat artificiell intelligens, automatisering, apputveckling samt data och analys. Dessutom introducerar vi en inkubatorsdel, som helt ska syssla med att utforska och driva upp nya områden. Vi ser det som ytterligare ett steg i att hjälpa våra kunder att vara framtidssäkrade.
 

Vill du veta mer om Business Solutions and Advisory och vad vi kan göra för dig? Varmt välkommen att kontakta Daniel Falk, Business Area Manager för Business Solutions and Advisory, daniel.falk@implema.se.   


2023 har startat starkt

Vi är oerhört glada att konstatera att 2023 har startat mycket bra för Implema. Vi har haft nöjet att välkomna tre nya och mycket spännande kunder och dessutom fått utökat förtroende från flera av våra befintliga kunder. Bland annat har vi haft kunder som tecknat tilläggsavtal om tjänster från vårt nya affärsområde Business Solutions and Advisory. Vi är väldigt stolta över detta och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med alla våra kunder, både nya och gamla.        

Dela med dig

Relaterat innehåll